Ο σύζυγός μου έχει προβλήματα με τον τζόγο και γίνεται βίαιος. Πώς να το διαχειριστώ;

Ο σύζυγός μου έχει προβλήματα με τον τζόγο και γίνεται βίαιος. Πώς να το διαχειριστώ;
Ερώτηση:

 ***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Τα τελευταία 6 χρόνια μένουμε με τον σύζυγό μου Γερμανία. Σπαταλάει πολλά λεφτά, τζογάρει και αρχίζει και γίνεται βίαιος. Όταν δεν έβλεπαν τα παιδιά, με κλωτσούσε και με χτυπούσε. Τι να κάνω;

 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Περιγράφετε μια δύσκολη κατάσταση. Η οικογένεια, και ιδιαίτερα η συντροφική σχέση, οφείλει να είναι μια σχέση βαθειάς αγάπης, σεβασμού και κατανόησης, ώστε να μπορέσει να συμπεριλάβει τα παιδιά, να τα μεγαλώσει, να τα φροντίσει και τελικά να τα ελευθερώσει ώστε το ζευγάρι να είναι σε μια νέα φάση ζωής και πάλι κοντά.

Εάν τα στοιχεία αυτά υπήρχαν στη σχέση σας, αλλά στη φάση αυτήν κάπου έχετε μπλοκάρει, κάπου το έχετε χάσει, και εφόσον σας ενδιαφέρει να προχωρήσετε τη σχέση σας, πολλά μπορείτε να κάνετε.

Μια ειλικρινής συζήτηση μεταξύ σας είναι μια καλή αρχή, προκειμένου να μοιραστείτε όσα σας δυσκολεύουν αλλά και τις επιθυμίες σας. Εφόσον υπάρχει εμπιστοσύνη και κοινός στόχος, μπορείτε σε δεύτερο χρόνο να επισκεφθείτε έναν ειδικό, ώστε να σας βοηθήσει στο πώς θα πλησιάσετε τον στόχο σας, πώς θα αλλάξετε τη σχέση σας για να την χαρείτε.

Στην περίπτωση που η σχέση σας υπό αυτούς τους όρους είχε ξεκινήσει, ακόμη και εάν ήταν μικρότερη η ένταση, έχετε να δουλέψετε προσωπικά ο καθένας σας, και εφόσον το επιθυμείτε, τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεστε και που τελικά σας δυσκολεύει.

Εάν επιθυμείτε να είστε μαζί, σας συμφέρει να είστε καλά μαζί. Επομένως κάντε όποια κίνηση είναι απαραίτητη προκειμένου να επηρεάσετε το δύσκολο κλίμα που υπάρχει. Σαφώς, εάν υπάρχει κάποιου είδους εξάρτηση, η βοήθεια ειδικού είναι πολύτιμη και αναγκαία ώστε η αλλαγή να αφορά πολλά επίπεδα. Απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό φορέα που μπορεί να σας καθοδηγήσει.

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v