Ρομίνα Σαλούστρου


Η Σαλούστρου Ρομίνα είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Ηράκλειο Κρήτης, στο κέντρο της πόλης.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές λαμβάνοντας ειδίκευση στην Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής και την Α Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών.

Επιθυμώντας να διευρύνει τις γνώσεις και τον επαγγελματικό της ορίζοντα, εκπαιδεύτηκε στην Υπαρξιακή Συστημική – Οικογενειακή ψυχοθεραπεία και σήμερα εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια με εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες.

Στη συνέχεια αποφοίτησε με Άριστα από την Ιατρική Σχολή Αθηνών ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια του προγράμματος "Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων" από όπου και απέκτησε τίτλο Master.

Έχει εργασθεί στο τμήμα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία, διατηρώντας σήμερα άριστες σχέσεις με τους συνεργάτες της. Έχει επίσης εργασθεί στο τμήμα Διασυνδετικής Ψυχιατρικής του Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός ως κλινική ψυχολόγος και στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού ως ψυχολόγος εκπαίδευσης. Υπήρξε για σειρά ετών εξωτερικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής, οπού παρακολουθούσε θεραπευτικά εφήβους και τις οικογένειές τους. Παράλληλα συνεργάζεται με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων φροντίζοντας για την ψυχολογική υποστήριξη ατόμων που πάσχουν από κάποια ασθένεια.

Στο ιδιωτικό της γραφείο δουλεύει θεραπευτικά ακολουθώντας το Συστημικό Υπαρξιακό Μοντέλο ψυχοθεραπείας, με ενήλικες, ζευγάρια, εφήβους και οικογένειες.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Λεωφόρος Καλοκαιρινού 110, Ηράκλειο Κρήτης

Τηλέφωνο: 2816002888, 6942057115

Website: www.rominasaloustrou.gr

v