Τούρτες: 12 απίθανα σχέδια και από πού να τα ζητήσετε

Τούρτες: 12 απίθανα σχέδια και από πού να τα ζητήσετε

Τα τελευταία χρόνια στη ζαχαροπλαστική γίνεται της... ζαχαρόπαστας! Αφορμή έδωσε η μόδα με τα cupcakes, τα οποία γαρνίρονται συνήθως με ζαχαρόπαστα σε διάφορα σχέδια, και η δυνατότητα που δίνει το συγκεκριμένο υλικό στους ευφάνταστους και ταλαντούχους παρασκευαστές γλυκών να δημιουργούν πραγματικά έργα τέχνης!

Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά σχέδια για παιδικές τούρτες γενεθλίων, με ή χωρίς ζαχαρόπαστα, που θα ενθουσιάσουν τόσο τους εορτάζοντες όσο και το καλεσμένους, ενώ ακολουθούν και πέντε διευθύνσεις ζαχαροπλαστείων, στα οποία μπορείτε να απευθυνθείτε για να ζητήσετε αυτά ή όποιο άλλο ιδιαίτερο σχέδιο έχετε φανταστεί για την τούρτα του παιδιού σας.

Μαγεμένο κάστρο

Δηλώνει... πριγκίπισσα; Το κάστρο αυτό θα την ενθουσιάσει, ενώ σίγουρα δεν θα το έχει ξαναδεί κανένας καλεσμένος σας. Προτιμήστε το με τούρτα-παγωτό για να εκμεταλλευτείτε και τα χωνάκια.

Ο πιο γλυκός καρχαρίας

Για τους μικρούς θαυμαστές του Ζακ Κουστό, μία ακόμα τούρτα με περισσότερο καλοκαιρινό χαρακτήρα, η οποία σίγουρα θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Φιδάκι από cupcakes

Μία τούρτα που μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας και με την οποία μπορείτε να υπολογίσετε ακριβώς τις μερίδες.

Βασιλιάς των λιονταριών

Για τα πιτσιρίκια που ξετρελένονται με τους ζωολογικούς κήπους και που λατρεύουν το Lion King (ναι, κι όμως, το βλέπουν με μανία ακόμα).

Τσαφ-τσουφ γιαμί-γιάμι

Για τα αγόρια που έχουν αδυναμία στα τρενάκια, όπως ο Thomas και οι φίλοι του.

Τούρτα πιθικάκι

Αν αγαπά τον Ντόρα, αλλά ακόμα πιο πολύ αγαπά τον φίλο της τον Μπουτς, γιατί να μην παραγγείλετε μία τούρτα πιθικάκι;

Για να μην χάσει τη μπάλα

Σοβαρά, ποιος 5χρονος δεν θα λάτρευε μία τέτοια τούρτα;

Μια ωραία πεταλούδα

Όμορφο, ανοιξιάτικο σχέδιο για μικρά κοριτσάκια.

Πειρατές γλυκών νερών

Εντυπωσιακό σχέδιο με... αποκριάτικο χαρακτήρα! Ωραία ιδέα αν ο μικρός έχει γενέθλια αυτές τις μέρες και σκοπεύει να μασκαρευτεί πειρατής.

Ένα πουλάκι κάθονταν

Άκρως εντυπωσιακή και ιδιαίτερη, απαιτεί πραγματικά ταλαντούχους ζαχαροπλάστες και πολυάριθμους καλεσμένους.

Γίνεται ενός;

Για τα πρώτα της γενέθλια η τούρτα της πρέπει να είναι πραγματικά ξεχωριστή!

5 διευθύνσεις για εντυπωσιακές τούρτες σε πρωτότυπα σχέδια:

Le Votre Piree (Κουντουριώτου 166, Πειραιάς, τηλ. 210 4122577): Υπέροχες, εντυπωσιακές τούρτες για μικρούς και μεγάλους, στα σχέδια που θα ζητήσετε και σε προσιτές τιμές Η τιμή του κιλού κυμαίνεται στα 16 ευρώ. Δείτε φωτογραφίες εδώ.

Cap Cap (Πανόρμου 26, Αιγάλεω, τηλ. 21 0590 4116): Στην καφετέρια-ζαχαροπλαστείο θα βρείτε τούρτες από κεϊκ, γλασαρισμένες και διακοσμημένες με απίθανα σχέδια. Πάρτε μία γεύση από εδώ. Το κόστος του κιλού κυμαίνεται από 18 έως 25 ευρώ, ανάλογα με το πόσο πολύπλοκο θα είναι το σχέδιο που θα επιλέξετε.

Ζαχαροπλαστεία Βάρσος: Τα ζαχαροπλαστεία Βάρσος προτίθενται να δημιουργήσουν το σχέδιο που επιθυμείτε, ενώ θα βρείτε και εκεί κάποιες πρωτότυπες τούρτες. Το κόστος του κιλού κυμαίνεται στα 18 ευρώ. Δείτε διευθύνσεις εδώ.

Zuccherino: Ζητήστε το σχέδιο που επιθυμείτε ή βασιστείτε σε κάποιο από τα δεκάδες που θα σας προτείνουν στα ζαχαροπλαστεία Zuccherino, στο Π. Φάληρο, και αφεθείτε στις υπέροχες γεύσεις που μπορείτε να διαλέξετε για την τούρτα (προτείνουμε την cookies semifredo). Η τιμή του κιλού για ένα σχέδιο κατά παραγγελία κυμαίνεται στα 20 ευρώ.

Make my Cake: Απίθανες δημιουργίες από ζαχαρόπαστα, δια χειρός Αλίνας Γκεζερλή -δείτε φωτογραφίες εδώ και επικοινωνήστε μαζί της στο τηλέφωνο 6974508197. Το κόστος της τούρτας κυμαίνεται, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του σχεδίου, ωστόσο μία ενδεικτική τιμή για τούρτα 20 ατόμων είναι τα 70 ευρώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v