Οι καλύτεροι κοιλιακοί για μαμάδες

Οι καλύτεροι κοιλιακοί για μαμάδες

Ο κορμός είναι η βασική μυϊκή ομάδα στην οποία θα πρέπει να εστιάσει μια νέα μαμά. Δείτε 10 εύκολες ασκήσεις για κοιλιακούς ειδικά για μαμάδες και πείτε αντίο στην κοιλίτσα.

Τεστ ισορροπίας

Κοιλιακοί ισορροπία

Σταθείτε όρθιες με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Στη συνέχεια φέρτε το αριστερό γόνατο προς το στήθος, κρατώντας το με το αριστερό χέρι. (Τοποθετήστε το δεξί χέρι στον τοίχο για ισορροπία, εάν είναι απαραίτητο.) Εισπνεύστε και εκπνεύστε αφήνοντας το πόδι στο έδαφος. Αλλάξτε πόδι και επαναλάβετε.

Σκύλος

Στάση Σκύλος κοιλιακοί για μαμάδες

Σταθείτε με τα πόδια και τα χέρια σε ένα στρώμα και στη συνέχεια μετακινήστε μερικά εκατοστά πίσω τα γόνατα. Εισπνεύστε και στη συνέχεια εκπνεύστε καθώς θα πιέζετε τα δάχτυλα των ποδιών, τεντώνοντας τα γόνατα και φέρνοντας τους γοφούς προς το ταβάνι. Κρατήστε τα χέρια τεντωμένα και τις παλάμες στο έδαφος. Μείνετε εκεί για τρεις πλήρεις αναπνοές και επιστρέψτε στην αρχική θέση.

Πολεμιστής

Από τη στάση σκύλου περνάτε στην στάση του πολεμιστή. Φέρτε το δεξί πόδι μπροστά, κάτω από το στήθος μεταξύ των χεριών σας. Γυρίστε το αριστερό πέλμα κατά 45 μοίρες. Φέρτε τα χέρια στο ύψος της μέσης, με έκταση προς τα πίσω. Εισπνεύστε. Με μια εκπνοή σηκώστε τον κορμό σας ενώ σηκώνετε τα χέρια ψηλά. Επαναλάβετε όλη την άσκηση.

Βάρκα

 

Καθίστε σε ένα στρώμα με τα πόδια τεντωμένα και τα χέρια στο πλάι. Λυγίστε τα γόνατα και σηκώστε τα πόδια από το έδαφος με τους μηρούς παράλληλα με το έδαφος. Κρατήστε σφιχτούς τους κοιλιακούς και γείρετε την πλάτη προς τα πίσω. Τεντώστε τα χέρια μπροστά για ισορροπία.

 Ροκανίσματα ποδηλάτου

Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα χέρια ενωμένα πίσω από το κεφάλι. Ανασηκώστε τους ώμους και φέρτε το αριστερό γόνατο στο στήθος, εκτείνοντας το δεξί πόδι, Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

Σανίδα

 

 Ασκήσεις κοιλιακών για μαμάδες σανίδα

Σταθείτε με τα χέρια και τα γόνατα στο έδαφος. Σηκώστε τα γόνατα έτσι ώστε να στερεώνεστε στις μύτες των ποδιών σας. Κρατήστε αυτή τη θέση για 2 σετ των 30 δευτερολέπτων το καθένα. Όταν καταφέρετε αυτό, δοκιμάστε να σηκώσετε το ένα χέρι και μετά το άλλο.

Κούνια

Κούνια γυναίκα κοιλιακοί

Καθίστε σε μια κούνια. Κρατήστε τις αλυσίδες και φέρτε ελαφρώς πίσω την πλάτη, σφίγγοντας τους κοιλιακούς. Φέρτε τα γόνατα στο στήθος ενώ εκπνέεται. Εισπνεύστε ενώ τεντώνετε τα πόδια σας. Επαναλάβετε πέντε φορές.

Χούλα Χουπ

Χούλα Χουπ

Κάντε χούλα χουπ για δέκα λεπτά. Θα κάνετε αερόβια προπόνηση και θα ενισχύσετε τους κοιλιακούς σας.

Ψαλιδάκια

Κοιλιακοί ψαλιδάκια 

Ξαπλώστε σε ένα στρώμα με τα πόδια στην ευθεία. Σηκώστε τα πόδια σε γωνία 90 μοιρών από τον κορμό σας. Σφίξτε τους κοιλιακούς και χαμηλώστε το ένα πόδι χαμηλά αλλά να μην αγγίζει το έδαφος. Κρατήστε το εκεί για μερικά δευτερόλεπτα, διατηρώντας σταθερή τη λεκάνη και την πλάτη στο έδαφος. Αλλάξτε πόδι και επαναλάβετε.

Με βάρος το μωρό

Κοιλιακοί με το μωρό

Ξαπλώστε στο έδαφος με το μωρό σας στο στήθος. Λυγίστε τα γόνατα, φέρνοντάς τα προς το στήθος σας. Ακουμπήστε το μωρό σας στις κνήμες σας, κρατώντας του τα χέρια και σηκώστε τα έτσι ώστε οι κνήμες να είναι παράλληλα με το έδαφος. Οι μηροί σας θα πρέπει να σχηματίζουν ορθή γωνία με τον κορμό σας. Χαμηλώστε τις κνήμες σας και ανεβάστε τις ξανά.

Πηγή: parenting.com 

v