«Πού κάναμε τις καλύτερες διακοπές με τα παιδιά»

«Πού κάναμε τις καλύτερες διακοπές με τα παιδιά»

Το να βρει κανείς το κατάλληλο μέρος να περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές μαζί με όλη την οικογένεια είναι αρκετά απαιτητικό, ειδικά όταν δεν υπάρχει το «χαρτί» του εξοχικού. Αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμη που θα πάτε διακοπές με τα παιδιά, 5 γονείς προτείνουν τους ιδανικούς προορισμούς για όλη την οικογένεια.

Χανιά, Κρήτη

 

«Tα Χανιά μαγεύουν τους ταξιδιώτες και εγγυώνται μια ποικιλία από απολαύσεις. Αν είστε αποφασισμένοι να κάνετε ένα μακρινό ταξίδι με όλη την οικογένεια, αυτός είναι ο προορισμός σας.  Πριν κάνετε τις εξορμήσεις στις παραλίες, αξίζει να κάνετε μια αναδρομή στο παρελθόν και να ανακαλύψετε την παλιά πόλη των Χανίων με το τέμενος του Κιουτσούκ Χασάν Μπέη και τη συνοικία Χαλεπά. Η κρητική κουζίνα θα σας ενθουσιάσει, όπου και να πάτε θα απολαύσετε υπέροχες γεύσεις. Οι αποστάσεις μπορεί να μην είναι τόσο κοντινές αλλά ο Μπάλος είναι μια παραλία που πρέπει να επισκεφτείτε. Αν έχετε μεγάλα παιδιά προτιμήστε να κάνετε αυτή τη διαδρομή με το πλοίο. Ο Πλατανιάς και τα Φαλάσαρνα έχουν εξωτική ομορφιά με τα πρασινογάλαζα νερά και την άσπρη αμμουδιά και είναι ιδανικά μέρη για μικρά  παιδιά αφού η  θάλασσα είναι ρηχή.» 

Κατερίνα, 38 ετών

Σίφνος

Φωτογραφία: runningpress.gr

«Το νησί των δυτικών Κυκλάδων που μαγεύει τους ταξιδιώτες με τις νησιώτικες ομορφιές του, το υπέροχο φαγητό και τα καταγάλανα νερά του.  Αν αποφασίσετε να επιλέξετε την Σίφνο για τις διακοπές σας, προτιμήστε να μείνετε στον Αρτέμωνα. Είναι ένα από τα πιο γραφικά μέρη του νησιού που θα σας προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Για φαγητό επιλέξτε το χωριό του… Τσελεμεντέ, την Απολλωνία και γευτείτε την τοπική κουζίνα με λιχουδιές όπως το σιφνέικο τυρί μαντούρα σαγανάκι και την κυκλαδίτικη ομελέτα, φουρτάλια. Μην παραλείψετε να γευματίσετε στο Τσικάλι , στα τραπεζάκια πάνω στην αμμουδιά κάτω από τη σκιά των αλμυρικιών. Απολαύστε τις πεντακάθαρες θάλασσες χωρίς καμιά έγνοια για τα μικρά σας, καθώς παραλίες στην πλειοψηφία τους όπως οι Καμάρες είναι αμμώδεις και ρηχές. Ο Πλατύς Γιαλός αποτελεί άλλη μια πολύ καλή επιλογή για όλη την οικογένεια, καθώς είναι οργανωμένη και προσφέρει όλες τις ανέσεις. Τέλος, επισκεφτείτε την Χρυσοπηγή, που είναι από τα πιο όμορφα μέρη του νησιού, με το μοναστήρι να δεσπόζει πάνω στο ακρωτήρι.»

Μελίνα, 40 ετών

Αγία Άννα, Εύβοια

Φωτογραφία: greece.com

«Αν είχαμε τον χρόνο σίγουρα θα θέλαμε να περιπλανηθούμε σε όλα τα μέρη της Εύβοιας. Επιλέξαμε την Αγία Άννα έχοντας ως κριτήριο την υπέροχη παραλία της Αγκάλης, που βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά της Εύβοιας, 6 χιλιόμετρα ανατολικά από το χωριό Αγία Άννα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε μήκος παραλία  σε όλη την Εύβοια. Για διαμονή, προτιμήστε το Club Αγία Άννα που θα σας ενθουσιάσει με τις ανέσεις που προσφέρει. Αν είστε φαν του οργανωμένου κάμπινγκ το συγκεκριμένο μέρος είναι ιδανικό για σας, καθώς μπορείτε να στήσετε τη σκηνή σας όπου θέλετε. Αν πάλι θέλετε να κάνετε πιο εξωτική τη διαμονή σας μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας σε μια cabbana(link) ή ένα yurt(link) και να «κακομάθετε» τους εαυτούς σας. Μην χάσετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τις γύρω περιοχές της βόρειας Εύβοιας.»

Κώστας, 42 ετών

Πόρτο Χέλι

Φωτογραφία: viglia.gr

«Κατεβαίνοντας στην όμορφη Πελοπόννησο, το Πόρτο Χέλι είναι από τους καλύτερους οικογενειακούς προορισμούς. Οι παραλίες που αξίζει να επισκεφτείτε είναι η Βερβερόντα και η παραλία της Χινίτσας με την χρυσή άμμο και τα καταγάλανα νερά. Τα βράδια σας μπορείτε να κάνετε βόλτες στο λιμάνι και να επιλέξατε από μια πληθώρα   εστιατορίων που θα γευματίσετε. Ένας ακόμη λόγος που το Πόρτο Χέλι είναι ιδανικός προορισμός είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα για εκδρομές. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Ερμιόνη που μπορείτε να φάτε φρέσκο ψάρι, το Κρανίδι με τα νεοκλασικά σπίτια, τα γραφικά δρομάκια και οι Σπέτσες που είναι καλή αφορμή για μονοήμερη.»

Κωνσταντίνα, 30 ετών

Καλαμάτα

Φωτογραφία: sunvil.co.uk

«Μένοντας στην Πελοπόννησο, δημοφιλής προορισμός για οικογένειες παραμένει η κοσμοπολίτικη Καλαμάτα.  Πλήθος από επιλογές σας περιμένουν για να περάσετε όμορφα τις διακοπές σας, όχι τελείως απομακρυσμένοι από τους ρυθμούς της πόλης. Η  παραλία της Καλαμάτας σφίζει από ζωντάνια. Αν σας αρέσουν οι εξερευνήσεις μπορείτε να κάνετε εκδρομές στα μέρη της Μεσσηνίας.Ανακαλύψτε την παραλία της Βοιδοκοιλιάς και το Πολυλίμνιο έναν μαγικό τόπο με λίμνες και καταρράκτες.»

Αντιγόνη, 45 ετών


 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v