Η γυναίκα μου θέλει να χωρίσουμε επειδή δεν επικοινωνούμε όπως πριν

Η γυναίκα μου θέλει να χωρίσουμε επειδή δεν επικοινωνούμε όπως πριν
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Η γυναίκα μου είπε πως θέλει χρόνο και πως θέλει να χωρίσουμε και ο λόγος είναι η επικοινωνία μας – την έχουμε χάσει τελευταία λόγω του άγχους από τη δουλειά. Στο μεταξύ, έχουμε και ένα μωρό 2 ετών, είμαι άριστος πατέρας και την αγαπώ πάρα πολύ. Τι να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Είναι πολύ όμορφο που νιώθετε όμορφα συναισθήματα για τη σύντροφό σας και το παιδί σας. Τα συναισθήματα αυτά, για να γίνουν αντιληπτά από τον άλλο, στη συγκεκριμένη περίπτωση τη σύζυγό σας, χρειάζεται να τα επικοινωνείτε τόσο λεκτικά όσο και εξωλεκτικά, με τη στάση σας.

Η επικοινωνία είναι ένα πολύ ουσιαστικό κομμάτι στη σχέση ενός ζευγαριού. Εφόσον εντοπίζετε και οι δύο ότι κάτι έχει χαθεί στο θέμα αυτό, είναι ένα σημαντικό βήμα το ότι η σύντροφός σας το επισημαίνει. Όχι γιατί χρειάζεται απαραίτητα να οδηγηθείτε στον χωρισμό, αλλά είναι καλό να μη συνηθίζετε σε ένα επίπεδο λειτουργικότητας που δε σας ευχαριστεί.

Η σύντροφός λοιπόν, μάλλον σας λέει, ότι δε θέλει να συνεχίσετε έτσι. Δε θέλει το άγχος της δουλειάς, που είναι κατανοητό να υπάρχει, να επισκιάζει τη χαρά της σχέσης σας. Αυτό λοιπόν που έχετε να κάνετε είναι να την ακούσετε, κι εφόσον το επιθυμείτε, να δεσμευτείτε να προχωρήσετε μαζί με έναν άλλο τρόπο που η καλή σχέση και επικοινωνία μεταξύ σας θα είναι αδιαπραγμάτευτος όρος.

Το ότι συναντάτε δυσκολίες καθώς εξελίσσεστε δεν είναι περίεργο. Αντιθέτως, είναι το αναμενόμενο. Αυτό που έχετε να αποφασίσετε είναι το πώς θα σταθείτε στις δυσκολίες αυτές. Θα γίνουν αφορμή για διάλυση της σχέσης ή για διαρκή έγνοια ανανέωσης;

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v