Εορταστικό μακιγιάζ: 5 looks για να εμπνευστείτε

Εορταστικό μακιγιάζ: 5 looks για να εμπνευστείτε

Ωραίο το φυσικό look με τις γήινες αποχρώσεις και τις nude σκιές, όμως για τις ιδιαίτερες εμφανίσεις σας, τα βράδια των γιορτών χρειάζεστε πιο εντυπωσιακό μακιγιάζ που να δίνει έμφαση στη λάμψη και το χρώμα.

Δείτε τις συμβουλές των ειδικών για το εορταστικό μακιγιάζ και πάρτε ιδέες από τις φωτογραφίες που ακολουθούν με τα ομορφότερα μακιγιάζ των celebrities.

Συμβουλές για το εορταστικό μακιγιάζ

Χρώματα: Δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες ως προς το ποια χρώματα να προτιμήσετε για το μακιγιάζ των ημερών, αρκεί αυτά να είναι φωτεινά. Για τα μάτια δοκιμάστε να αναμείξετε αποχρώσεις του μωβ και του γκρι και τονίστε τα πάνω βλέφαρα με ένα σκούρο eye-liner. Σκοπός σας είναι να δημιουργήσετε ένα έντονο αποτέλεσμα που θα τραβά τα βλέμματα. Για τα χείλη προτιμήστε κόκκινες αποχρώσεις, όπως το κόκκινο βουργουνδίας για τις πιο σκούρες επιδερμίδες, ή πιο φωτεινά κόκκινα για τις ανοιχτόχρωμες.

Κονσίλερ: Το κονσίλερ μπορεί να κάνει θαύματα στο μακιγιάζ, να κρύψει τους μαύρους κύκλους και να κάνει τα μάτια σας να δείχνουν ξεκούραστα και λαμπερά. Προτιμήστε κάποιο με κίτρινη βάση και κατά δύο τόνους πιο ανοιχτόχρωμο από την επιδερμίδα σας. Κατά την εφαρμογή, μην ξεχάσετε την εσωτερική κάτω γωνία του ματιού που συνήθως είναι η πιο σκούρα.

Διάρκεια: Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα εορταστικά μακιγιάζ είναι ότι συνήθως δεν «κρατούν» για όλο το βράδυ, αναγκάζοντάς σας να επισκέπτεστε κάθε λίγο και λιγάκι την τουαλέτα για να το ανανεώσετε. Ωστόσο, υπάρχουν έξυπνες λύσεις που θα σας γλυτώσουν χρόνο όπως εφαρμογή πούδρας πάντα στο τέλος του μακιγιάζ, την οποία πρέπει να πιέσετε καλά και στο σημείο που βρίσκονται οι κύκλοι των ματιών, το οποίο συνήθως «λαδώνει» εύκολα με αποτέλεσμα να «τρέχει» το μολύβι. Για τα χείλη, ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσετε το χρώμα για ώρες είναι να τα βάψετε πρώτα ολόκληρα με ένα μολύβι χειλιών, και στη συνέχεια να περάσετε το γκλος στην απόχρωση που θέλετε. Έτσι, ακόμα κι αν το γκλος «φύγει» το χρώμα από κάτω θα παραμείνει.

Σταθεροποιητικό σπρέι: Η ύστατη λύση στο να παραμείνει το μακιγιάζ σας ανέγγιχτο όλο το βράδυ είναι το σταθεροποιητικό σπρέι μακιγιάζ, με το οποίο θα ψεκάσετε το πρόσωπό σας όταν θα έχετε ολοκληρώσει εντελώς το μακιγιάζ. Αναζητήστε το στα καταστήματα ομορφιάς, καθώς και σε γνωστή βρετανική αλυσίδα καλλυντικών.

Πάρτε ιδέες...


Γιορτινή λάμψη

Αναμφίβολα το πιο επιτυχημένο μακιγιάζ για τις ξεχωριστές βραδιές σας είναι αυτό που συνδυάζει λάμψη και γοητεία, με έμφαση στα χείλη και διακριτικά τονισμένο βλέμμα, όπως αυτό της Sienna Miller. Επιλέξτε περλέ λευκή σκιά και ρουζ και ένα σταθερό, ματ lipstick που δεν θα «φύγει» εύκολα, ακόμα και μετά το τρίτο ποτό.


Χείλη για δάγκωμα

Τα έντονα βαμμένα χείλη και το σχεδόν άχρωμο βλέμμα είναι η τάση που επικρατεί τον φετινό χειμώνα στο μακιγιάζ. Για να επιτύχετε αυτό το αποτέλεσμα μπορείτε να επιλέξετε ένα φωτεινό lipstick σε βυσσινί ή σε κατακόκκινο χρώμα. Το πλεονέκτημα των βυσσινί-μωβ αποχρώσεων, βέβαια, είναι ότι ταιριάζουν σε περισσότερες επιδερμίδες (είτε πολύ ανοιχτές είτε πολύ σκούρες), οπότε είναι ασφαλέστερη επιλογή αν δεν είστε βέβαιες για το ποιο κόκκινο σας ταιριάζει.

Pop-art

Για εσάς που έχετε αρκετά λευκή επιδερμίδα και αγαπάτε τα έντονα χρώματα, το μακιγιάζ της φωτογραφίες με το έντονο φούξια κραγιόν και το ημιδιάφανο ρουζ είναι ιδανικό. Για τα μάτια χρησιμοποιήστε απλά μαύρο eyeliner και τονίστε τις βλεφαρίδες με πολλές στρώσεις μάσκαρα.

Βλέμμα που μαγνητίζει

Αν έχετε σκούρα επιδερμίδα και μαλλιά αποφύγετε τα έντονα κραγιόν και δώστε έμφαση στο βλέμμα, το οποίο απαιτεί έντονο eyeliner στις πάνω και κάτω βλεφαρίδες και πολλές στρώσεις μάσκαρα. Τονίστε τα πάνω βλέφαρα με μία περλέ σκιά σε ανθρακί απόχρωση.

Περλέ γήινα

Αν επιμένετε στις γήινες αποχρώσεις, οι οποίες καλώς ή κακώς είναι οι πιο ασφαλείς για τις καστανές, εμπνευστείτε από το look της Jennifer Lopez (ή της κεντρικής φωτογραφίας) με την περλέ πορτοκαλί σκιά και το κοραλλί lipstick. Ταιριάξτε το μακιγιάζ αυτό με χρυσαφί αξεσουάρ.

v