5 τέλεια κόμικς που τα παιδιά θα... καταβροχθίσουν

5 τέλεια κόμικς που τα παιδιά θα... καταβροχθίσουν

Πολλές φορές τα παιδιά αποφεύγουν να διαβάσουν βιβλία, είτε γιατί τα έχουν συνδυάσει με τις σχολικές τους δραστηριότητες, είτε γιατί βαριούνται. Αν θέλετε, όμως, να μπουν στην διαδικασία να αγαπήσουν το διάβασμα και να ξεκολλήσουν από την οθόνη, τότε μία καλή λύση είναι: τα κόμικς. 

Σας προτείνουμε , αυτά τα 5 διασκεδαστικά κόμικς που θα ξετρελάνουν τα παιδιά.

Star Wars: Επεισόδιο 1 - The Phantom Menace

Ο κόσμος των Star Wars μπορεί να συνεπάρει τόσο τους μικρούς, όσο και τους μεγάλους σε ηλικία αναγνώστες. Πρόκειται για μια επική διαστημική ιστορία που επικεντρώνεται σε σειρές ταινιών του George Lucas. H πρώτη έκανε το ντεμπούτο της το 1977 και από τότε ακολούθησαν και άλλες που επηρέασαν πολλές γενιές. Αργότερα, η Marvel  μετέφερε αυτό τον κόσμο σε κόμικς που απευθύνονται σε ηλικίες 9 ετών και άνω.

Πλοκή

Στο πρώτο επεισόδιο, καθώς μιλάμε για μια ολόκληρη σειρά, σε έναν γαλαξιακό κόσμο,  δύο ιππότες Τζεντάι, προσπαθούν να δώσουν ένα τέλος στις εμπορικές συγκρούσεις της Γαλαξιακής Δημοκρατίας. Κάποια στιγμή ανακαλύπτουν ότι ένα νεαρό αγόρι με το όνομα Άνακιν, είναι ο εκλεκτός που θα φέρει την ισορροπία στον κόσμο. Όμως, ένας αρχαίος εχθρός επιστρέφει και δυσκολεύει την αποστολή των πρωταγωνιστών. Την συνέχεια δεν θα σας την αποκαλύψουμε.

Aριστοφάνης: Νεφέλες

Το συγκεκριμένο κόμικ απευθύνεται σε ηλικίες 12 έως 14 ετών και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Είναι η ιστορία του αριστουργηματικού έργου του αρχαίου κωμωδιοποιού Αριστοφάνη, Νεφέλες, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των παιδιών.

Πλοκή

Στην αρχαία Ελλάδα ο Φειδιππίδης αποφασίζει έπειτα από προτροπή του πατέρα του Στρεψιάδη, να παρακολουθήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του μεγάλου φιλόσοφου Σωκράτη. Μετά τις σπουδές του, όμως, ο Φειδιππίδης δεν ήταν ο ίδιος άνθρωπος, με αποτέλεσμα ο πατέρας του να απογοητευτεί  σε τέτοιο βαθμό, που αποφάσισε να εκδικηθεί τον Σωκράτη βάζοντας φωτιά στο Πανεπιστήμιό του. 

Αρτέμης Φάουλ

Το μυθιστόρημα που έγινε κόμικ με τον ήρωά του να παίρνει χρώμα και να ζωντανεύει σε κάθε σελίδα, δεν περνάει απαρατήρητο. Απευθύνεται σε ηλικίες 9-11 ετών και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Πλοκή

Ο ιδιοφυής Αρτέμης Φάουλ είναι  μάγος της τεχνολογίας και κρύβεται πίσω από τα πιο υποχθόνια εγκλήματα του αιώνα. Σκοπός του; Να αποκτήσει το χρυσάφι των ξωτικών. Για να το καταφέρει θέτει σε εφαρμογή το σχέδιό του να απαγάγει ένα ξωτικό και να ζητήσει λύτρα. Τα πράγματα, όμως, δεν πάνε όπως τα είχε υπολογίσει, καθώς τα ξωτικά που βρίσκονται κάτω απ’ τη γη είναι αρκετά οργανωμένα και πολύ… επικίνδυνα.

Ο Χόμπιτ

Και ναι, φυσικά, πρόκειται για τον θαυμαστό κόσμο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών! Η ιστορία του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν παίρνει χρώμα και μελάνι, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αίολος, απευθύνεται σε ηλικίες 8 ετών και άνω και δεν θα απογοητεύσει κανένα παιδί.

Πλοκή

Η ζωή του Μπίλμπο Μπάγκινς, ενός φιλήσυχου και βολεψιάρικου χόμπιτ, αλλάζει δραματικά όταν συναντά μια παρέα νάνων, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να πάρουν πίσω την πατρίδα και τον κλεμμένο θησαυρό τους από έναν…δράκο. Ένας δυνατός μάγος, 13 νάνοι και ένα ντροπαλό χόμπιτ θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στη μεγαλύτερη περιπέτεια που διαβάσατε ποτέ.

Η συμμαχία των μυστικών επιστημόνων και ο κλέφτης ιδεών

Είναι ένα χιουμοριστικό κόμικ περιπέτειας που περιλαμβάνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και θα συνεπάρει τους μικρούς αναγνώστες. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω και ο συγγραφέας είναι ο ταλαντούχος Davis Eleanor. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Πλοκή

Τρεις μικροί εφευρέτες, περνούν τις μέρες τους στο μυστικό τους εργαστήριο και κάνουν πειράματα, μιας και τα θεωρούν πολύ πιο διασκεδαστικά από τα μαθήματα του σχολείου. Μια μέρα, όμως, ένας πονηρός επιστήμονας τους κλέβει τα πρωτότυπα σχέδια των εφευρέσεων τους, για να τα χρησιμοποιήσει για εγκληματικούς σκοπούς. Οι τρεις φίλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και ξεκινούν ένα απίστευτο ταξίδι για να νικήσουν τον κακό επιστήμονα.

v