Η 3χρονη ανιψιά μου ξυπνάει τα βράδια κλαίγοντας. Πώς θα την βοηθήσω;

Η 3χρονη ανιψιά μου ξυπνάει τα βράδια κλαίγοντας. Πώς θα την βοηθήσω;
Ερώτηση:
Καλησπέρα. Η ανιψούλα μου είναι 3 ετών. Έχουμε πολύ καλή επαφή και τη λατρεύω. Δεν με αποχωρίζεται εύκολα, αλλά με ανησυχεί, το γεγονός ότι συχνά ξυπνάει κλαίγοντας και με ζητάει στον ύπνο της. Είναι κάτι αυτό η απλή αδυναμία; 
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η σχέση των παιδιών με τους σημαντικούς άλλους, εκτός των γονέων, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι παππούδες, οι γιαγιάδες, οι θείοι, οι θείες και οι νονοί, αποτελούν τον περίγυρο των ενηλίκων που συντροφεύουν τους γονείς στη ζωή τους και το παιδί στο μεγάλωμά του. Η σχέση των ανθρώπων αυτών με τους γονείς είναι εξίσου σημαντική, αφού μέσω αυτών σχετίζονται με το παιδί τους και έχουν να ακούσουν και να σεβαστούν το δικό τους τρόπο.

Είναι, λοιπόν, όμορφο που έχετε φτιάξει μια καλή σχέση με την ανιψιά σας! Η ομορφιά της σχέσης σας δεν βασίζεται στο βαθμό που εκείνη παραμένει προσκολλημένη σε εσάς, αλλά αντίθετα, στην εμπιστοσύνη που της δείχνετε και που της επιτρέπει να προχωρά και να ανοίγεται με ελευθερία. Έτσι, έχει νόημα να περνάτε όμορφα το χρόνο μαζί της και ταυτόχρονα να τη γεμίζετε ευχές και καλές κουβέντες για να ανοιχτεί και σε άλλες σχέσεις, τόσο με άλλα παιδιά όσο και με άλλους ενήλικες.

Το κλάμα στον ύπνο της δείχνει τουλάχιστον μια ανησυχία της. Φροντίστε όμορφα τον εαυτό σας, έτσι ώστε να μη χρειάζεται η ανιψιά σας να έχει έγνοια για εσάς! Ότι καλό κάνετε για εσάς είναι φροντίδα και για τη σχέση σας!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v