10 κοριτσίστικα ονόματα από την αρχαιοελληνική μυθολογία

10 κοριτσίστικα ονόματα από την αρχαιοελληνική μυθολογία

Κάποιοι γονείς επιλέγουν να δώσουν στα παιδιά το όνομα του παππού και της γιαγιάς. Κάποιοι άλλοι επιλέγουν τα δικά τους αγαπημένα ονόματα ενώ αρκετοί γονείς τελευταία φαίνεται να προτιμούν τα αρχαιοελληνικά ονόματα. Στην παρακάτω λίστα δεν θα δείτε κοριτσίστικα ονόματα που έχουν απλώς αρχαιοελληνικές ρίζες, αλλά ονόματα που προέρχονται από θεές και ηρωίδες της μυθολογίας, τόσο ξεχωριστά όσο η κόρη σας!

*Φωτογραφία: h-cdn.co

Ακάλλη: κόρη του Μίνωα και της Πασιφάης, με καταγωγή από το νησί της Κρήτης. Η ομορφιά της ήταν μοναδική κι αυτό δικαιολογεί το ότι την ερωτεύθηκαν όχι ένας αλλά δύο θεοί: ο Ερμής και ο Απόλλωνας. Κατά τη γνώμη μας, ένα από τα πιο όμορφα και λιγότερο γνωστά  ονόματα που μπορείτε να επιλέξετε για την κόρη σας.

Αφροδίτη: η θεά του έρωτα, σύμβολο της απόλυτης ομορφιάς και της τεκνοποίησης. Όπως είναι φυσικό, προκαλούσε τα πάθη θεών, ημίθεων και θνητών ενώ σύμφωνα με τη μυθολογία είχε αρκετούς εραστές...

Διώνη: είναι η θηλυκή εκδοχή του ονόματος «Δίας», που προέρχεται από τη γενική «εκ του Διός» και σημαίνει θεϊκή. Εμάς πάντως θα μας άρεσε να φωνάζαμε την κόρη μας με ένα τόσο ξεχωριστό όνομα.

Δηιάνειρα: κόρη του Οινέα, που στη συνέχεια έγινε γυναίκα του Ηρακλή. Παντρεύτηκε τον πιο δυνατό άντρα της γης σύμφωνα με τη μυθολογία, όμως είχε τραγική κατάληξη αφού αποφάσισε να αυτοκτονήσει όταν έβαλε κατά λάθος τέλος στη ζωή του Ηρακλή.

Ερατώ: κόρη του Δία, η Ερατώ είναι μία από τις 9 Μούσες και συγκεκριμένα η Μούσα της ποίησης - γι’ αυτό και συνήθως απεικονίζεται να κρατάει λύρα. Θεωρείται προστάτιδα του γάμου και του έρωτα, όπως μαρτυρά και το όνομά της που προέρχεται από ρήμα ερώ, δηλαδή αγαπώ.

Ήβη: δεν θα θέλατε να δώσετε στην κόρης σας το όνομα της θεάς Ήβης, που συμβολίζει τη νεότητα και τη ζωντάνια; Ήταν κόρη του πολύπαθου ζευγαριού, του Δία και της Ήρας, παντρεύτηκε τον Ηρακλή όταν έγινε ημίθεος και με τη δύναμή της τον κράτησε για πάντα νέο!

Ήρα: μία από τις πρωταγωνίστριες της ελληνικής μυθολογίας και γυναίκα του Δία, τον οποίο ζήλευε για τις συχνές εξωσυζυγικές του περιπέτειες. Στο μυαλό μας, πάντως, το όνομα αυτό ταιριάζει σε μια δυναμική γυναίκα, που καταφέρνει πάντα αυτό που θέλει.

Ιασώ: θεότητα συνυφασμένη με την ίαση, δηλαδή τη θεραπεία και κατ' επέκταση, την υγεία. Μας αρέσει γιατί το όνομα είναι μικρό, χαριτωμένο και... αισιόδοξο!

Λητώ: μία λιγότερο γνωστή θεά της ελληνικής μυθολογίας με ένα από τα πιο όμορφα ονόματα που έχουμε ακούσει. Ήταν κόρη Τιτάνων και ερωμένη του Δία, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά που όλοι ξέρουμε: τον Απόλλωνα και την Αρτέμιδα. Για τη μικρή σας... θεά, είναι η ιδανική επιλογή.

Χρυσηίδα: εμφανίζεται στο έπος της Ιλιάδας. Σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Αγαμέμνονας θαμπώθηκε από την ομορφιά της και την κράτησε δίπλα του μέχρι που αναγκάστηκε να την δώσει πίσω στον πατέρα της μετά την παρέμβαση του θεού Απόλλωνα.

v