Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Αξιοποιώντας τα «άχρηστα» του σπιτιού

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Αξιοποιώντας τα «άχρηστα» του σπιτιού

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας θυμίζει πως η μειωμένη παραγωγή σκουπιδιών, σε συνδυασμό με την ανακύκλωση είναι ίσως από τα απλούστερα που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, για να συμβάλλουμε στη συνολική προσπάθεια της προστασίας του πλανήτη μας.

Όταν, μάλιστα, η προσπάθεια αυτή γίνεται με τρόπο διασκεδαστικό αλλά και δημιουργικό, εξασφαλίζουμε ότι η φιλοσοφία της ανακύκλωσης θα γίνει τρόπος ζωής και για τα παιδιά μας.

Τέσσερις εντυπωσιακές αλλά και πανεύκολες ιδέες για να αξιοποιούμε «άχρηστα» οικιακά αντικείμενα, μετατρέποντάς τα σε χρηστικά αλλά και ψυχαγωγικά μας έδωσε η κ. Άννα Καλογιάννη, ιδιοκτήτρια του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Με τα Δυο μου τα Χεράκια, και η σχεδιάστρια ειδών Trash Art, κ. Μαρία Ταβσάνογλου.

Στα παρακάτω videos θα δείτε πώς μερικά μέτρα σχοινιού μετατρέπονται σε όμορφο καλοκαιρινό σουπλά, ένα μπουκάλι κρασιού σε εντυπωσιακό ανθοδοχείο, μια κονσέρβα σε μολυβοθήκη για το παιδικό δωμάτιο και πώς θα φτιάξετε μία απίθανη γαντόκουκλα από μία παλιά κάλτσα.

Κατασκευές για τη μαμά...

 

Κατασκευές για το παιδί...

 

*Το καλλιτεχνικό εργαστήρι Με τα Δυο μου τα Χεράκια συνεχίζει κανονικά τα προγράμματά του μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Καλλιτεχνικό εργαστήρι «Με τα Δυο μου τα Χεράκια»: Τραπεζούντος 1, Δροσιά, τηλ. 210 8133503.

v