5 χριστουγεννιάτικα ταξίδια για όλη την οικογένεια

5 χριστουγεννιάτικα ταξίδια για όλη την οικογένεια

Στρέψτε το βλέμμα σας στο παρελθόν και προσπαθήστε να θυμηθείτε τις πιο ευτυχισμένες στιγμές με την οικογένειά σας. Σίγουρα ανάμεσα σε αυτές θα βρεθούν οι γιορτές, συνήθως Χριστούγεννα, που συγκέντρωναν όλη την οικογένεια. Είναι στιγμές διακοπών, χαλάρωσης, κεφιού, και είναι καλύτερες όταν περιλαμβάνουν ταξίδια, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Ο προϋπολογισμός της μέσης οικογένειας στις μέρες μας δύσκολα επιτρέπει ταξίδια κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων. Αν, όμως, υπολογίσετε τα έξοδα που θα κάνετε για δώρα, «τραπεζώματα», επισκέψεις σε λούνα παρκ και διάφορες άλλες δραστηριότητες κατά την διάρκεια των γιορτών, ίσως τελικά ένα ταξίδι να σας συμφέρει περισσότερο ή, έστω, να αξίζει περισσότερο.

Παρακάτω θα δείτε πέντε ιδανικές, για τις γιορτινές ημέρες, exclusive ταξιδιωτικές προτάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τιμές για κάθε βαλάντιο, για να τους χαρίσετε τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννα.

Ελλάδα

Καλάβρυτα: Ζεστές σοκολάτες στο Χιονοδρομικό

Φίνταϋ

Ένας από τους κατεξοχήν χειμερινούς προορισμούς, λόγω της μικρής απόστασης από την Αθήνα αλλά και του άκρως ορεινού χαρακτήρα, είναι τα γραφικά Καλάβρυτα. Εκεί αξίζει να βρεθείτε με την οικογένεια όχι μόνο για να ξεναγηθείτε στον παραδοσιακό οικισμό, να επισκεφθείτε το συγκινητικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και τον επιβλητικό Τόπο Θυσίας αλλά και για να διασκεδάσετε με τα παιδιά στο άκρως οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο.

Με δώδεκα πίστες συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων, επτά αναβατήρες, snowboard park, αλλά και το ολοκαίνουργιο tubes park, είναι βέβαιο ότι τα παιδιά θα ξεσαλώσουν, ακόμα κι αν αυτή είναι η πρώτη τους επαφή με το σκι. Έμπειροι εκπαιδευτές θα αναλάβουν να τα διδάξουν όλα τα απαραίτητα, ώστε σε λίγες μόνο ώρες να γλιστρούν ξένοιαστα στις πίστες. Το ημερήσιο κόστος εισιτηρίου για σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο, για μία οικογένεια χωρίς περιορισμό στον αριθμό παιδιών, είναι 60 ευρώ (περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ).

Πού θα μείνετε: Στο υπέροχο Finday Boutique Hotel, λίγα μόλις μέτρα από την κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, με τα αριστοκρατικά δωμάτια-σουίτες με τζάκι, διακοσμημένα με ξεχωριστό ύφος το κάθε ένα, που προσφέρονται ιδανικά και για οικογένειες τεσσάρων ατόμων. Στο ατμοσφαιρικό lobby του ξενοδοχείου θα βρείτε ένα όμορφο σαλόνι με τζάκι, για να απολαύσετε τον καφέ ή την ζεστή σοκολάτα σας, στο οποίο μπορείτε να χαλαρώσετε και να παίξετε επιτραπέζια με τα παιδιά, ενώ για παιχνίδι προσφέρεται και ο μεγάλος κήπος του ξενοδοχείου.

Το κόστος διαμονής στο Finday για μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων τις ημέρες των Χριστουγέννων (22 με 26 Δεκεμβρίου), συμπεριλαμβανομένου πρωινού, ανέρχεται στα 125 ευρώ ανά βραδιά, ενώ στις τρεις διανυκτερεύσεις προσφέρεται μία ακόμα με έκπτωση -50%.

