6 παιδότοποι για χειμωνιάτικο ξεφάντωμα

6 παιδότοποι για χειμωνιάτικο ξεφάντωμα

Τώρα που οι βροχερές ημέρες απαγορεύουν το παιχνίδι στις παιδικές χαρές, αναζητάμε πιο… κλειστούς χώρους και ιδέες για να εκτονωθούν τα παιδιά, να παίξουν με ασφάλεια και να έρθουν σε επαφή με άλλα πιτσιρίκια.

Τους βρίσκουμε σε έξι δημοφιλείς παιδότοπους της πόλης, οι οποίοι μάλιστα διαθέτουν και ξεχωριστό χώρο για τους γονείς, προκειμένου να χαλαρώσουν, απολαμβάνοντας τον καφέ τους ενώ τα παιδιά διασκεδάζουν. Δείτε τους και... προσοχή στις συμβουλές της παιδιάτρου στο τέλος.

Funmily, στο Μαρούσι
Παιδότοποι

Στο Funmily θα βρείτε κάτι παραπάνω από έναν παιδότοπο. Στις πολυποίκιλιες και προσεγμένες εγκαταστάσεις του προσφέρονται δραστηριότητες που απασχολούν δημιουργικά το παιδί, ενώ οι γονείς σχεδόν ξεχνούν ότι βρίσκονται σε παιδότοπο. Πιο συγκεκριμένα, στο Funmily οι χώροι είναι διαμορφωμένοι σύμφωνα με τα ενδιαφέρονται των παιδιών: Στον κήπο υπάρχει γήπεδο 3x3, μίνι μπασκέτα, κούνιες, πολυκατασκευή και σπιτάκια παιχνιδιού, ενώ εσωτερικά υπάρχει αίθουσα disco-karaoke, αίθουσα με διαδραστικό πάτωμα, ένα ροζ και ένα γαλάζιο δωμάτιο με παιχνίδια για αγόρια και κορίτσια, αλλά και αίθουσα κινηματογράφου για παιδιά. Επίσης, το έμπειρο προσωπικό ασχολείται άμεσα με τα παιδιά και, σε περίπτωση που έχουν ανάγκη την παρουσία του γονιού, τα οδηγούν απευθείας σε αυτόν. Το προσωπικό, μάλιστα, διαθέτει σύστημα ενδοεπικοινωνίας, το οποίο συντελεί στην άμεση συνεννόηση μεταξύ τους.

Τέλος, όση ώρα τα παιδιά θα διασκεδάζουν στους χώρους του Funmily, οι γονείς μπορούν να απολαμβάνουν καφέ ή φαγητό στο ζεστό Bistro-cafe, δίπλα στο τζάκι τον χειμώνα ή στον κήπο το καλοκαίρι.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 8.00 με 16.00, Τρίτη έως Παρασκευή και απόγευμα 18.00-21.30. Σαββατοκύριακα 10.00 με 22.00.

Τιμές: 8 ευρώ ανά παιδί για τον παιδότοπο – δυνατότητα απόκτησης κάρτας μέλους με 150 ευρώ για 6 μήνες (μάθετε περισσότερα εδώ).

Playmobil FunPark Athens, στην Κάτω Κηφισιά
Παιδότοποι

Ένας ξεχωριστός χώρος διασκέδασης για παιδιά από 18 μηνών έως 12 ετών είναι και το Playmobil FunPark, όπου ο μαγευτικός κόσμος των Playmobil ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια τους, με φιγούρες σε ανθρώπινο μέγεθος, ολόκληρες μεσαιωνικές πόλεις, κάστρα, ιππότες, αλλά και πειρατικά καραβάκια και ρωμαϊκές γαλέρες. Στις εγκαταστάσεις, μάλιστα, υπάρχει μία ξεχωριστή αίθουσα, αποκλειστικά για παιδιά από 18 μηνών έως 3 ετών για να παίζουν με μεγαλύτερη ασφάλεια. Για τους γονείς προσφέρονται τραπεζάκια και μπαρ για να πιουν τον καφέ τους, ενώ το έμπειρο προσωπικό επιβλέπει τα παιδιά.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα με Πέμπτη 10.00-20.00, Παρασκευή 10.00-21.00, Σάββατο 10.00-21.00 και Κυριακή 10.00 με 20.30.

Τιμές: 8 ευρώ ανά παιδί τις καθημερινές και 12 ευρώ τα σαββατοκύριακα, συμπεριλαμβανομένου το ποτού των γονιών από το μπαρ.

Volta Fun Park, στο Avenue
Παιδότοποι

Στο Avenue έχετε το εξής πλεονέκτημα: Όσο ο καιρός το επιτρέπει τα παιδιά (έως 12 ετών) μπορούν να παίζουν και να διασκεδάζουν στον εξωτερικό χώρο με τα απίθανα φουσκωτά παιχνίδια. Αν, όμως, ο καιρός «τα χαλάσει», υπάρχουν παιχνίδια και στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου και μάλιστα δίπλα στις καφετέριες και τα εστιατόρια, όπου μπορούν να καθίσουν οι γονείς (αξίζει να αναφερθεί ότι προσφέρεται δωρεάν parking).

