Ξέρεις ότι είσαι στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης όταν...

Ξέρεις ότι είσαι στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης όταν...

Συγχαρητήρια, έχεις μπει στον τέταρτο μήνα! Να είσαι σίγουρη ότι από δω και πέρα θα νιώσεις κυριολεκτικά στο... πετσί σου τι σημαίνει να είσαι έγκυος και θ’ αρχίσεις να δένεσαι με το μωράκι σου όλο και περισσότερο κάθε μέρα. Ποια είναι όμως τα σημεία-ορόσημα του δεύτερου τριμήνου;

*Φωτογραφία: healthline.com

Είμαστε δυο, είμαστε τρεις

Αρχίζεις να ανακοινώνεις την εγκυμοσύνη σου. Το πρώτο κρίσιμο τρίμηνο έχει περάσει και ο γιατρός σε διαβεβαιώνει πως η εγκυμοσύνη βαίνει καλώς. Η επίσημη ανακοίνωση σε μέλλοντες παππούδες/ θείους κ.τ.λ. ακολουθείται από πολλή συγκίνηση και ατάκες του τύπου «Το ‘ ξερα ότι ήσουν έγκυος, είχα διαίσθηση!», «Αμάν βρε παιδιά, πολύ το αργήσατε» κ.ο.κ.

Αντίο, ναυτίες!

Μέχρι τώρα ξύπναγες και πέρναγες τη μέρα σου αγκαλιά με την τουαλέτα. Από δω και πέρα, όμως, συνειδητοποιείς ότι η πρωινή αδιαθεσία και ό,τι μέχρι τώρα σε ταλαιπωρούσε, σε αποχαιρετά και εσύ είσαι έτοιμη να απολαύσεις την εγκυμοσύνη σου. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις...

Βρε πώς έχεις μεγαλώσει (κοιλίτσα)

Μπορεί στο πρώτο τρίμηνο να μην φαινόταν τίποτα όμως πλέον η κοιλίτσα έχει φουσκώσει, και αισθάνεσαι πιο στρογγυλή από πριν. Ό,τι και να προσπαθήσεις να κάνεις, είναι δύσκολο να κρυφτείς.

Αγόρι ή κορίτσι;

*Φωτογραφία: kinedu.com

Στο δεύτερο τρίμηνο, μαθαίνεις αν πρέπει να ψωνίσεις ροζ ή γαλάζια ρουχαλάκια. Ενδόμυχα, αν και δεν το παραδέχεσαι, αρχίζεις να σκέφτεσαι ή ακόμα και να σημειώνεις πιθανά ονόματα-κρίμα δεν είναι να τα ξεχάσεις μετά;

Ζυγαριά, ζυγαριά, εσένα (δεν) έχω στην καρδιά

Η κοιλίτσα μεγαλώνει και μαζί της μεγαλώνεις, φουσκώνεις και παχαίνεις κι εσύ. Το μωράκι σου αναπτύσσεται πολύ γρήγορα (αν κρίνεις από τα κιλά που έχεις πάρει) και χαίρεσαι γι’ αυτό, όμως δεν παύεις να σκέφτεσαι «μα καλά, πού θα φτάσει η ζυγαριά μέχρι να γεννήσω;».

«Θέλω να φάω ΤΩΡΑ»

Οι ναυτίες υποχωρούν αλλά η όρεξή σου έρχεται. Θες να φας το οτιδήποτε και κάπου εδώ ξυπνάς τον άντρα σου στις 2 τα ξημερώματα για να σου φέρει κρέπα με γαλοπούλα, πιπεριές, μερέντα και ανανά.

«Δεν μου κάνει τίποτα»

Μέχρι τώρα, την κουτσοέβγαζες με τις φαρδιές φόρμες, τα ξεχειλωμένα παντελόνια και τις ριχτές μπλούζες σου. Ένα όμορφο πρωινό, όμως, που δεν χωράς πια πουθενά, παίρνεις απόφαση ότι ήρθε η ώρα να αγοράσεις ρούχα εγκυμοσύνης.

Οι ερωτήσεις πέφτουν σωρό

*Φωτογραφία: brightside.me

«Πόσων μηνών είσαι;», «Εγώ στους 5 μήνες είχα πάρει 10 κιλά. Εσύ πώς κρατιέσαι σε φόρμα;», «Αγοράκι ή κοριτσάκι;». Ναι, μπορεί να έχεις φτάσει σχεδόν στα μισά της εγκυμοσύνης, προκαλείς τα βλέμματα και τις απορίες γνωστών και αγνώστων. Καλά θα κάνεις να το συνηθίσεις, στο τρίτο τρίμηνο θα πρέπει να περιμένεις πολύ χειρότερα...

«Να πιάσω την κοιλίτσα σου;»

Ξέρουμε, το έχουμε περάσει και μπορούμε να πούμε ότι κάποιες φορές είναι τουλάχιστον ενοχλητικό. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Αρχίζουν οι πρώτες κλωτσιές

Τότε είναι που νιώθεις το μωρό σου για πρώτη φορά. Ή μήπως όχι; Βασικά, στην αρχή οι κινήσεις του μπορεί να είναι ανεπαίσθητες και εσύ δεν είσαι σίγουρη ότι επικοινωνεί μαζί σου. Σιγά-σιγά, όμως, οι υποψίες σου θα επιβεβαιωθούν και εσύ θα καταλαβαίνεις πότε το μωράκι σου κουνιέται. Προς το παρόν, μόνο εσύ μπορείς να το νιώσεις- κι αυτό είναι που κάνει ξεχωριστή την πρώτη σας επαφή!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v