Κουκλάκια αμιγκουρούμι: Δείτε το video και πλέξτε τα μόνες σας

Κουκλάκια αμιγκουρούμι: Δείτε το video και πλέξτε τα μόνες σας

Αν το πιτσιρίκι σας έχει κολλήσει με «το πουλάκι τσίου», αν ψάχνετε τα πιο ιδιαίτερα κουκλάκια για να στολίσετε το δωμάτιό του ή αν απλά αναζητάτε έναν πιο πρωτότυπο τρόπο για να αναδείξετε την πλεκτική σας δεινότητα, είναι σίγουρο ότι θα λατρέψετε τα κουκλάκια αμιγκουρούμι.

Το αμιγκουρούμι (amigurumi) είναι μία τεχνική από την Ιαπωνία, με την οποία κάποιος που είναι σχετικά εξοικειωμένος με το πλέξιμο –κάποιες βασικές κινήσεις αρκούν- μπορεί να φτιάξει μικρά πλεκτά παιχνίδια/κουκλάκια από νήμα. Αυτά συνήθως είναι ζωάκια, αλλά η τεχνική περιλαμβάνει και άλλα σχέδια. Όσο, μάλιστα, ο πλέκτης/ η πλέκτρια βελτιώνεται, τόσο περισσότερες ιδέες μπορεί να εφαρμόσει.

Την ιδέα για να μάθουμε και εμείς να πλέκουμε κουκλάκια μας την έδωσε η THEIA, με τα μαθήματα χειροποίητης κούκλας (crochet doll) που ξεκινούν την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, και κάθε Παρασκευή για έξι συνεχόμενες εβδομάδες στο Theia Lab.

Εκεί βρεθήκαμε πριν μερικές ημέρες για να μας δείξει η δασκάλα πλεξίματος-βελονάκι κ. Αθηνά Αναγνωστοπούλου την τεχνική, ώστε να μπορέσετε και εσείς να φτιάξετε ένα απίθανο πλεκτό κουκλάκι στο σπίτι.

Στα παρακάτω βίντεο θα δείτε βήμα-βήμα πώς φτιάχνεται ένα κοτοπουλάκι αμιγκουρούμι. Συγκεντρώστε τα υλικά, ακολουθήστε τις οδηγίες και… περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Για την δημιουργία του πλεκτού κοτόπουλου θα χρειαστείτε:

4 μπούκλες νήμα 8/3κλωνο σε όποιους χρωματισμούς προτιμάτε
Βελoνάκι νο3 (λίγο μικρότερη από το νούμερο του νήματος)
Λίγο πολυεστέρα για γέμισμα (υλικό με το οποίο γεμίζουν τα μαξιλάρια)
Έναν μικρό συνδετήρα ή μία μικρή παραμάνα
Ψαλιδάκι
Βελόνα σακοράφα
Λίγη μαύρη κλωστή κεντήματος

Βήμα 1: Το σώμα

Βήμα 2: Οι φτερούγες

Βήμα 3: Τα ποδαράκια

Βήμα 4: Η ένωση των μερών και τα τελευταία χαρακτηριστικά

Ορολογία:

Single crochet = Άριχτο γαϊτανάκι.

Chain = Αλυσίδα ή γαϊτανάκι. Η βασική αλυσίδα του πλεξίματος.

Slip stitch = Βουβό γαϊτανάκι. Βελονιά με πολύ μικρό ύψος που χρησιμοποιείται σε ενώσεις που θέλουμε να κρύψουμε, χωρίς να δημιουργηθεί πόντος, στο κλείσιμο της αλυσίδας.

 

Theia Lab: Θερμοπυλών 59 & Παραμυθίας, τηλ. 210 36 00 449

Περισσότερες πληροφορίες στο theialab.wordpress.com

 

Διαβάστε επίσης: Πώς να μάθετε να πλέκετε

 

v