Ο άντρας μου έχει παραμελήσει τον εαυτό του και δεν το καταλαβαίνει. Πώς θα του το εξηγήσω;

Ο άντρας μου έχει παραμελήσει τον εαυτό του και δεν το καταλαβαίνει. Πώς θα του το εξηγήσω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***  

Τα τελευταία χρόνια ο άντρας μου έχει παχύνει και γενικά δεν τον νοιάζει η εμφάνισή του. Εγώ προσπαθώ να είμαι περιποιημένη γιατί αισθάνομαι καλύτερα και γιατί μ’ αρέσει να με βλέπει κι εκείνος φτιαγμένη. Πώς θα του δώσω να καταλάβει ότι είναι ωραίο να προσέχει την εμφάνισή του όπως έκανε παλιά; Γενικά δεν έχει αλλάξει η συμπεριφορά του- είναι το ίδιο τρυφερός σύντροφος, καλός πατέρας και η σχέση μας είναι πολύ καλή. Όμως, δεν καταλαβαίνω γιατί δείχνει να παραιτείται έτσι. Είναι 45 ετών- δεν ξέρω αν η ηλικία παίζει ρόλο. Πώς θα του το πω;

Απάντηση:

*Φωτογραφία: health.clevelandclinic.org

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η εμφάνιση είναι μέρος της ταυτότητάς μας, είναι ο κόσμος μας που βγαίνει προς τα έξω και επιτρέπεται να θεαθεί από τους άλλους. Οι αλλαγές που φέρνει ο χρόνος στα εξωτερικά μας χαρακτηριστικά μπορεί να καταγραφούν ως φθορά, μπορεί ωστόσο να καταγραφούν ως εμπειρία, ως ωρίμανση. 

Είναι πολύ όμορφο που επιλέγετε να φροντίσετε τον εαυτό σας. Η στάση σας είναι ζωντανή και αποτελεί συνδυασμό προσωπικής επιθυμίας για ομορφιά αλλά και έγνοια για τη σχέση! Όσο, λοιπόν, διατηρείτε εσείς  αυτήν την στάση και υπερασπίζεστε όμορφα το μεγάλωμά σας, τόσο πιο ταιριαστό μπορεί να είναι να παρασύρετε τον άντρα σας στον τρόπο σας! Με άλλα λόγια, ήδη με τη στάση σας του λέτε αυτό που θέλετε. Το να το λεκτικοποιήσετε κιόλας, είναι εξίσου σημαντικό, καθώς μιλάτε πολύ όμορφα για εκείνον!

Με τον ίδιο τρόπο, λοιπόν, αρχικά συνεχίζετε να φροντίζετε εσάς. Έπειτα, του αναγνωρίζετε πόσο σημαντικός σας είναι, πόσο εκτιμάτε την τρυφερότητά του σαν σύντροφο, και πόσο αναγνωρίζετε την καλοσύνη του σαν πατέρα. Μιλήστε για το πόσο η επιθυμία σας για εκείνον είναι ακόμη ζωντανή! Τόσο ζωντανή όσο κι εσείς!

Ο σύντροφός σας μπορεί να ακούσει τα πάντα όταν τα λεγόμενα εμπεριέχουν αγάπη. Όχι κριτική, όχι παράπονα. Αγάπη. Θα γίνει, λοιπόν, η εμφάνισή του αφορμή για σύγκρουση ή αφορμή για μια πρόσκληση στην επόμενη φάση της αγαπητικής σας σχέσης;

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v