Η μέλλουσα κουνιάδα μου δεν με συμπαθεί και δεν ξέρω πώς θα βελτιώσω τις σχέσεις πριν τον γάμο...

Η μέλλουσα κουνιάδα μου δεν με συμπαθεί και δεν ξέρω πώς θα βελτιώσω τις σχέσεις πριν τον γάμο...
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***  

Σε 4 μήνες θα παντρευτώ με τον σύντροφό μου ο οποίος είναι αρκετά δεμένος με την αδερφή του. Οι γονείς του πέθαναν όταν ήταν και οι δύο παιδιά και νομίζω ότι αυτό τους έκανε να έρθουν ακόμα πιο κοντά. Η αδερφή του όμως φαίνεται ότι δεν με συμπαθεί. Συμπεριφέρεται περισσότερο σαν πεθερά μου παρά σαν κουνιάδα μου. Ανακατεύεται πολύ στα του γάμου, σχολιάζει το ντύσιμό μου και νιώθω ότι με κοιτάει επικριτικά συνέχεια. Ο αρραβωνιαστικός μου μου λέει ότι είναι όλα στο μυαλό μου και δεν το καταλαβαίνει. Θέλω να βελτιώσω τις σχέσεις μας αλλά εκείνη δείχνει ότι προτιμά την απομάκρυνση. Είναι κρίμα να ξεκινήσουμε την οικογένειά μας έτσι- θέλω να ζω σε ένα αγαπημένο σόι. Τι μπορώ να κάνω;

Απάντηση:

*Φωτογραφία: media.beam.usnews.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι πολύ όμορφο που αποφασίσατε με το σύντροφό σας να δεσμευτείτε ακόμη περισσότερο στη μεταξύ σας σχέση! Η απόφαση αυτή φέρνει όμορφες σκέψεις και όνειρα. Η πορεία ωστόσο, είναι βέβαιο ότι θα έχει και δυσκολίες. Οι δυσκολίες αυτές, δεν αφορούν τον έγγαμο βίο. Αφορούν τη σχέση του ζευγαριού, ανεξαρτήτως γάμου. Αποφασίζετε λοιπόν και οι δύο, να προχωρήσετε μαζί, γνωρίζοντας τα δεδομένα.

Οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν απεριόριστες δυνατότητες αλλαγής και εξέλιξης και αφορούν όλες τις φάσεις ζωής κι όχι απλώς το ξεκίνημα. Στο ερώτημά σας λοιπόν, η απάντηση είναι ότι εσείς χρειάζεται να φροντίζετε τη σχέση με τον σύντροφό σας. Όσο η σχέση σας είναι φροντισμένη, τόσο καλύτερα θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις εξωτερικές δυσκολίες, όποιες κι αν είναι αυτές.

Η σχέση με την κουνιάδα σας μπορεί να αλλάξει εάν το επιθυμείτε. Η αλλαγή ωστόσο δεν έρχεται από υποχρέωση, παρά από επιθυμία. Λέτε ότι θέλετε ένα αγαπημένο σόι. Σαφώς αυτό δεν είναι αποκλειστικά στο χέρι σας. Φτιάξτε λοιπόν μια αγαπημένη οικογένεια και δώστε ένα διαφορετικό τρόπο εξέλιξης στις ανθρώπινες σχέσεις!

Η ώρα η καλή!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v