5 παιδότοποι για να περάσουν καλά μικροί και μεγάλοι

5 παιδότοποι για να περάσουν καλά μικροί και μεγάλοι

Όταν είσαι γονιός, δεν ψάχνεις ποιο είναι εκείνο το καινούριο μπαράκι με τα καλύτερα κοκτέιλ. Όταν είσαι γονιός, κύριο μέλημά σου είναι η διασκέδαση των παιδιών- ακόμα καλύτερα αν μπορεί να συνδυαστεί με τη δική σου χαλάρωση. Σ’ αυτή τη λογική, ανακαλύψαμε 5 ξεχωριστούς παιδότοπους που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον για δύο λόγους: γιατί προσφέρουν στα παιδιά ατελείωτες ώρες παιχνιδιού αλλά και γιατί δίνουν στους γονείς τη δυνατότητα να χαλαρώσουν ή να... παίξουν. Εκτός αυτού, μπορείτε να τους έχετε υπόψη σας για το επόμενο παιδικό πάρτι γενεθλίων!

Ονειρόσκαλα

Η «Ονειρόσκαλα» βρίσκεται λίγο έξω απ’ την Αθήνα και συγκεκριμένα στη Νέα Μάκρη, όμως αξίζει να την επισκεφθείτε μία μέρα με καλό καιρό. Είναι πολυχώρος αφού δίνει πολλές επιλογές στους μικρούς του επισκέπτες από 3 ετών. Διαθέτει φουσκωτά, μια μεγάλη παιχνιδοκατασκευή, μια μικρή πόλη αλλά και παιχνίδια για μεγαλύτερα παιδιά, όπως επιδαπέδιο σκάκι, twister και επιτραπέζια. Ο χώρος για τους γονείς είναι ιδιαίτερα όμορφος και δεν προσφέρει μόνο καφέ αλλά και φαγητό, κάτι που ίσως σας δελεάσει να μείνετε πολλές ώρες εκεί. Το εισιτήριο για κάθε παιδί κοστίζει 5 ευρώ με χυμό και ένα συνοδευτικό (αλμυρό ή γλυκό). 



Περισσότερες πληροφορίες θα δείτε στο Facebook και στο τηλέφωνο 2294304805.

Πού θα πάτε: 31ο χλμ. λεωφ. Μαραθώνος, Νέα Μάκρη.

Mafa’ s place

Είναι ένας δημιουργικός παιδότοπος με πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας από 2 ετών και πάνω. Η ζωγραφική, το κουκλοθέατρο, το messy play, τα μουσικοκινητικά παιχνίδια αλλά και το θεατρικό παιχνίδι είναι μερικά από τα προγράμματα, που θα κρατήσουν τα μικρά σας απασχολημένα και χαρούμενα όσο εσείς απολαμβάνετε τον καφέ σας. Εννοείται ότι τα παιχνίδια όπως το τραμπολίνο δεν λείπουν! Το κόστος ανέρχεται στα 5 ευρώ ανά παιδί, στα οποία περιλαμβάνεται ο χυμός και τα ποπ- κορν. Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια, υπάρχει έξτρα χρέωση 2,5 ευρώ.



Στο Facebook μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα κάθε εβδομάδας. Εναλλακτικά, καλέστε στο τηλέφωνο 2103238833.

Πού θα πάτε: Καλλιθέας 34, Άγιος Δημήτριος.

Toysland

Από πολλούς γονείς θεωρείται, όχι άδικα, ένας από τους πιο προσεγμένους κλειστούς παιδότοπους για παιδιά από 3 ετών. Έχει μια μεγάλη παιχνιδοκατασκευή με την κλασική... μπαλοπισίνα αλλά και δωμάτια ζωγραφικής, lego και video games. Κι εσείς, όμως, δεν θα μείνετε παραπονεμένοι αφού δίπλα στην παιχνιδοκατασκευή μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας και να έχετε οπτική επαφή με τα μικρά σας. Το κόστος ανέρχεται στα 5 ευρώ ανά παιδί. 



Επικοινωνήστε με το Toysland μέσω Facebook ή στο τηλέφωνο 2102843500.

Πού θα πάτε: λεωφ. Αμαρουσίου 49, Λυκόβρυση.

Όλοι παίζουν

Το «Όλοι παίζουν» έχει κάποια από αυτά τα παιχνίδια που σε κάνουν να «κολλάς» και που σου θυμίζουν τα δικά μας παιδικά χρόνια. Εδώ, δεν θα βρείτε φουσκωτά αλλά ξύλινο ποδοσφαιράκι, πινγκ- πονγκ, στόχο, πίστες με αυτοκινητάκια, επιδαπέδιο φιδάκι, τζένγκα με φουσκωτά μαξιλάρια και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια. Το διαφορετικό σ’ αυτόν τον παιχνιδότοπο είναι ότι και οι γονείς μπορούν να συμμετέχουν στα παιχνίδια, γι’ αυτό δεν υπάρχει ξεχωριστός χώρος καφέ για τους συνοδούς. Αν θελήσετε να πιείτε κάτι, μπορείτε να φέρετε τον δικό σας καφέ ή να χρησιμοποιήσετε τον αυτόματο πωλητή που υπάρχει στον χώρο. Λόγω των ιδιαίτερων παιχνιδιών του, ο παιδότοπος «Όλοι παίζουν» απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών και πάνω. Πάρτε μια γεύση από τη σελίδα του στο Facebook

Όσον αφορά το κόστος, ισχύει η χρονοχρέωση σε κάθε παιχνίδι. Ενδεικτικά, το ping pong κοστίζει 1,5 ευρώ ανά παιδί για μισή ώρα και η ενασχόληση με τα παιχνίδια στη διαδραστική γωνιά κοστίζει 4 ευρώ για μισή ώρα. Δείτε αναλυτικά εδώ.

Πού θα πάτε: Ηρακλείτου 68-70, Αιγάλεω.

Nube

Με δημιουργικές και ξεχωριστές δραστηριότητες για τα παιδιά και έναν εξαιρετικά προσεγμένο χώρο στον οποίο οι γονείς μπορούν να χαλαρώσουν πίνοντας τον καφέ τους, το Nube ξεχωρίζει. Μεταξύ άλλων, τα μικρά σας μπορούν να απασχοληθούν με επιτραπέζια, τουβλάκια και να παίξουν σκάκι στο πάτωμα. Εσείς απλώς περιμένετε στο καφέ μέχρι τα μικρά σας να τελειώσουν. Το κόστος ανέρχεται στα 6 ευρώ ανά παιδί. 



Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Facebook ή καλώντας στο 2107473128.

Πού θα πάτε: Αυξεντίου Γρηγορίου 168, Ζωγράφου.

v