Μάνη: Χριστούγεννα με… ιστορία

Κτήμα Καραγεώργου

Στο τελευταίο άκρο της Ηπειρωτικής Ελλάδας, στα υπέροχα αετοχώρια της Μάνης, με τους πανύψηλους πύργους και τα πέτρινα σοκάκια, τα Χριστούγεννα μυρίζουν παράδοση και φρεσκοψημένα μελομακάρονα. Η Αρεόπολη είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Μάνης, στο οποίο αξίζει να βρεθείτε όχι μόνο για να βολτάρετε στους πεζοδρόμους και να θαυμάσετε την υπέροχη αρχιτεκτονική του τόπου αλλά και για να επισκεφθείτε το εξαιρετικό Μουσείο Πολέμου, με τα παράσημα και τα λάβαρα της Επανάστασης του ’21 που ξεκίνησε από εδώ στις 17 Μαρτίου –για λίγο μάθημα ιστορίας εν μέσω Χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Επίσης, αφού θα είστε στην περιοχή μην παραλείψετε μία βόλτα στο πανέμορφο Οίτυλο, με τις κατακόκκινες κεραμιδοσκεπές και τα ήσυχα δρομάκια, προκειμένου να καταλήξετε στο Φαράγγι Μυλολάγκαδο, ιδανικό για πεζοπορικές διαδρομές στα άριστα σηματοδοτημένα μονοπάτια του. Τέλος, μην φύγετε από τη Μάνη αν δεν επισκεφθείτε και τα Σπήλαια Δυρού με το Νεολιθικό Μουσείο, τα οποία παραμένουν ανοιχτά καθ’όλη την διάρκεια του Χειμώνα, για… πρωτόγονες βαρκάδες στα παγωμένα νερά και παρατήρηση των εντυπωσιακών ευρημάτων των παλαιολιθικών χρόνων (ώρες λειτουργίας: Καθημερινά -εκτός Δευτέρας- 08.30-17.30).

Πού θα μείνετε: Στον Παραδοσιακό Ξενώνα Κτήμα Καραγιώργου, ο οποίος αποτελείται από δύο μεγάλα πέτρινα κτίρια με πύργους, σύμφωνος με την μανιάτικη αρχιτεκτονική, όπως διαμορφώθηκε στο πέρασμα των αιώνων. Το ξενοδοχείο προσφέρεται ιδανικά για οικογένειες, διαθέτοντας σουίτες που μπορούν να φιλοξενήσουν άνετα 4 άτομα, ενώ το κτήμα γύρω από αυτόν είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να επιτρέπει στα μικρά παιδιά να χαίρονται το παιχνίδι χωρίς την επίβλεψη των μεγάλων και να κάνουν καινούργιους φίλους, μακριά από πολυσύχναστους δρόμους.

Κατά τις γιορτινές ημέρες, μάλιστα, το Κτήμα επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους μικρούς επισκέπτες, όπως παρασκευή χριστουγεννιάτικων γλυκών, κάλαντα στο χωριό, κάψιμο του χριστόξυλου, ζύμωμα χριστόψωμου, δημιουργία βιβλίου Χριστουγέννων και χριστουγεννιάτικες καρτών, αφήγηση χριστουγεννιάτικων ιστοριών, υποδοχή του Αη-Βασίλη, ο οποίος θα μοιράσει δώρα, σκάσιμο της ελιάς κ.α.

Η πενθήμερη διαμονή στον Ξενώνα τις ημέρες των Χριστουγέννων (άφιξη 22 Δεκεμβρίου και αναχώρηση 26 Δεκεμβρίου), για μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού, ανέρχεται στα 440 ευρώ.

Δράμα: Στη μαγική Ονειρούπολη

Ονειρούπολη

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Ελλάδα βρίσκεται στην Δράμα και δεν θα μπορούσε να έχει πιο ελκυστικό όνομα: Η Ονειρούπολη είναι ένα πραγματικό χωριό του Αη-Βασίλη, τοποθετημένο στον καταπράσινο Δημοτικό Κήπο και στην πλατεία Ελευθερίας όπου μέχρι τις πρώτες ημέρες του νέου έτους γεμίζουν χρώματα, μελωδίες και χαρούμενες παιδικές φωνές. Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης κάθε χρόνο περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, εργαστήρια κ.α. Αναμένουμε, λοιπόν, να δούμε τι εκπλήξεις περιμένουν φέτος τους μικρούς επισκέπτες, μέσω της ομώνυμης ιστοσελίδας.

