Η σωστή βούρτσα για τα δικά σας μαλλιά

Η σωστή βούρτσα για τα δικά σας μαλλιά

Είστε βέβαιη ότι η βούρτσα που χρησιμοποιείτε είναι κατάλληλη για τα δικά σας μαλλιά; Είτε έχετε μπούκλες είτε ολόισια και λεπτή τρίχα, έχουμε το κατάλληλο «εργαλείο» για τις ανάγκες των δικών σας μαλλιών. Μάθετε ποιο είναι αυτό και φροντίστε τα μαλλιά σας όπως τους αξίζει.

Χτένα ισιώματος

Η Amika Straightening Tension σας επιτρέπει να ελέγχετε τις τούφες των μαλλιών που χτενίζετε, ειδικά αν χρησιμοποιείτε σίδερο ισιώματος. Μπορείτε να την αγοράσετε online από το Amazon. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία αντιστατική χτένα κομμωτηρίου με πυκνά «δοντάκια».

Μαλλιά που ηλεκτρίζονται

Η βούρτσα Satin της Braun έχει την ιδιότητα να απελευθερώνει, με το πάτημα ενός κουμπιού, ένα ρεύμα από ιόντα, τα οποία αμέσως τιθασεύουν τα μαλλιά που ηλεκτρίζονται εύκολα. Μάθετε περισσότερα εδώ (τιμή: 35,01 ευρώ - αγοράστε την online από εδώ).

Χοντρή τρίχα που μπλέκεται

Για το ξεμπέρδεμα των μαλλιών χρειάζεστε μία πλακέ βούρτσα με μαλακές φυσικές τρίχες και ακίδες. Ακόμα πιο αποτελεσματική θεωρούν οι ειδικοί την Corioliss Fashion, την οποία μπορείτε να αγοράσετε online από εδώ, με 11,60 ευρώ.

Στέγνωμα χοντρής τρίχας

Αν έχετε χοντρή τρίχα, όταν κάνετε πιστολάκι χρειάζεστε μία στρογγυλή βούρτσα με ράβδους σιλικόνης που εξομαλύνουν τις «άγριες τρίχες». Οι ειδικοί συνιστούν τη βούρτσα Small Curl Nylon του John Frieda. Αγοράστε την online από εδώ με 12 ευρώ.

Ξεμπέρδεμα βρεγμένων μαλλιών

Για να ξεμπερδεύετε τα μαλλιά σας, μόλις έχετε βγει από το μπάνιο, χρειάζεστε μία χτένα με αραιά «δοντάκια». Μπορείτε, μάλιστα, να την χρησιμοποιείτε και καθώς απλώνετε το conditioner, για ακόμα πιο αποτελεσματικό ξεμπέρδεμα. Μπορείτε να δοκιμάσετε την Hercules, την οποία βρήκαμε στο Estem.gr (τιμή: 6 ευρώ).

Χτένισμα μαλλιών με μπούκλες

Αν έχετε μαλλιά με μπούκλες, αποφύγετε τις βούρτσες που φριζάρουν υπερβολικά τα μαλλιά και προτιμήστε μία χτένα με δύο «σειρές» από αραιά «δόντια». Χρησιμοποιήστε την όταν τα μαλλιά θα είναι μπλεγμένα και θα δείτε πόσο απαλά και ομοιόμορφα θα ξεμπλέξουν οι μπούκλες σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη διπλή πιρούνα που βρήκαμε στο Estem.gr.

Μαλλιά με πιτυρίδα

Αν έχετε πιτυρίδα χρειάζεστε μία βούρτσα της οποίας τα «δόντια» να είναι επικαλυμμένα με χαλκό (φυσικό μυκητοκτόνο), ο οποίος αποτρέπει τη φαγούρα και τις λευκές νιφάδες της πιτυρίδας. Οι ειδικοί συνιστούν την ειδική βούρτσα της εταιρίας Styling Therapy που εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Αγοράστε την online από το Amazon (τιμή: 8 ευρώ).

Στέγνωμα λεπτών μαλλιών

Αν έχετε πολύ λεπτά μαλλιά, όταν τα στεγνώνετε με το μπιστολάκι χρειάζεστε μία στρογγυλή βούρτσα με μαλακές τρίχες γουρουνιού και nylon, η οποία δεν θα τα «σπάει». Προτείνουμε αυτήν που βρήκαμε στο Katerinacosmetics.gr (τιμή: 8,60 ευρώ).

Λεπτά μαλλιά που μπλέκονται

Μην σας ξεγελά η λοξή εμφάνισή της. Τα μαλακά, ελαστικά δοντάκια της θα χτενίσουν απαλά τα μαλλιά σας χωρίς να σπάνε καθόλου τις λεπτές τρίχες σας. Θα βρείτε τη βούρτσα No Tangle στο κομμωτήριο Hair Mania (τιμή: 17,50 ευρώ).

Ατίθασα μαλλιά

Αν έχετε τραχιά τρίχα που κάνει τα μαλλιά σας να δείχνουν ατίθασα, μπορείτε να την τιθασεύσετε αν στην άκρη του σεσουάρ τοποθετήσετε μία πηρούνα, η οποία θα χτενίζει τα μαλλιά καθώς θα τα στεγνώνετε. Οι ειδικοί συνιστούν τo Solano 2-in-1 dryer attachment, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε από το Amazon με 11 ευρώ.

Για «ξάσιμο»

Για άτονα μαλλιά που χρειάζονται όγκο ή αν απλώς για εσάς που λατρεύετε το πομπέ 60's look στα μαλλιά, μία βούρτσα με τρεις σειρές από nylon δοντάκια, σε διάφορα μήκη, είναι απαραίτητη. Η Rose Teasing Brush θα σας δώσει αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα. Αγοράστε την από το EdHardyStyle.gr με 16 ευρώ.

Για κάθε χρήση

Οι hair stylists την αποκαλούν Rolls-Royce των βουρτσών, καθώς χάρη στα δοντάκια της με απαλές nylon αλλά και φυσικές τρίχες, όχι μόνο ξεμπλέκει απαλά τα μαλλιά αλλά τα κάνει και να γυαλίζουν. Θα βρείτε την βούρτσα Mason Pearson Handy Mixture στο Strawberrynet με 119 ευρώ.

Πηγή: InStyle.com

v