DIY: Φτιάξτε μόνες σας αξεσουάρ για τα μαλλιά

DIY: Φτιάξτε μόνες σας αξεσουάρ για τα μαλλιά

Τα αξεσουάρ για τα μαλλιά αποτελούν έναν από τους πιο απλούς τρόπους για να δώσετε προσωπικό στυλ και άποψη ακόμα και στο πιο απλό look. Ένα λουλούδι στα μαλλιά, μια κορδέλα ή ένα χαριτωμένο τσιμπιδάκι μπορούν –έστω κι αν έχετε επιλέξει το πιο casual ντύσιμο- να σας κάνουν να φαίνεστε περιποιημένη, στυλάτη και ξεχωριστή. Δοκιμάστε να φτιάξετε μόνη σας τα πιο όμορφα αξεσουάρ για μαλλιά και ίσως ανακαλύψετε ότι... μόλις βρήκατε ένα καινούργιο χόμπι.

Λουλούδι

Τι θα χρειαστείτε:

Λωρίδες ύφασμα
Στέκα ή τσιμπιδάκι για τα μαλλιά
Μια παλιά μπλούζα
Ένα πιστόλι κόλλας υψηλής θερμοκρασίας

Πώς θα το φτιάξετε:

 

Δεν χρειάζεται να ξέρετε αγγλικά για να ακολουθήσετε τα βήματα ώστε να φτιάξετε ένα διακοσμητικό λουλούδι για τα μαλλιά. Δείτε το βίντεο και μόλις αποκτήσετε το «κολάι» αισθανθείτε ελεύθερες να πειραματιστείτε με δικές σας ιδέες. Μπορείτε για παράδειγμα αντί να κολλήσετε το λουλούδι σε στέκα, να το τοποθετήσετε σε ένα λαστιχάκι ή ένα τσιμπιδάκι για τα μαλλιά. Μπορείτε, επίσης, να τοποθετήσετε στο κέντρο ένα στρας, μια ψεύτικη πέρλα ή οποιοδήποτε διακοσμητικό της αρεσκείας σας. 

Πηγή: starsforstreetlights.com

 

Κορδέλα – φερμουάρ

 

Θα χρειαστείτε:

Τσιμπιδάκια
Φερμουάρ

Πώς θα το φτιάξετε:

Στερεώστε τη μία άκρη του φερμουάρ κάτω από τα μαλλιά με ένα τσιμπιδάκι. Το αν θα αφήσετε το φερμουάρ μισάνοιχτο ή να θα το έχετε κλειστό εξαρτάται καθαρά από την προσωπική σας προτίμηση. Τοποθετήστε την άλλη άκρη περιμετρικά της κεφαλής και στερεώστε το με ένα ή περισσότερα τσιμπιδάκια από την άλλη. Θα παρατηρήσετε ότι το φερμουάρ στέκεται εύκολα στα μαλλιά, ακόμα και χωρίς λακ, λόγω της οδοντωτής υφής του. Αν σας τραβάει τις τρίχες, τότε τοποθετήστε το κλειστό.

 

Κορδέλα - Κολιέ

Τι θα χρειαστείτε:

Ένα κολιέ περίπου 5-7 εκατοστά (ανάλογα το κεφάλι)
Ένα λάστιχο
Βελόνα/ κλωστή / ψαλίδι
Αναπτήρα

Τι θα κάνετε:

Κόψτε ένα κομμάτι λάστιχο 2-4 εκατοστά ανάλογα με το μάκρος του κολιέ. Θέλετε να είναι αρκετά σφιχτό για να στερεωθεί, αλλά όχι τόσο ώστε να σας ενοχλεί. Κρατήστε το γύρω από το κεφάλι σας για να βρείτε το σωστό μέγεθος. Κάψτε λίγο τα άκρα για να μην ξεφτίσει. Ράψτε καλά το λάστιχο στις άκριες του κολιέ. 

 

Τσιμπιδάκια - κουμπιά

 

Θα χρειαστείτε:

Τσιμπιδάκια
Παλιά κουμπιά
Κλωστή

Πώς θα το φτιάξετε: 

Πείτε αντίο στις μαύρες, μονότονες φουρκέτες, που έχετε συνηθίσει. Το να φτιάξετε χαριτωμένα τσιμπιδάκια για τα μαλλιά είναι τόσο εύκολο, όσο φαίνεται. Βρείτε παλιά, όμορφα κουμπιά ή πέρλες και κάθε λογής μικρά αντικείμενα που έχουν κάποια τρύπα για να περάσει κλωστή και τα "ράβετε" πάνω σε ένα τσιμπιδάκι!

Πηγή: craftandcreativity.com 

 

Κορδέλα - "σεμεδάκι"

 

Τι θα χρειαστείτε:

2 λωρίδες δαντέλα, μήκους 18 εκατοστών και πλάτους ενός εκατοστού, περίπου
μία λωρίδα λάστιχο, 3,5 εκατοστών, περίπου

Τι θα κάνετε:

Τοποθετήστε τη μία λωρίδα πάνω στην άλλη και στην άκρη τους τοποθετήστε το λάστιχο. Ράψτε τα και τα τρία μαζί, αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι το μήκος είναι στα μέτρα σας. Δημιουργήστε έναν κύκλο, ράβωντας την άλλη άκρη των δύο λωρίδων δαντέλας στην άκρη του λάστιχου. Η κορδέλα σας είναι έτοιμη. 

v