Στάσεις στο σεξ: Τι αποκαλύπτουν για εσάς

Στάσεις στο σεξ: Τι αποκαλύπτουν για εσάς

Τον πρώτο καιρό δεν υπήρχε «αγαπημένη» στάση: Μπορούσατε να το κάνετε ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε και με κάθε πιθανό τρόπο. Καθώς τα χρόνια περνούν, όμως, το σεξ αποκτά αναπόφευκτα ένα συγκεκριμένο τελετουργικό και, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι ανησυχητικό για την σχέση σας, η διαδικασία πραγματοποιείται με έναν συγκεκριμένο τρόπο που ικανοποιεί λίγο ή πολύ και τους δύο.

Ωστόσο, σύμβουλοι του σεξ λένε πως όση σημασία έχει το πόσο συχνά κάνει σεξ ένα ζευγάρι για να νιώθει αμοιβαία ικανοποίηση, άλλη τόση σημασία έχει και ο τρόπος που το κάνει. Για την ακρίβεια, η στάση που προτιμά ο κάθε ένας έχει να πει πολλά για την ιδιοσυγκρασία του. Κάποιο άνδρες θέλουν να κάνουν σεξ γρήγορα και έντονα, άλλοι το πάνε πιο αργά και τρυφερά. Υπάρχουν γυναίκες που απολαμβάνουν μόνο την «ιεραποστολική» στάση και άλλες που ενθουσιάζονται με το σεξ στη ντουζιέρα... Τι υπονοούν όλα αυτά για το ποιοι πραγματικά είστε; (*)

Οι αγαπημένες του στάσεις

Στα τέσσερα: Είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα ο άνδρας που προτιμά αυτή τη στάση αντιλαμβάνεται τις γυναίκες με σχετική απαξίωση. Αυτό προέρχεται από βαθιά αισθήματα ανασφάλειας που πιθανώς ριζώθηκαν μέσα του όταν δέχθηκε την γυναικεία απόρριψη στην εφηβεία και από το γεγονός ότι ίσως είναι περισσότερο ανασφαλής για την εμφάνισή του απ'όσο δείχνει.

Ιεραποστολικά: Είναι από τους άνδρες που δεν θέλει να ρισκάρει και προτιμά να παίζει με κανόνες (από αυτούς που δεν θα ρίσκαραν ποτέ να παραιτηθούν από τη δουλειά τους για να κυνηγήσουν το όνειρό τους). Και είναι πολύ τυχερός που έχει βρει μια γυναίκα, η οποία αγαπά εξίσου την σταθερότητα και την ηρεμία (ή αυτό θέλετε να τον κάνετε να πιστεύει).

Γυναίκα από πάνω: Ο άνδρας αυτός τα θέλει όλα στο πιάτο –έτσι έχει μάθει, άλλωστε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θέλει να προσφέρει ικανοποίηση στην σύντροφό του, δεν είναι από τους τύπους που θέλει να αποδείξει κάτι παραπάνω από αυτό που είναι στη ζωή του.

Στάση κουτάλι: Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στον κόσμο γι'αυτόν από την σχέση του μαζί σας. Πιθανώς να ήταν ιδιαίτερα ντροπαλός στην εφηβεία του, να μην είχε το θάρρος να προσεγγίσει τις κοπέλες, και όταν βρήκε εσάς κόλλησε πάνω σας και δεν θέλει να σας αφήσει ποτέ. Είναι πρόθυμος να μένει σε αυτή την στάση ακόμα και όταν εσείς κοιμάστε.

Στάση γάτα: Πρόκειται για μία από τις στάσεις που συνηθίζονται στο ταντρικό σεξ, κατά την οποία εκείνος είναι από πάνω όπως στην ιεραποστολική στάση, αλλά κρατά το σώμα του σε απόσταση από το δικό σας και κινεί το πέος του κυκλικά (αντί για μέσα-έξω) προκειμένου να προσφέρει διέγερση και στην κλειτορίδα σας. Τι συμπεράσματα βγαίνουν γι'αυτόν τον άνδρα; Ότι πιθανώς δεν σας φέρνει ποτέ σε οργασμό, αλλά ότι είναι ανοιχτός σε νέες προκλήσεις, έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και διάθεση να σας ευχαριστήσει.

Οι αγαπημένες σας στάσεις

Στα τέσσερα: Είστε απόλυτα εξοικειωμένες με την ευρύτερη φύση σας αλλά και με το σώμα σας.

Γυναίκα από πάνω: Νιώθετε άνετα με το σώμα σας και θέλετε να απολαμβάνετε τη θέα από ψηλά. Αν, μάλιστα, προτιμάτε να είστε από πάνω αλλά με πλάτη στον σύντροφό σας, δείχνει ότι είστε ελεύθερο πνεύμα και θέλετε να απολαμβάνετε το σεξ, ενώ είστε βέβαιες ότι και για εκείνος ισχύει το ίδιο.

Στάση κουτάλι: Η ασφάλεια είναι το μοναδικό πράγμα που σας απασχολεί στην σχέση σας και μόνο υπό αυτές τις συνθήκες μπορείτε να απολαύσετε το σεξ.

Ιεραποστολικό: Είστε αυστηρά μονογαμική και βάζετε τον άνδρα σας κορώνα στο κεφάλι σας (ταυτόχρονα, δεν είστε και πολύ σεξουαλικός τύπος –θα μπορούσατε κάλλιστα να ζήσετε και χωρίς αυτό).

Στο ντους – ακουμπώντας σε τοίχο – όρθια: Είστε πρακτικός και αποτελεσματικός τύπος, θέλετε να αρπάζετε κάθε ευκαιρία που σας δίνεται, ενώ δεν είστε καθόλου μα καθόλου βαρετή στο σεξ.

(*) Προσοχή: Καμία από τις παραπάνω θεωρίες δεν βασίζεται σε επιστημονικές έρευνες, παρά σε δημοσιεύματα «συμβούλων σε θέματα σεξ» με χιουμοριστικό περισσότερο χαρακτήρα.

v