10 δοκιμασμένα κόλπα από πανέξυπνους γονείς

10 δοκιμασμένα κόλπα από πανέξυπνους γονείς

Να είσαι γονιός σημαίνει να αντιμετωπίζεις καθημερινά κάποιες… προκλήσεις, άλλες πιο μικρές και άλλες πιο μεγάλες. Τότε καλείσαι να βάλεις μπρος την εφευρετικότητά σου για να βρεις τις πιο έξυπνες λύσεις και να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη. Τις παρακάτω ιδέες έχετε το ελεύθερο να τις αντιγράψετε: είναι η σοφία που πρέπει να μεταφέρεται από γονείς σε γονείς.

Το τρικ για να μην πέφτει το παιδί απ’ το κρεβάτι

Ενώνοντας 2 μακαρόνια κολύμβησης σε 3 σημεία με κορδέλες, τις οποίες θα καλύψετε με το κατωσέντονο, φτιάχνετε πανεύκολα ένα προστατευτικό για να μην πέφτει το παιδί κάτω απ’ το κρεβάτι- είτε βρίσκεστε στο σπίτι είτε στο ξενοδοχείο.



Αυτοσχέδια πίστα για αυτοκινητάκια

Μια κούτα μπορεί να μετατραπεί σε πίστα, πάρκιν ή σε μια μικρή πόλη για να κάνουν… βόλτες τα αυτοκινητάκια των παιδιών. Χρειάζεστε μόνο λίγους μαρκαδόρους για να την ζωγραφίσετε εσείς ή το παιδί. Το πλεονέκτημά του είναι ότι το κουτί μεταφέρεται πανεύκολα ακόμα και εκτός σπιτιού.



Για να μην μπαίνουν έντομα στον χυμό του παιδιού

Κάνε μια μικρή τρύπα σε μία θήκη για μάφινς ή cupcakes ή ένα φίλτρο γαλλικού καφέ, μέσα από την οποία θα περάσετε το καλαμάκι. Μ’ αυτή τη πατέντα θα προφυλάξετε τον χυμό ή το αναψυκτικό από τα έντομα.



Πώς να μην χάνει το παιδί το ποτηράκι του

Η διαδικασία είναι απλή: πάρτε μικρά μαγνητάκια (θα τα βρείτε στα βιβλιοπωλεία) και κολλήστε τα με απλή κόλλα στο πίσω μέρος του ποτηριού του παιδιού. Έπειτα βάλτε το στην πόρτα του ψυγείου για να μην το χάνει ποτέ και να το παίρνει μόνο του όποτε θέλει.



Το μυστήριο με τις μονές κάλτσες

Η «μάστιγα» της μπουγάδας είναι οι μονές κάλτσες που χάνονται με μυστήριο τρόπο κάπου ανάμεσα στο πλύσιμο και το άπλωμα. Βάζοντας όλες τις κάλτσες σε μια θήκη πλυσίματος, δεν θα χρειαστεί να προσπαθήσετε να βρείτε λύση στο μυστήριο.



Αυτοκόλλητα για τα χάρτινα ποτηράκια

Για να μην μπερδεύουν τα παιδιά τα χάρτινα ποτηράκια μεταξύ τους, η οδηγία είναι απλή: κολλήστε στο κάθε ποτήρι από ένα αυτοκόλλητο για  να τα ξεχωρίζουν- το τέλειο τρικ και για τα παιδικά πάρτι.



Πώς να κρατάει σωστά το μολύβι

Πάρτε ένα μολύβι και ένα φαρδύ λαστιχάκι. Τυλίξτε το λαστιχάκι γύρω από τον καρπό του παιδιού και στη συνέχεια δέστε και το μολύβι, όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Φροντίστε το λαστιχάκι να είναι σφιχτό και άνετο για να μην ενοχλεί το παιδί.



Αυγοθήκη για τη ζωγραφική

Μια απλή αυγοθήκη μπορεί να χρησιμεύσει ως εξής: οι μικροί ζωγράφοι μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να ξεπλένουν τα πινέλα τους αλλά και για να αναμειγνύουν διαφορετικά χρώματα μεταξύ τους χωρίς να χρειάζεται να το κάνουν στη θήκη με τις νερομπογιές «μπερδεύοντας» και αλλοιώνοντας τα αρχικά χρώματα.



Οι λεκέδες από μαρκαδόρους στα ρούχα

Κάθε φορά που το παιδί ζωγραφίζει, ένα κομμάτι διαφανούς πλαστικής μεμβράνης θα σας σώσει από πολύ πλύσιμο. Εφαρμόστε τη μεμβράνη στην εξωτερική μεριά και στη συνέχεια σιδερώστε τη μπλούζα από μέσα.



Παγωμένα mashmellows για τους τραυματισμούς

Βάλτε μία συσκευασία με mashmellows στην κατάψυξη και αφήστε την παγώσει. Αν το παιδί ή εσείς χτυπήσετε, πιέστε μ’ αυτά την τραυματισμένη περιοχή- κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά με τον πάγο χωρίς να προκαλούν τη δυσάρεστη αίσθηση του κρύου.

Πηγή: brightside.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v