Πρωταπριλιά: Πώς θα «τη φέρετε» πρώτοι στα παιδιά

Πρωταπριλιά: Πώς θα «τη φέρετε» πρώτοι στα παιδιά

Σας πειράζουν εκεί που δεν το περιμένετε, κρύβονται για να σας τρομάξουν, σας κοροϊδεύουν και μετά γελάνε... και, φυσικά, τα λατρεύετε και γι'αυτό. Μήπως, όμως, η ερχόμενη Δευτέρα σας δίνει την ιδανική ευκαιρία να πάρετε το αίμα σας πίσω;

Δείτε πέντε ιδέες να τους «την φέρετε», την Πρωταπριλιά που η μέρα το επιτρέπει, και αποδείξτε τους πως... και η μαμά μπορεί να κάνει ζαβολιές! Και μία συμβουλή: Προσπαθήστε με κάποιον τρόπο να καταγράφετε σε video την φάρσα σας.

Το μεγάλο ψέμα

Νωρίς το πρωί πείτε τους ότι αν σήμερα κάνουν όλα αυτά που τους έχετε ζητήσει εδώ και μέρες (π.χ. να τακτοποιήσουν τα παιχνίδια τους, να μαζέψουν τα ρούχα τους, να τελειώσουν κάποια εργασία, να στρώσουν το κρεβάτι τους, να τηλεφωνήσουν στη γιαγιά –ξέρετε εσείς) το βράδυ θα τους περιμένει μία μεγάλη έκπληξη που την περιμένουν εδώ και πολύ καιρό.

Φροντίστε να τους το θυμίσετε αρκετές φορές μέσα στη μέρα για να κάνουν τα πάντα, μην τους ξεφύγει τίποτα από τις «υποχρεώσεις» τους και επιβραβεύετέ τους κάθε φορά που κάνουν κάτι καλά. Πείτε τους ότι δε μπορούν να φανταστούν την τεράστια έκπληξη που έχετε γι'αυτά.

Όταν, λοιπόν, έρθει το βράδυ και έχουν κάνει τα πάντα ωραία και καλά, καλέστε τα στο καθιστικό, κλείστε την τηλεόραση, καθίστε απέναντί τους με τον μπαμπά και πείτε τους: Είδατε πως όταν θέλετε μπορείτε να κάνετε τα πάντα;

Η έκπληξη είναι... ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ από εμένα και το μπαμπά που είστε τόσο καλά παιδιά! Ή ακόμα "χειρότερα" τυλίξτε σε συσκευασίες δώρου "άχρηστα" αντικείμενα, όπως ένα άδειο μπουκάλι ή μια μπανάνα. 

Εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε πάρει ένα κλασικό βιβλίο που θέλατε πάντα να διαβάσουν και να τους το χαρίσετε ως έκπληξη. Αυτό ίσως τα σοκάρει ακόμα περισσότερο.

Μία κρυφή κάμερα είναι απαραίτητη για να καταγράψει την τεράστια απογοήτευση που θα νιώσουν, την οποία μπορείτε όμως κάπως να διορθώσετε (αν αρχίσουν τα παράπονα) εμφανίζοντας το αγαπημένο τους παγωτό.

Μα... πού πήγαν όλα;

Το βράδυ που θα κοιμούνται κρύψτε όλα τους τα πράγματα. Τα αγαπημένα τους παιχνίδια, τα ρούχα τους, τα βιβλία και τις ζωγραφιές τους. Όταν ξυπνήσουν το πρωί πείτε τους ήρεμα ότι αποφασίσατε πως έχει έρθει η στιγμή να βοηθήσουν τα παιδάκια του τρίτου κόσμου, χαρίζοντάς του ό,τι τους ανήκει. Έτσι, δώσατε όλα τα πράγματά τους σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό.

Η αντίδρασή τους θα είναι πραγματικά άξια παρατήρησης (και καταγραφής).

Στη συνέχεια, όταν η "πλάκα" θα έχει τελειώσει, βρείτε την ευκαιρία να μιλήσετε στα παιδιά για τη σημασία των πράξεων αγάπης και ζητήστε τους να επιλέξουν μόνα τους κάποια ρούχα ή παιχνίδια που δεν χρειάζονται για να τα δωρίσουν σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Ημέρα τραγουδιού

Ανακυρήξτε την ημέρα «ημέρα τραγουδιού» και από την ώρα που θα ξυπνήσουν το πρωί τα παιδιά αρχίστε να τους μιλάτε τραγουδιστά και επιμείνετε να κάνουν και εκείνα το ίδιο. Στην αρχή θα σας κοιτάζουν σαν εξωγήινους. Θυμηθείτε, όμως, ότι τα παιδιά έχουν την τάση ασυνείδητα να μιμούνται τους άλλους. Έτσι, σύντομα θα ακολουθήσουν τον ρυθμό σας, κάτι που θα αποδειχθεί πολύ αστείο για όλους.

Αργότερα, το απόγευμα, όταν το παιδί σας θα πει τραγουδιστά «μαμά, μπορώ να δω το τάδε βίντεο στον υπολογιστή;», κοιτάξτε το εσείς σα να κατέβηκε από τον Άρη και πείτε του «Τι λες παιδί μου; Είσαι καλά; Γιατί μιλάς έτσι;». Ε, δεν θα σας τρελαίνουν μόνο αυτά!

Πείνασε;

Αν ετοιμάζετε κάθε πρωί το κολατσιό του για το σχολείο, το οποίο βάζετε σε ταπεράκι ή τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο, τότε σίγουρα δεν θα το περιμένει αν, ανοίγοντας το ταπεράκι δει πλαστικά φρούτα και τρόφιμα (ξέρετε, από αυτά που πωλούν στα καταστήματα παιχνιδιών) και ένα χαρτάκι που γράφει "Πρωταπριλιάαα!".

Φροντίστε, ωστόσο, να έχετε δώσει κρυφά το κανονικό κολατσιό του στην δασκάλα του ή να του έχετε δώσει χρήματα για να αγοράσει κάτι από την καντίνα του σχολείου.

Μωβ γάλα!

Αν ρίξετε μερικές σταγόνες κόκκινου και μπλε χρώματος ζαχαροπλαστικής (από αυτό που βάζετε στο γλάσο για τα cupcakes) μέσα στο γάλα που πίνουν τα παιδιά και το ανακινήσετε αυτό θα γίνει μωβ.

Φανταστείτε, λοιπόν, την έκπληξή τους το πρωί που θα ρίξουν γάλα στα δημητριακά τους. (Φροντίστε, ωστόσο, να έχετε και ένα ακόμα μπουκάλι φρέσκου γάλακτος στο ψυγείο, γιατί δεν χρειάζεται να πιουν αυτό με το μωβ χρώμα!).

Εσείς έχετε ποτέ κάνει κάποια ξεκαρδιστική φάρσα στα παιδιά; Πείτε μας παρακάτω!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v