Μακριά μαλλιά: Sexy χτενίσματα που θα εντυπωσιάσουν

Μακριά μαλλιά: Sexy χτενίσματα που θα εντυπωσιάσουν

Ωραία τα μακριά μαλλιά και άκρως θηλυκά, όμως αν δεν τα εκμεταλλεύεστε με όμορφα, περίτεχνα χτενίσματα, μπορεί να δείξουν άκομψα και βαρετά. Έχετε ξεμείνει από ιδέες;

Δείτε παρακάτω 10 + 1 τρόπους να αναδείξετε τα υπέροχα μακριά μαλλιά σας και να εντυπωσιάσετε με τα πιο σέξι χτενίσματα:

Χωρίστρα στο πλάι

Είτε με την φυσική φορά της χωρίστρας σας, είτε με αντίθετη φορά για περισσότερο όγκο, η χωρίστρα στο πλάι θα σας κάνει να δείχνετε γοητευτική και σέξι. Φροντίστε να ψεκάσετε λίγη λακ, από την κορυφή μέχρι τις άκρες των μαλλιών, για περισσότερη σταθερότητα.

Παχιές αφέλειες

Ανανεώνεστε τα πολύ μακριά μαλλιά σας με παχιές αφέλειες, που θα είναι λίγο πιο κοντές στο κέντρο του προσώπου (λίγο κάτω από φρύδια) και λίγο πιο μακριές στις άκρες, όπως αυτές της Zooey Deschanel.

Αλογοουρά

Δεν υπάρχει κάτι πιο κομψό από μία ολόισια αλογοουρά. Για να την κάνετε να δείχνει λίγο πιο casual, χωρίστε τα μαλλιά στη μέση και δέστε τα σφιχτά στο πίσω μέρος του κεφαλιού, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με τρίχες για να τραβήξετε προς τα πίσω τυχόν τρίχες που «πετάνε». Στη συνέχεια ψεκάστε με λακ για εντελώς λείο αποτέλεσμα.

Ολόισια και μακριά

Για ολόισια, λεία μαλλιά, όπως της Beyonce, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό σπρέϊ styling για προστασία από το πιστολάκι.

Όγκος προς τα πίσω

Για ίσια μαλλιά, με όγκο, τραβηγμένα προς τα πίσω, όπως της Kim Kardashian, χρησιμοποιήστε πρώτα το σίδερο για να ισιώσουν εντελώς. Στη συνέχεια βάλτε λίγο τζελ στις παλάμες σας και περάστε τις μέσα από τα μαλλιά σας, από την ρίζα μέχρι τη μέση του κεφαλιού και επαναλάβετε μερικές φορές, μέχρι τα μαλλιά να αρχίσουν να παίρνουν φόρμα. Για καλό κράτημα ψεκάστε με λακ το μπροστά μέρος και την κορυφή των μαλλιών, έτσι ώστε να μην «ανοίξουν» κάνοντας χωρίστρα.

Πλεξούδα στην κορυφή

Αν σας αρέσει το look του μοντέλου της Victoria's Secret Candice Swanepoel, μάθετε πως δεν είναι καθόλου δύσκολο να το αποκτήσετε και εσείς. Απλά κάντε μία βαθιά χωρίστρα στην αριστερή πλευρά των μαλλιών σας και χωρίστε τα σε δύο μέρη. Πάρτε μία τούφα από το αριστερό μέρος και κάντε το πλεξούδα. Στερεώστε την πλεξούδα ώστε να αγκαλιάζει το κάτω μέρος του κεφαλιού (στη βάση του λαιμού) με τσιμπιδάκια. Στη συνέχεια κάντε άλλη μία πλεξούδα με μία τούφα από την δεξιά πλευρά και στερεώστε την στην κορυφή του κεφαλιού, ώστε να σχηματίζεται ένα στεφάνι. Τα μαλλιά που περισσεύουν μπορείτε να τα κάνετε μπούκλες.

«Σπάστε» το με χρώμα

Οι μπούκλες της Khloe Kardashian δείχνουν υπέροχες χάρη στις διάσπαρτες καραμελένιες ανταύγειες στις άκρες των μαλλιών. Συζητήστε το με τον κολορίστ σας.

Τραβήξτε τα όλα πίσω

Λίγος όγκος στο μπροστινό μέρος των μαλλιών και μερικές τουφίτσες που πετούν κάνουν τον κότσο της Taylor Swift να μην δείχνει υπερβολικά αυστηρός. Ξύστε λίγο τις ρίζες των μαλλιών στο μπροστά μέρος πριν τα τραβήξετε πίσω, στο ύψος μιας αλογοουράς. Τυλίξτε την αλογοουρά γύρω από τον κότσο και στερεώστε την με τσιμπιδάκια.

Μπούκλες μέχρι τους ώμους

Θέλετε να κάνετε τα μαλλιά σας να δείχνουν λίγο πιο κοντά; Τυλίξτε τα σε μεγάλα, χοντρά ρόλεϋ από αυτά που ζεσταίνονται, αφήστε τα λίγη ώρα και όταν τα αφαιρέσετε θα έχετε αποκτήσει το look της Amy Adams.

Βελτιώστε τη φυσική σας υφή

Η Blake Lively έχει σέξι κυματιστά μαλλιά που πολλές θα ζήλευαν. Δεν είναι, όμως, δύσκολο να κάνετε και τα δικά σας έτσι, αν τα μαλλιά σας είναι φυσικά σπαστά. Απλά βρέξτε τα με λίγο αφρό πριν τα στεγνώσετε με το μπιστολάκι και στη συνέχεια τυλίξτε μερικές διάσπαρτες τούφες στο ειδικό ψαλίδι.

Εντυπωσιακά αξεσουάρ

Στολίστε τα μακριά μαλλιά σας με εντυπωσιακά αξεσουάρ, όπως στέκες ή κορδέλες. Πάρτε παράδειγμα την χρυσή κορδέλα της Nicole Richie.

Πηγή: Cosmopolitan

v