Μείνατε στην Αθήνα με τα παιδιά το τριήμερο; Έτσι θα περάσετε τέλεια!

Μείνατε στην Αθήνα με τα παιδιά το τριήμερο; Έτσι θα περάσετε τέλεια!

Κάποιες φορές μελαγχολείς όταν σκέφτεσαι πως όλοι οι άλλοι θα φύγουν για μίνι διακοπές και εσύ θα μείνεις εδώ. Είναι λογικό και αναμενόμενο. Γιατί, όμως, να τα βάψουμε μαύρα και να μην ευχαριστηθούμε την μισοάδεια πρωτεύουσα; Μαζί με τα παιδιά, λοιπόν, μπορείτε να κάνετε κι εσείς διακοπές... στην Αθήνα.

*Φωτογραφία: rd.com

Σάββατο με ποδηλατάδα, πικ-νικ και εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κ.Π.Ι.Σ.Ν έχει την... τιμητική του σε πολλά άρθρα μας και δικαιολογημένα. Σας προτείνουμε να οργανώσετε μία μίνι εκδρομή σ’ έναν από τους λίγους πράσινους χώρους της Αθήνας. Φτιάξτε τοστάκια, πάρτε φρουτάκια και ό,τι άλλο θα θέλατε να απολαύσετε σ’ ένα πικ- νικ και κατευθυνθείτε προς Καλλιθέα μεριά. Δροσιστείτε βολτάροντας δίπλα στο κανάλι, χαλαρώνοντας στο πάρκο, κάνοντας πικ νικ και ποδήλατο (με την αντίθετη σειρά) και συμμετέχοντας όλοι μαζί σε διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως το καγιάκ στο κανάλι (για την οποία είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης εδώ) και τα οικογενειακά παιχνίδια.

*Φωτογραφία: snfcc.org

Ειδικά τα παιδιά μπορούν να πάρουν μέρος σε στιβομαχίες, να κάνουν δημιουργική ενόργανη και να παίξουν ακόμα και σκάκι. Οι μεγάλοι μπορούν να κάνουν yoga, tai chi ή να επιλέξουν κάποια άλλη δραστηριότητα που τους εκφράζει.

*Φωτογραφία: snfcc.org

Αν βρεθείτε στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν. το Σάββατο, αξίζει να μείνετε μέχρι τις 9 το βράδυ για να τραγουδήσετε και να χορέψετε στη συναυλία των Locomondo!

Εδώ θα δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του τριημέρου.

Την Κυριακή πηγαίνετε όλοι μαζί σε μια παραλία...

*Φωτογραφία: in2life.gr

... Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος! Ας διευκρινίσουμε το εξής: η πρόγνωση του καιρού στο meteo, δεν είναι και από τις πιο ευοίωνες για να μπορέσετε να χαλαρώσετε με τις ώρες σε μια παραλία, αφού η αραιή συννεφιά και ο βοριάς θα σας δυσκολέψουν. Αν ωστόσο ανήκετε στους τολμηρούς που θέλουν να πάνε κόντρα στον καιρό, σας προτείνουμε να οδηγήσετε μέχρι το Πόρτο Γερμενό για να φτάσετε στις kid friendly παραλίες του, όπως το Σκάλωμα στο Προσήλι και τη μικρή παραλία δίπλα στο λιμάνι. Μία εξίσου καλή επιλογή είναι η κοντινή παραλία Μπρεξίζα στη Νέα Μάκρη που έχει άμμο για να φτιάξουν τα παιδιά κάστρα, φοίνικες για φυσική σκιά (αν και μάλλον δεν θα τους χρειαστείτε) και πολλές καφετέριες και μαγαζιά στα οποία μπορείτε να χαλαρώσετε μετά τη βουτιά σας. Όπως και να ‘χει, μην αμελήσετε να ενημερωθείτε για τον καιρό πριν ξεκινήσετε από το σπίτι.

... ή οργανώστε μία βόλτα στο πράσινο

*Φωτογραφία: facebook.com/PerivoliVari

Αν τα πλάνα για μπάνιο τελικά δεν σας βγουν ή απλώς προτιμάτε μία βόλτα στο πράσινο, αξίζει να φτάσετε μέχρι το Περιβόλι στη Βάρη. Εκεί τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «οι φίλες μας οι μέλισσες», με κόστος 9 ευρώ, να παίξουν και να τρέξουν όσο εσείς χαλαρώνετε μέσα στο πράσινο και απολαμβάνετε τον καφέ σας στην καφετέρια του χώρου.

*Φωτογραφία: facebook.com/kiposthegardencafe

Εναλλακτικά, ο βοτανικός κήπος Διομήδους θα σας πείσει ότι υπάρχει ένας επίγειος παράδεισος μέσα στην Αθήνα. Φορέστε άνετα παπούτσια, εξερευνήστε τη φύση και απολαύστε τη βόλτα σας στον ομορφότερο ίσως κήπο της πρωτεύουσας. Στο τέλος, αξίζει να πιείτε τον καφέ σας στο Κήπος: The Garden Café- θα μας θυμηθείτε.

Δευτέρα στο θερινό σινεμά για ταινία και Καραγκιόζη!

*Φωτογραφία: facebook.com/cine.votsalakia

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσετε το τριήμερο; Δεν έχουν ανοίξει ακόμα όλα τα θερινά σινεμά της πρωτεύουσας, όμως δειλά-δειλά αρχίζουν να κάνουν και για φέτος την εμφάνισή τους. Δείτε, λοιπόν, ποιος είναι ο πλησιέστερος σε εσάς θερινός κινηματογράφος και επισκεφθείτε τον, αν παίζει κάποια παιδική ταινία ή αν οργανώνει παραστάσεις για τους μικρούς θεατές. Ενδεικτικά, στο Σινέ Γαλάτσι, που βρίσκεται μέσα στο Άλσος Βεΐκου  από το Σάββατο 26/5 θα παίζεται η ταινία κινουμένων σχεδίων «Ένας Σκίουρος Σούπερ-Ήρωας 2». Στο Cine Βοτσαλάκια στον Πειραιά, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στις 7 το απόγευμα  μπορείτε να παρακολουθήσετε τον «Γάμο του Μορφονιού» και φυσικά πριν ή μετά την παράσταση να χαλαρώσετε στο καφέ που βρίσκεται δίπλα και να μυρίσετε θάλασσα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v