Η γυναίκα μου μου ζήτησε χρόνο για να σκεφτεί. Τι να κάνω για να μην τη χάσω;

Η γυναίκα μου μου ζήτησε χρόνο για να σκεφτεί. Τι να κάνω για να μην τη χάσω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***  

Είμαστε 5 χρόνια παντρεμένοι με τη γυναίκα μου και δεν έχουμε ακόμα παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές είμαι νευρικός, φωνάζω και μιλάω άσχημα. Είμαι πολύ πιεσμένος με τη δουλειά μου και κάποιες ξεσπάω στο σπίτι. Τονίζω όμως ότι ποτέ δεν της έχω φερθεί βίαια ή επιθετικά. Μου είπε ότι η κατάσταση αυτή την έχει κουράσει και ότι θέλει χρόνο για να ηρεμήσει και να σκεφτεί. Την καταλαβαίνω, όμως δεν θέλω να την χάσω. Πώς μπορώ να συγκρατήσω αποτελεσματικά τα νεύρα μου; Χρήματα για να επισκεφτώ κάποιον ειδικό δεν υπάρχουν γιατί τα οικονομικά μας δεν είναι πολύ καλά και έχουμε πολλές υποχρεώσεις. Δεν θέλω να πάρουμε διαζύγιο- την αγαπάω πολύ.

Απάντηση:

*Φωτογραφία: focusonthefamily.com

Αγαπητέ αναγνώστη,

Οι συγκρούσεις μέσα σε μια οικογένεια είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα. Στις μέρες μας, αλλά και παλαιότερα, απαντάται συχνά, καθώς το στρες της καθημερινότητας δημιουργεί πιέσεις σε καθένα από τους συντρόφους. Ενώ μοιάζει το ζευγάρι ο εύκολος στόχος για να εκτονωθεί όλη αυτή η ένταση, είναι πολύ δύσκολο κι εξαιρετικά επίπονο καθώς ο αρχικός στόχος του ζευγαριού είναι ακριβώς ο αντίθετος. Καθένας από τους συντρόφους αναμένει από τον άλλο να του προσφέρει αγάπη, φροντίδα, κατανόηση και τρυφερότητα. Να μοιραστούν μια όμορφη ζωή πάρα τις δυσκολίες που θα συναντήσουν. Όταν οι όροι αυτοί παραβιάζονται, είναι υγιές τουλάχιστον ένας από τους δύο συντρόφους να αντιδράσει και να θέσει ερώτημα προς τα πού πηγαίνει η σχέση.

Αντιλαμβάνομαι από τα λεγόμενά σας την αγωνία σας για την πορεία της σχέσης σας. Θα ήταν πολύ όμορφο να μπορέσετε να μοιραστείτε μαζί της τα αισθήματά σας! Να τα μοιραστείτε, όχι για να την πείσετε να αντέξει ακόμη. Να τα μοιραστείτε με προοπτική. Με πρόταση για το πώς αλλιώς μπορεί να συνεχίσει αυτή η σχέση να είναι καλή. Αν, λοιπόν, έχετε να αφήσετε πίσω κάτι, δεν είναι η γυναίκα σας, αλλά ο τρόπος που μέχρι τώρα σχετιζόσαστε. Είναι υπέροχο που ζητά αλλαγή! Ακολουθήστε την!

Η διαχείριση του θυμού σας δεν είναι μια εύκολη υπόθεση που μπορώ συμβουλευτικά να σας απαντήσω. Οι λόγοι που οδηγούν σε αυτό το συναίσθημα μπορεί να είναι πολλοί και διαφορετικοί και χρειάζεται επεξεργασία για να το προχωρήσετε. Είμαι βέβαιη πως η ψυχική σας υγεία, και κατ΄ επέκταση η υγεία της σχέσης σας είναι σημαντική για εσάς. Χρειάζεται λοιπόν να τη φροντίσετε, ανεξάρτητα από τις άλλες σας υποχρεώσεις. Εάν η δυσκολία σας είναι οικονομική, μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα δημόσιο φορέα για να σας βοηθήσουν. Δυνατότητες υπάρχουν, μην τις χάνετε!

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v