Πού θα μείνετε: Η Δράμα απέχει από την Αθήνα περί τα 650 χιλιόμετρα, τουτέστιν περί τις 7 ώρες με αυτοκίνητο. Για την διαμονή σας εκεί μπορείτε να επιλέξετε το Μονοπάτι Ε6, ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο στον γραφικό οικισμό Βώλακας, σε υψόμετρο 830μ. και με θέα το Φαλακρό. Το ξενοδοχείο προσφέρεται για οικογένεια, διαθέτοντας τρίκλινα και τετράκλινα δωμάτια, καθώς και ένα περιποιημένο εστιατόριο. Το κόστος διαμονής για δύο ενήλικες και ένα παιδί κατά τις ημέρες των γιορτών ανέρχεται στα 75 ευρώ ανά διανυκτέρευση, συμπεριλαμβανομένου πρωινού, αν κάνετε την κράτησή σας μέσω Booking.com.

Εξωτερικό

Παρίσι: Χριστούγεννα στη Disneyland

Disneyland

Δεν υπάρχει τίποτα που να ξετρελάνει τα παιδιά περισσότερο από ένα ταξίδι στη Disneyland, είτε αποφασίσετε να μείνετε σε ξενοδοχείο της μαγικής παιχνιδούπολης είτε όχι. Πόσο μάλλον κατά τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, που η Disneyland φορά τα γιορτινά της και διοργανώνει καθημερινά πάρτι και εκπλήξεις για τους μικρούς επισκέπτες.

Αν επιλέξετε να βρεθείτε εκεί μέσω ταξιδιωτικού γραφείου, υπάρχει το πακέτο του Manessis Travel, σύμφωνα με το οποίο θα πραγματοποιήσετε επίσκεψη στα σπουδαιότερα αξιοθέατα του Παρισιού αλλά και στην Disneyland, με διαμονή εκεί για δύο βράδια και με συνολικό κόστος περί τα 2.500 ευρώ για 6 ημέρες, για δύο ενήλικες με ένα παιδί. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια, τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο του Παρισιού και δύο στην Disneyland, με μπουφέ για πρωινό, ξενάγηση σε αξιοθέατα, συμμετοχή στα πάρκα της Disneyland και ασφάλεια.

Η παραπάνω τιμή ισχύει για τις ημέρες των Χριστουγέννων, τουτέστιν το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Φινλανδία: Στο χωριό του Αη-Βασίλη

Χωριό Αη-Βασίλη

Ένα ακόμα ταξίδι που θα ξετρελάνει τα παιδιά είναι αυτό στην ολόλευκη από τα χιόνια Φινλανδία, και πιο συγκεκριμένα στο Ροβανιέμι, εκεί όπου σύμφωνα με την παράδοση κατοικεί ο πιο αγαπημένος τους Άγιος. Εκεί θα δείτε το σπίτι του, το "ταχυδρομείο" του που κάθε χρόνο λαμβάνει εκατομμύρια γράμματα από όλον τον κόσμο, και θα θαυμάσετε το μαγεμένο τοπίο, στο οποίο μπορείτε να περιπλανηθείτε με έλκηθρα.

Ένα ενδεικτικό εκδρομικό πακέτο είναι αυτό του Manessis Travel, σύμφωνα με το οποίο η οικογένεια θα βρεθεί στο Ελσίνκι για να επιδοθεί σε βόλτες με το έλκηθρο, θα επισκεφθεί το Santa Park, το λεγόμενο χωριό του Αη-Βασίλη και θα απολαύσει μία τρίωρη κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στην παγωμένη Βαλτική θάλασσα. Το συνολικό κόστος για δύο ενήλικες και ένα παιδί 4 έως 14 ετών για 7 ημέρες, περιλαμβανομένων αεροπορικών εισιτηρίων, μεταφορών και περιηγήσεων, διαμονής σε ξενοδοχειία με πρωινό και επισκέψεων σε όλα τα πάρκα και τα χωριά, ανέρχεται περί τις 4.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πακέτο θα βρείτε εδώ.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v