5 τρόποι για να φτιάξετε το δικό σας ουράνιο τόξο

5 τρόποι για να φτιάξετε το δικό σας ουράνιο τόξο

Όσα και αν διαβάσετε παρακάτω, ο πιο όμορφος τρόπος να φτιάξετε ένα ουράνιο τόξο είναι να το ζωγραφίσουν τα παιδιά. Ωστόσο επειδή κι οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες χρειάζονται έμπνευση, δείτε 5 τρόπους για να τους δείξετε τα χρώματα του φάσματος.

Το ουράνιο τόξο αποτελεί ένα φαινόμενο κατά το οποίο γίνεται ορατό το φάσμα των χρωμάτων. Εμφανίζεται όταν οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν πάνω σε σταγόνες βροχής. Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι για να το... φανερώσετε! Μάθετε πώς και εντυπωσιάστε τα παιδιά!

Η μέθοδος με το ποτήρι νερό

Γεμίστε ένα ποτήρι με νερό και τοποθετήστε το μπροστά από ένα παράθυρο που το «βλέπει» ο ήλιος. Τοποθετήστε στο πάτωμα ένα φύλλο λευκό χαρτί. Βρέξετε το παράθυρο με ζεστό νερό. Τέλος, «παίξτε» με το χαρτί και το ποτήρι μέχρι να δείτε το ουράνιο τόξο.

Η μέθοδος του καθρέπτη

Τοποθετήστε έναν καθρέφτη μέσα σε ένα γεμάτο ποτήρι νερό. Σιγουρευτείτε ότι το δωμάτιο είναι σκοτεινό και έχει λευκούς τοίχους. Φωτίστε με τον φακό μέσα στο νερό, κουνήστε τον λίγο και το ουράνιο τόξο θα εμφανιστεί.

Η μέθοδος του CD

Πάρτε ένα παλιό CD. Σκουπίστε το και σιγουρευτείτε ότι δεν έχει σκόνη. Τοποθετήστε το σε μια επίπεδη επιφάνεια με το μέρος που βρίσκεται η ετικέτα να βρίσκεται από κάτω και βάλτε από πάνω φως. Κοιτάξτε το CD ή κρατήστε το με τα χέρια σας και παίξτε με το φως.

Η μέθοδος του φακού

Βρείτε ένα κομμάτι λευκό χαρτί. Διπλώστε το στη μέση και κόψτε ένα μικρό τρίγωνο με ένα ψαλίδι. Γεμίστε ένα ποτήρι ή μια γυάλα με νερό. Περάστε το φακό από την τρύπα και κολλήστε το χαρτί με μονωτική ταινία. Φωτίστε με το φακό το ποτήρι. Τσα! Ένα ουράνιο τόξο θα πρέπει να εμφανίζεται.

Η μέθοδος του λάστιχου

Αν ασχολείστε λίγο με τον κήπο, το παρακάτω θα πρέπει να σας έχει τύχει. Πάρτε ένα λάστιχο, πιέστε την άκρη ώστε να αυξήσετε την πίεση του νερού. Στοχεύστε προς τον ήλιο. Συνεχίστε την προσπάθεια και το ουράνιο τόξο σε συνδυασμό με τη δροσιά του νερού θα σας ανταμείψει.

Πηγή: wikihow.com

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v