Πώς να κάνετε γαλλική πλεξούδα στην κόρη σας χωρίς να την πονέσετε

Πώς να κάνετε γαλλική πλεξούδα στην κόρη σας χωρίς να την πονέσετε

Είστε κι εσείς από εκείνες τις μαμάδες, που τα χέρια τους «δεν πιάνουν» με τα της κομμωτικής; Σας κατανοούμε κι έχουμε πολύ καλά νέα για σας: τα χτενίσματα που βλέπετε σε άλλα κοριτσάκια και ζηλεύετε, δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνουν! Παρακάτω θα δείτε βήμα-βήμα πώς θα κάνετε μια γαλλική πλεξούδα και μάλιστα χωρίς να πονέσετε ή να ταλαιπωρήσετε καθόλου την κόρη σας.

Τι πρέπει να κάνετε για να μην πονέσει

Μας αρέσει να βλέπουμε τις κόρες μας με κοτσιδάκια, πλεξουδάκια, φιογκάκια και περίπλοκα χτενίσματα, αλλά δεν μας αρέσει να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να πονέσουν όσα τους τα φτιάχνουμε. Εκτός από την προσοχή και τις απαλές κινήσεις της μαμάς ή του μπαμπά, υπάρχουν δύο ακόμη μυστικά για εύκολο χτένισμα:

Πριν τη χτενίσετε: Για να μην πονέσει η μικρή σας, πρέπει να φροντίσετε, όταν τη λούζετε, να εφαρμόσετε παιδικά προϊόντα περιποίησης, που μαλακώνουν τα μαλλιά, όπως μια κρέμα μαλλιών για εύκολο και -κυρίως- ανώδυνο χτένισμα.

Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να χτενίσετε πολύ καλά τα μαλλιά της κόρης σας, οπότε αν θέλετε να κάνετε το χτένισμα σε ήδη καθαρά, στεγνά μαλλιά, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα spray-conditioner που θα κάνει το έργο σας ευκολότερο. 

Καθώς τη χτενίζετε: Αν η κόρη σας είναι ακόμα αρκετά μικρή, το πιθανότερο είναι ότι ακόμη κι αν δεν πονάει πραγματικά, θα διαμαρτυρηθεί κυρίως επειδή… βαριέται. Δεν είναι εύκολο να πεις σ’ ένα τρίχρονο να κάτσει εντελώς ακίνητο χωρίς να κάνει τίποτα – ακόμα και για πέντε-δέκα λεπτά. Γι’ αυτό, προκειμένου να εξασφαλίσετε λίγη ηρεμία στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την πολυπόθητη γαλλική πλεξούδα, μπορείτε να δώσετε στην κόρη σας να φτιάξει ένα παζλ, να ζωγραφίσει κάτι ή να δει ένα μικρό επεισόδιο της αγαπημένης της σειράς.

Οδηγίες βήμα-βήμα για γαλλική πλεξούδα

Βήμα 1ο

Αφού έχετε ξεμπερδέψει πολύ καλά τα μαλλιά της κόρης σας, ξεκινήστε πιάνοντας μια μεγάλη τούφα μαλλιών απ’ την κορυφή του κεφαλιού. Χωρίστε αυτήν την τούφα σε τρεις μικρότερες ίδιου πάχους.

Βήμα 2ο

Σταυρώστε τη δεξιά τούφα πάνω απ’ τη μεσαία κι έπειτα την αριστερή πάνω απ’ τη μεσαία, σαν να κάνετε μια κανονική πλεξούδα.

Κρατήστε και τις τρεις τούφες με το αριστερό σας χέρι φροντίζοντας να μείνουν διαχωρισμένες.



Βήμα 3ο

Πιάστε με το δεξί σας χέρι μια τέταρτη τούφα απ’ το δεξί μέρος του κεφαλιού και προσθέστε την στην δεξιά τούφα της πλεξούδας.



Βήμα 4ο

Περάστε αυτή τη δεξιά τούφα πάνω απ’ τη μεσαία και φέρτε τη μεσαία στο δεξί μέρος.



Βήμα 5ο

Τώρα, κρατήστε με το δεξί σας χέρι την πλεξούδα, όπως κάνατε πριν με το αριστερό, φροντίζοντας να μείνουν διαχωρισμένες οι τούφες της και να είναι ελεύθερο το αριστερό σας χέρι.



Βήμα 6ο

Πιάστε μια τούφα μαλλιών απ’ την αριστερή πλευρά του κεφαλιού και προσθέστε την στην αριστερή τούφα της πλεξούδας.



Βήμα 7ο

Περάστε την αριστερή τούφα μαλλιών πάνω απ’ τη μεσαία και φέρτε τη μεσαία τούφα στ’ αριστερά, όπως κάνατε και πριν.



Συνεχίστε έτσι -σταυρώνοντας τούφες απ' το δεξί και το αριστερό μέρος- φροντίζοντας να πλέκετε τις τούφες σφιχτά.



Καλή επιτυχία!

*Τα σκίτσα προέρχονται από το  2good2lose.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v