Μαγιό 2013: Οι τάσεις στη μόδα και οι οικονομικές προτάσεις της αγοράς

Μαγιό 2013: Οι τάσεις στη μόδα και οι οικονομικές προτάσεις της αγοράς

Με τις ζέστες που έχουν πιάσει ήδη από το Πάσχα, το πιθανότερο είναι ότι οι περισσότερες από εσάς έχετε ήδη κάνει την πρώτη σας βουτιά, έστω και σε παγωμένα νερά. Δεν θα σας ρωτήσουμε αν βάλατε αντηλιακό –το θεωρούμε αυτονόητο. Αυτό που θέλουμε να ξέρουμε είναι αν απολαύσατε το μπάνιο σας με το νέο σας μαγιό. Γιατί αν δεν έχετε αποκτήσει ακόμα το μαγιό της σεζόν, μην βιαστείτε πριν δείτε τα σχέδια που είναι φέτος στη μόδα, καθώς και πού θα τα βρείτε πιο οικονομικά.

(φωτο: Από την συλλογή της Hanna Bloch, για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2013 - το μαγιό δεν διατίθεται στην Ελλάδα)

Vintage γραμμές

Υπάρχει μία σκηνή στην ταινία High Society (1956), στην οποία η Grace Kelly γονατίζει μπροστά στην πισίνα και σπρώχνει ένα μικρό καραβάκι, φορώντας ένα υπέροχο λευκό μαγιό με βαθύ V στο ντεκολτέ, το οποίο καταλήγει σε φούστα. Είναι από τα πιο κομψά μαγιό που έχουν εμφανιστεί ποτέ στη μεγάλη οθόνη, αν και υπερβολικά «κλειστό» για την εποχή μας. Ωστόσο, η επιρροή των 50s στα μαγιό δεν σταματά φέτος εδώ. Το pin up στιλ με τα ψηλόμεσα μπικίνι κυριαρχεί, καθώς και τα ξεθωριασμένα φλοράλ.

Το στιλ αυτό ταιριάζει καλύτερα σε γυναίκες με έντονες καμπύλες, καθώς τονίζει τη μέση με αποτέλεσμα να κολακεύει τη σιλουέτα.

Μαγιό: Hawaii Print από τα Asos, τιμή: 42,42 ευρώ. Αγοράστε το online από εδώ.

Mix & match μπικίνι

Η αύρα του νωχελικού και του αυθόρμητου κυριαρχεί στα φετινά μπικίνι, τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συνδυάζονται στο τοπ και το σλιπ. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε ένα έντονο print για το κάτω μέρος και ένα μονόχρωμο για το πάνω, ή το αντίστροφο. Άλλωστε, το καλοκαίρι επιβάλλεται να είμαστε λίγο πιο ανέμελοι σε θέματα εμφάνισης...

Tip: Αν έχετε κοντά πόδια, επιλέξτε ένα μαύρο bikini bottom, το οποίο μπορείτε να συνδυάσετε με εμπριμέ τοπ. Μάλιστα, φροντίστε το σλιπ να μην είναι σε στιλ μπόξερ, παρά να «τραβά» προς τα πάνω.

Μαγιό: Photo print bikini bottom, τιμή: 12,95 ευρώ, στράπλες τοπ, τιμή: 15,95 ευρώ, όλα από τα Zara.

Digital print

Τα prints κυριαρχούν σε κάθε πτυχή της μόδας φέτος το καλοκαίρι, ενώ ειδικά στα μαγιό τα βλέπουμε κυρίως στην ολόσωμη εκδοχή τους. Τα σχέδια που γίνονται prints προέρχονται κυρίως από το street wear στιλ, γι'αυτό θα δείτε έντονα, φλουό χρώματα σε συνδυασμούς που θυμίζουν γκραφίτι. Μάλιστα, είναι τέτοια τα κοψίματα σε πολλά ολόσωμα με prints, ώστε μπορείτε να τα φορέσετε και ως τοπ, πάνω από κανονικές φούστες ή παντελόνες.

Μαγιό: Φοίνικες, με άνοιγμα στην πλάτη, τιμή: 29,99 ευρώ, από τα Oysho.

Και Ελληνίδα και θεά

Ντραπέ, πλισέ και σούρες έρχονται ξανά στο προσκήνιο φέτος το καλοκαίρι, με μαγιό που θυμίζουν αρχαιοελληνικά φορέματα, τα οποία έχουν διπλή ιδιότητα: Αφενός είναι απίστευτα σέξι, αναδεικνύοντας τη γυναικεία θέα που κρύβεται μέσα σας, αφετέρου δημιουργούν εικονικό όγκο εκεί ακριβώς που τον χρειάζεστε, κολακεύοντας τρομερά τη σιλουέτα σας. Ως προς τα χρώματα, το λευκό ταιριάζει πάντα στο στιλ αυτό, όπως άλλωστε και τα πλούσια πορτοκαλί, το βαθύ κόκκινο, αλλά και τα παστέλ. Συνδυάστε το μαγιό αυτό με χρυσαφί αξεσουάρ για αποτελέσματα που κόβουν την ανάσα.

Το στιλ ταιριάζει σε γυναίκες με αθλητική σιλουέτα, χωρίς έντονες καμπύλες.

Μαγιό: Ντραπέ, κοραλί, τιμή: 17,99 ευρώ για το τοπ και 9,99 ευρώ για το bikini bottom, από τα Mango.

Βολάν και κρόσσια

Θα τα δείτε παντού φέτος και όχι αδικαιολόγητα. Πρόκειται για ένα από τα πιο θηλυκά στιλ, τα οποία έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν όγκο στο μπούστο –απαραίτητο για γυναίκες με πιο μικρό στήθος, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν παιχνιδιάρικη διάθεση, με την κίνησή τους. Απευθύνονται, ωστόσο σε νεώτερες γυναίκες με πιο κοριτσίστικη σιλουέτα. Μην επιλέξετε βολάν στο μπούστο ή τριγωνικό σουτιέν με κρόσια αν έχετε μεγάλο στήθος. Προτιμήστε στην περίπτωση αυτή βολάν να έχει μόνο το σλιπ του μαγιό, για γεωμετρική ισορροπία στη σιλουέτα σας.

Μαγιό: Τριγωνικό τοπ με κρόσσια, τιμή 14,95, bikini bottom, τιμή: 9,95 ευρώ, από τα H&M.

v