Κρούσματα οστρακιάς στο σχολείο

Κρούσματα οστρακιάς στο σχολείο

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας θα ήθελα την άποψη σας για κάτι. Έχω ένα γιο 2.5 ετών πριν 3 βδομάδες μας ενημέρωσαν από τον παιδικό ότι υπήρχαν 2 κρούσματα οστρακιάς! Ο δικός μου παιδίατρος μου είπε να μην τον πάω για 2 βδομάδες και την πρώτη βδομάδα μας έδωσε και αντιβίωση προληπτικά! Τη Δευτέρα λοιπόν γύρισε το παιδί στον παιδικό και σήμερα Πέμπτη μας ενημέρωσαν για άλλο ένα κρούσμα, το σύνολο 3. Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε να μην τον στείλω για μια εβδομάδα τουλάχιστον! Και εδώ θα ήθελα την δικιά σας γνώμη. Να παραμείνει σπίτι το παιδί ή να τον στείλω παιδικό; Σας ευχαριστώ.
Απάντηση:

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω την απάντησή μου, με κάτι που θεωρώ αρκετά σημαντικό. Η σχέση γονέα – παιδιάτρου είναι ιδιαίτερη και απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει προς όφελος του παιδιού είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη. Πρέπει να εμπιστεύεσαι, αυτόν στον οποίο εμπιστεύομαι ό,τι πολυτιμότερο έχω.

Πριν προχωρήσω, να τονίσω επίσης, ότι η Ιατρική, όπως είχε πει ο Ιπποκράτης, είναι τέχνη, πράγμα που σημαίνει ότι οι πληροφορίες που θα σας παραθέσω, μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τον ασθενή.

Η οστρακιά λοιπόν, είναι εξανθηματική νόσος που οφείλεται σε β-αιμολυτικούς στρεπτόκοκκους ομάδας Α. Ο χρόνος επώασης είναι 1-7 ημέρες ενώ ένα άτομο μεταδίδει τις 2 τελευταίες ημέρες του χρόνου επώασης μέχρι και τις 2 πρώτες ημέρες της αγωγής. Συνήθως δημιουργεί ανοσία για τον συγκεκριμένο ορότυπο στρεπτόκοκκου.

Δεν είναι πάντα απαραίτητο να απομακρυνθούν τα παιδιά από το σχολείο όταν εκδηλωθεί κρούσμα στην τάξη, ενώ για όσους έχουν έρθει σε στενή επαφή με τον πάσχοντα (αδέλφια κλπ.), συνιστάται να χορηγηθεί αγωγή εφ' όσον εκδηλώσουν ανάλογα συμπτώματα.

Η Αικατερίνη Αγραφιώτου είναι Διευθύντρια Α' Παιδιατρικής Κλινικής Ευρωκλινικής Παίδων. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v