5 συνταγές για λαχταριστά ζεστά ροφήματα

5 συνταγές για λαχταριστά ζεστά ροφήματα

Οι ψυχολόγοι λένε πως ένας καλός τρόπος να επιστρατεύσετε τα ζεστά συναισθήματα κάποιου προς εσάς είναι ετοιμάζοντάς του ένα ζεστό ρόφημα. Μία κούπα τσάι μετά από μία κρύα και δύσκολη μέρα είναι ο καλύτερος τρόπος να χαλαρώσει κανείς –πόσο μάλλον ότι πρόκειται για τσάι του βουνού με κανέλα, μήλο και πορτοκάλι!

Δείτε αυτήν και μερικές ακόμα πιο λαχταριστές συνταγές για ζεστά ροφήματα.

Ζεστή σοκολάτα με μπαχαρικά

Τι θα χρειαστούμε:

200 γρ. μαύρη σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο
1 μπαστουνάκι βανίλια
1 μπαστουνάκι κανέλα
2 καρφιά γαρύφαλλο
1 μοσχοκάρυδο
2 κόκκοι μαύρο πιπέρι
250 ml νερό
750 ml πλήρες γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη
4 πρέζες κακάο ή κανέλα

Τι θα κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τη βανίλια, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το νερό και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Τα απομακρύνουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε. Ξαναβάζουμε στη φωτιά το νερό που προέκυψε μετά το σούρωμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας. Βγάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, αδειάζουμε τη σαντιγί πάνω από το μίγμα της σοκολάτας και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.

Σερβίρουμε το ρόφημα σε κούπες και πασπαλίζουμε κάθε κούπα με κακάο ή κανέλα.

Συνταγή από: YumYum

Τσάι του βουνού με μήλο, κανέλα και πορτοκάλι

Τι θα χρειαστούμε:

τσάι του βουνού (το σπάμε σε κομματάκια)
την φλούδα ενός κόκκινου μήλου
ξυλάκι κανέλας
καρφάκια γαρύφαλλου
ξύσμα από πορτοκάλι
νερό (μετρήστε τα φλιτζάνια που εσείς θα σερβίρετε)
ένα κατσαρολάκι
ένα σιτάκι (για να το στραγγίξουμε)
μέλι (για το σερβίρισμα)

Τι θα κάνουμε:

Παίρνουμε το κατσαρολάκι μας και βάζουμε το νερό να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Αμέσως ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Όταν θα είναι έτοιμο, θα το στραγγίξουμε, θα το βάλουμε στο φλιτζάνι μας και για να το απογειώσουμε θα το σερβίρουμε με μέλι!

Συνταγή από: Sintagespareas

Ρόφημα φουντούκι

Τι θα χρειαστούμε:

100 γρ. φουντούκια
4 κ.σ. άγλυκο κακάο
2 φλιτζάνια γάλα
2 κ.γ. σιρόπι καραμέλα
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
Τριμμένο μοσχοκάρυδο για το σερβίρισμα

Τι θα κάνουμε:

Βάζουμε τα φουντούκια σε επεξεργαστή τροφίμων και τρίβουμε να γίνουν σκόνη. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί καλά και αφού αχνίσει προρσθέτουμε τα φουντούκια σε σκόνη, το κακάο και το τζίντζερ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι καραμέλας. Ανακατεύουμε καλά να λιώσουν όλα τα υλικά.

Σερβίρουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Συνταγή από: Tlife

Amaretto Mochaccino

Τι θα χρειαστούμε:

50-60 ml σιρόπι σοκολάτα
150 ml γάλα
60 ml φρέσκο εσπρέσσο
20 ml σιρόπι αμύγδαλο ή αμαρέττο
λίγη σαντιγύ

Τι θα κάνουμε:

Ανακατέψτε στο ζεστό γάλα με το σιρόπι σοκολάτα σε μια κούπα. Προσθέστε αργά τον καφέ και το αμαρέττο στο μείγμα. Γαρνίρετε με σαντιγύ και λίγο σιρόπι.

Συνταγή από: Lataerna

Σοκο-καφές

Τι θα χρειαστούμε:

3-4 πρέζες στιγμιαίο καφέ
2 κ.σ. στιγμιαίο κακάο
1 αυγό
40 ml μαρασκίνο
40 ml λικέρ λεμόνι ή πορτοκάλι
2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
λίγη κρέμα γάλακτος
1 κεράσι μαρασκίνο

Τι θα κάνουμε:

Βάζουμε όλα τα υλικά στην κανάτα του μίξερ και τα χτυπάμε καλά ώσπου να αφρίσουν. Τα βάζουμε σε κωνικό ποτήρι της σαμπάνιας και στολίζουμε με κρέμα γάλακτος και με το κεράσι.

Συνταγή από: Sintagespareas

 

v