Πώς μπορώ να φτιάξω την σχέση του γιου μου με τον πατέρα του;

Πώς μπορώ να φτιάξω την σχέση του γιου μου με τον πατέρα του;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Πώς μπορώ να βοηθήσω τον άντρα και τον γιο μου να αποκτήσουν καλές σχέσεις;

Απάντηση:

*Φωτογραφία: milliyet.com.tr

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ιδιαίτερα σύνθετες. Δημιουργούνται, επηρεάζονται, αλλάζουν κάτω υπό πολλές και διαφορετικές συνθήκες. Το γεγονός ότι είναι τόσο περίπλοκες τις κάνει να είναι και τόσο μοναδικές!

Η σχέση πατέρα και γιου είναι μια εξαιρετικά σημαντική σχέση, οπότε κατανοώ την ανησυχία σας εάν βλέπετε ότι κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχει ένας ουσιαστικός τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε αυτή η σχέση να γίνει πιο κοντινή. Να επιτρέψετε να είναι άμεση και απευθείας σχέση. Η δική σας διαμεσολάβηση, όσο καλή πρόθεση και εάν έχει, εμποδίζει τη μεταξύ τους συναλλαγή κι έτσι καθυστερεί και επηρεάζει την κοντινή σχέση που θα προκύψει έπειτα από επεξεργασία, διαφωνία, διαπραγμάτευση και τελικά λύση των δυσκολιών που υπάρχουν.

Εμπιστευτείτε τόσο τον σύζυγό σας όσο και τον γιο σας. Ακόμη και εάν «ζοριστούν»,θα βρουν μεταξύ τους τον τρόπο και τη σχέση που τους ταιριάζει.

Αξιοποιήστε όλη την καλή σας ενέργεια και διάθεση φροντίζοντας τις δικές σας απευθείας σχέσεις. Δηλαδή την σχέση με το σύζυγό και τη σχέση με το γιο σας. Με τον τρόπο αυτό είστε πολλαπλά κερδισμένη αφού εσείς μπορείτε να χαρείτε τις σχέσεις σας, αλλά ταυτόχρονα δίνετε με την ευκαιρία και στους άλλους, εάν το επιθυμούν, να ακολουθήσουν τα βήματά σας.

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v