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11.00-22.00 και σαββατοκύριακα 10.00-23.00.

Τιμές: 5 ευρώ για χρήση των φουσκωτών και της παιχνιδοκατασκευής.

Ζουζουνοπαρέα, στα Βριλήσσια
Παιδότοποι

Για εσάς που προτιμάτε τους πιο μικρούς, συνοικιακούς παιδότοπους, όπου συνήθως επικρατεί πιο οικογενειακό περιβάλλον, η Ζουζουνοπαρέα προσφέρει άνετο χώρο, με φουσκωτά παιχνίδια για παιδιά και ξεχωριστό καφέ για τους γονείς, καθώς και έναν όμορφο κήπο για τις πιο ζεστές ημέρες. Στα παιχνίδια της Ζουζουνοπαρέας περιλαμβάνονται μία πολυκατασκευή με τσουλήθρες, τούνελ, πισινόμπαλες κ.λ.π., κουνιστά μηχανοκίνητα παιχνίδια, αλλά και επιτραπέζια. Ακόμα, έμπειρος προσωπικό ασχολείται με τα παιδιά ενώ οι γονείς χαλαρώνουν στην καφετέρια.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 17:30 - 21:30, Τρίτη έως και Παρασκευή 10:30 - 14:00 και 17:30 - 21:30, σαββατοκύριακο 10:30 - 22:00.

Τιμές: 7 ευρώ, με ένα χυμό-κέρασμα σε κάθε παιδί (έκπτωση 1 ευρώ στα αδέλφια).

Balloons Children’s Play Paradise
Παιδότοποι

Παιδότοπους Balloons θα βρείτε σε 12 περιοχές της Αθήνας, όλοι εκ των οποίων χαρακτηρίζονται από μεγάλα φουσκωτά παιχνίδια, πολυμορφικές παιχνιδοκατασκευές, πισίνες με αμέτρητα πολύχρωμα μπαλάκια, αλλά και άνετους φωτεινούς χώρους. Εξειδικευμένο προσωπικό προσέχει τα παιδιά στο παιχνίδι τους, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι γονείς απολαμβάνουν τον καφέ ή το σνακ τους.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά μετά τις 17.00 και τα σαββατοκύριακα από τις 10.30 το πρωί μέχρι το βράδυ.

Τιμές: 7 ευρώ με έναν χυμό και ένα μπαλόνι δώρο στο κάθε παιδί.

Blanos Sports Park, στα Σπάτα
Παιδότοποι

Αν αναζητάτε έναν χώρο παιχνιδιού και ψυχαγωγίας για να περάσετε εκεί όλη σας την ημέρα, θα τον βρείτε στα Σπάτα. Στις τεράστιες εγκαταστάσεις του Blanos Sports Park υπάρχει πλήρως εξοπλισμένος παιδότοπος με φουσκωτά παιχνίδια, ένα mini luna park, αλλά και αίθουσα bowling, παγοδρόμιο και μπιλιάρδα. Ακόμα, στον τελευταίο όροφο του Blanos υπάρχει εστιατόριο και bar, για να χαλαρώσετε ενώ τα παιδιά διασκεδάζουν.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 17.00-24.00 και σαββατοκύριακα 10.00-24.00.

Τιμές: 5 ευρώ ανά παιδί για όλη την ημέρα.

Τι να προσέχετε:

Πολλοί είναι οι γονείς που ανησυχούν ότι οι παιδότοποι, λόγω του ότι είναι κλειστοί χώροι που φιλοξενούν πολλά παιδάκια, αποτελούν εστίες μικροβίων. Η ειδική παιδίατρος κ. Μαρία Παπαδάκη, συμβουλεύει τους γονείς να προτιμούν παιδότοπους που μοιάζουν να είναι καθαροί (να ελέγξουν τους κοινόχρηστους χώρους). Σημαντικό είναι, επίσης, οι παιδότοποι να είναι ευρύχωροι, να μην συνωστίζονται δηλαδή πολλά παιδιά σε μικρούς χώρους και να έχουν καλό εξαερισμό.

Πιο επιφυλακτικοί, σύμφωνα με την κ. Παπαδάκη, θα πρέπει να είναι  οι γονείς τα παιδιά των οποίων ανήκουν σε «ευπαθείς ομάδας», π.χ. υποφέρουν από κρίσεις άσθματος, εμφανίζουν συχνά βρογχίτιδα, έχουν διαβήτη κ.λ.π. Σε κάθε περίπτωση, πάντως πιο ασφαλή είναι τα παιδιά που είναι σωστά εμβολιασμένα, καθώς και αυτά των οποίων οι γονείς τηρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής, με πλύσιμο χεριών και αλλαγή ρούχων επιστρέφοντας στο σπίτι.

Άλλωστε, για την λειτουργία των παιδότοπων πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, τις οποίες μπορείτε να δείτε στην σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας.

 

v