13 μαθήματα ζωής που θέλω να δώσω στον γιο μου πριν γίνει άντρας

13 μαθήματα ζωής που θέλω να δώσω στον γιο μου πριν γίνει άντρας

Τι θα θέλατε οπωσδήποτε να έχει μάθει ο γιος σας από ‘σας, πριν γίνει ένας ανεξάρτητος ενήλικας, που μένει αλλού, έχει άλλη ζωή απ’ την κοινή, οικογενειακή σας και κάνει τις καταδικές του επιλογές; Η μαμά που υπογράφει το παρακάτω κείμενο, η Sara Ahmed, έχει κατασταλάξει στα 13 πιο σημαντικά μαθήματα ζωής που θέλει οπωσδήποτε να δώσει στους γιους της, πριν γίνουν άντρες.

«Μεγαλώνοντας τους δύο μικρούς μου ταραξίες, κατάλαβα ότι υπάρχει μια πληθώρα μαθημάτων που ελπίζω να τους δώσω όσο μεγαλώνουν και γίνονται άντρες. Τώρα, πιο πολύ από ποτέ, νιώθω ότι είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές ως μητέρες αγοριών και να βεβαιωνόμαστε ότι ξέρουν από μικρή ηλικία, να είναι αξιοπρεπείς, αξιοσέβαστοι και ευγενικοί άνθρωποι. Απ’ όλα τα μεγάλα, τα μικρά, τα αμήχανα και τα δύσκολα μαθήματα που θέλω να δώσω στους γιους μου, αυτά είναι τα πιο σημαντικά, που ελπίζω να τους βοηθήσουν στο ταξίδι της ζωής τους.

1. Κατανόησε τη διαφορά ανάμεσα στη συναίνεση και τον εξαναγκασμό. Η σύγχρονη τάση βοηθά στο να ενημερώνονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι για ζητήματα σεξουαλικής κακοποίησης και θα ωφελήσει φοβερά τη νέα γενιά να κάνει αυτόν τον διαχωρισμό όσο πιο καθαρά κι όσο πιο νωρίς γίνεται.

2. Ποτέ μην παίζεις με τα αισθήματα ενός ανθρώπου. Είτε αντιμετωπίζεις έναν φίλο είτε μια σύντροφο, ποτέ μην εκμεταλλεύεσαι την αδυναμία που μπορεί να σου ‘χει ένας άνθρωπος.

3. Αναγνώρισε πόσο προνομιούχος είσαι σε σχέση με άλλους ανθρώπους και μην ξεχνάς να είσαι ευγνώμων.

4. Κάνε παρέα με κορίτσια και επίτρεψέ τους να σε βοηθήσουν να καλλιεργήσεις την ενσυναίσθηση και την αξία των ανθρώπινων, σημαντικών αλλά πλατωνικών σχέσεων.

5. Να είσαι πολίτης του κόσμου και να θυμάσαι ότι έχει τεράστια αξία να γνωρίζεις ανθρώπους με εντελώς διαφορετικές διαδρομές ζωής.

6. Να είσαι αρχηγός, αλλά να είσαι ευγενικός. Να λες πάντα την αλήθεια, αλλά να μην παύεις ποτέ να είσαι συμπονετικός.

7. Προσπάθησε να κατανοήσεις την έννοια της “αλληλεγγύης”. Έχε το θάρρος να στηρίξεις όποιον το χρειάζεται, ακόμα κι αν είναι δύσκολο.

8. Κάνε κάτι που αγαπάς. Η ζωή είναι πολύ πιο όμορφη, όταν είσαι παθιασμένος με τη δουλειά σου –που θα σου “τρώει” το λιγότερο 40 ώρες την εβδομάδα.

9. Διάβασε κι έτσι ποτέ δεν θα ‘σαι μόνος. Μάθε να είναι χαρούμενος ακόμα κι όταν δεν έχεις φίλους γύρω σου.

10. Δώσε λίγο απ’ τον χρόνο κι απ’ τα χρήματά σου σ’ αυτούς που τα χρειάζονται.

11. Να είσαι gentleman και πάντα να δίνεις το χέρι σου σ’ αυτούς που σε χρειάζονται. Αν μπορείς να πληρώσεις τον λογαριασμό, πλήρωσέ τον. Τα λεφτά είναι σημαντικά μόνο όταν δεν τα ‘χεις.

12. Ποτέ μην πεις ψέματα για το ποιος πραγματικά είσαι. Όσο τρομακτικό κι αν είναι, ζήσε με την αλήθεια σου ανοιχτή και προτεταγμένη, κι αν υπάρχει κάτι για το οποίο ντρέπεσαι, τότε άλλαξέ το.

13. Να ‘χεις καλή σχέση με τους γονείς σου, γιατί οι άντρες αυτοί είναι χρυσός.»

Πηγή: Popsugar.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v