Τα απαραίτητα για το τέλειο παιδικό πάρτι

Τα απαραίτητα για το τέλειο παιδικό πάρτι

Τα γενέθλια των παιδιών αποτελούν τις πιο σημαντικές ημερομηνίες στην ζωή σας, ενώ για εκείνα αποτελούν την πιο πολυαναμενόμενη ημέρα του χρόνου, εκείνη που το σπίτι τους θα γεμίσει με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και η αγκαλιά τους με δώρα.

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να οργανώσετε το τέλειο παιδικό πάρτι και να κάνετε την ημέρα εκείνη αξέχαστη για το παιδί σας, παρά μερικά πρωτότυπα διακοσμητικά και έξυπνες ιδέες για να απασχολήσετε τα πιτσιρίκια.

Πού να ξοδέψετε και πού να μην ξοδέψετε πολλά

Πριν παρασυρθείτε από τις διαφήμισεις -και τον υπερκαταναλωτισμό- που προβάλλουν τα τέλεια παιδικά πάρτι ως αυτά στα οποία η χαρτοπετσέτες συνδυάζονται αρμονικά με το γλάσο της τούρτας και τα χάρτινα πιατάκια έχουν ανάγλυφα με το όνομα του παιδιού σας (ναι, το έχουμε δει και αυτό), σκεφτείτε οικονομικά: Χάρτινα πιατάκια, πλαστικά ποτηράκια και μαχαιροπίρουνα, χαρτοπετσέτες και χάρτινα τραπεζομάντηλα είναι όλα αυτά στα οποία δεν αξίζει να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Μπορείτε κάλλιστα να τα αγοράσετε από τα Jumbo ή από όποιο άλλο κατάστημα τα βρείτε στις χαμηλότερες δυνατές τιμές, ώστε να μη νιώσετε καμία ενοχή ότι πετάξατε τα λεφτά σας στα σκουπίδια, στο τέλος της βραδιάς.

παιδικό πάρτυΠολλά χρήματα, επίσης, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε και για το φαγητό των παιδιών, καθώς κανένα δεν πρόκειται να προσέξει αν τα καναπεδάκια σας έχουν καπνιστό σολομό και σίγουρα δεν θα επικροτήσει τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια σας. Η πίτσα (δείτε συνταγές για σπιτική πίτσα εδώ) αποτελεί πάντα την πιο εύκολη και χορταστική λύση και σε συνδυασμό με μερικά cupcakes που θα έχετε φτιάξει μόνες σας τα πιτσιρίκια θα βρουν το γεύμα τους εξαιρετικό. Όσο για την τούρτα, γιατί να μην την φτιάξετε μόνη σας, καλύπτοντάς της με λευκό ή χρωματιστό γλάσο και διακοσμώντας την με μικρά μπαλόνια, τα οποία θα έχετε στερεώσει στην άκρη από λεπτά ξυλάκια (π.χ. αυτά που χρησιμοποιούμε για σουβλάκια);

Τέλος, η μουσική αποτελεί βασικό στοιχείο για να περάσουν όλοι καλά. Δεν χρειάζεται όμως να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες DJs. Μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας λίστες με τα αγαπημένα τραγούδια των παιδιών, να τις «περάσετε» σε κάποιο πρόγραμμα του υπολογιστή και να τις αφήσετε να «παίζουν» καθ’όλη την διάρκεια της γιορτής, χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθείτε ξανά.

Εκεί που αξίζει να ξοδέψετε χρήματα είναι καταρχήν σε ό,τι έχει να κάνει με την ψυχαγωγία των παιδιών, και, δευτερευόντως, σε διάφορα διακοσμητικά. Πιο συγκεκριμένα:

-Κλόουν και διασκεδαστές: Καλέστε επαγγελματίες διασκεδαστές για παιδικά πάρτυ, οι οποίοι θα αναλάβουν την ψυχαγωγία των παιδιών για 1-2 ώρες και όσο εσείς θα ετοιμάζετε τα σνακ τους ή θα χαλαρώνετε με τους άλλους γονείς. Το κόστος τέτοιων υπηρεσιών ξεκινά από 50 ευρώ ανά ώρα και αυξάνεται ανάλογα με τις δραστηριότητες στις οποίες θα εμπλέξουν τα παιδιά (π.χ. facepainting, παντομίμα, κουκλοθέατρο κ.λ.π.). Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Party Events και στο Clown Party.

παιδικό πάρτυ

-Πινιάτα: Ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών που όχι μόνο θα τα κρατήσει απασχολημένα διασκεδάζοντάς τα, αλλά και θα τα γεμίσει υπέροχα δωράκια! Αγοράστε την εντυπωσιακή πινιάτα πεταλούδα από το Nakas Paper (τιμή: 22,80 ευρώ).

παιδικό πάρτυ-Διακοσμητικά: Ορισμένα διακοσμητικά είναι απαραίτητα για να δημιουργήσετε παραμυθένια ατμόσφαιρα στο σπίτι και να τους βάλετε όλους στο κλίμα του πάρτυ για τα καλά. Μπορείτε, για παράδειγμα, να κρεμάσετε φαναράκια (φωτο – τιμή: 5,41 ευρώ) ή να γεμίσετε το σπίτι γιρλάντες –πάρτε ιδέες από το We Love Toys.

-Μπαλόνια: Τα πλέον εντυπωσιακά διακοσμητικά, βέβαια, είναι τα μπαλόνια και δη αυτά που αιωρούνται γύρω σας, γεμίζοντας το σπίτι χρώμα και χαρά. Με ένα κόστος της τάξης των 50 ευρώ μπορείτε να παραγγείλετε μία εντυπωσιακή μπαλονοκατασκευή. Για μπαλόνια και μπαλονοκατασκευές απευθυνθείτε στο Mpalonia.com.gr.

v