Κερδίστε 4 διπλές προσκλήσεις για τoν «Κώδικα του κοντού δράκου» στις 8/10

Κερδίστε 4 διπλές προσκλήσεις για τoν «Κώδικα του κοντού δράκου» στις 8/10

Δηλώστε συμμετοχή μέσω της παρακάτω φόρμας διαγωνισμού και κερδίστε 4 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ο Κώδικας του Κοντού Δράκου» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 12.00. Δείτε τους νικητές του διαγωνισμού:

TOTONIΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΑΤΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

«Ο Κώδικας Του Κοντού Δράκου» επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά…

«Όποιος το τέρας μέσα του ψάχνει
Χρυσή καρδιά σαν τον δράκο κάνει
Γρίφους της μοίρας αν συναντήσει
Ίσως μπορέσει και να τους λύσει»

Έπειτα από μια σειρά εμφανίσεων στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών και στην Ντόχα του Κατάρ, αλλά και τις επιτυχημένες παραστάσεις της προηγούμενης σεζόν «ο Κώδικας του κοντού δράκου» επιστρέφει ξανά στην πρώτη του στέγη το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Η ανέμελη ζωή του σοφού δράκου και των τριών κροκόδειλων που κάνει παρέα θα διαταραχτεί από την εμφάνιση ενός μυστηριώδους σεντουκιού. Τι θα τους φανερώσει άραγε; Με ποιον τρόπο το σεντούκι αυτό μπορεί να αλλάξει τη ζωή τους;

Η ομάδα Λόγου Παίγνιον σε συμπαραγωγή με το ‘Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας παρουσιάζουν ξανά για λίγες μόνο Κυριακές μία θεατρική παράσταση όπου ο κώδικας της μουσικής ξεκλειδώνει ανθρώπινες ιστορίες και καταφέρνει να γοητεύσει μικρούς και μεγάλους.

Μια θεατρική παράσταση που θα ψυχαγωγήσει τα παιδιά, αλλά και ένα εκπαιδευτικό
πρόγραμμα που θα τα φέρει σε δημιουργική επαφή με τον κόσμο της μουσικής, μα πάνω από όλα, θα τα βοηθήσει να δουν πώς όταν οι άνθρωποι στοχάζονται και συνεργάζονται μεταξύ τους, μπορούν να ξεπεράσουν πολλά εμπόδια.

Συντελεστές

Κείμενο: Παναγιώτης Τσιρίδης.

Σκηνοθεσία: Μαριάνθη Φωτάκη.

Κίνηση: Αμαλία Κοσμά.

Επιμέλεια κουστουμιών: Δανάη Σταματίου.

Φωτισμοί: Γεράσιμος Δενδρινός.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ειρήνη Αρβανίτη, Ελένη Ζαφείρη, Μιχάλης Ζαχαρίας.

*Η παράσταση βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Παναγιώτη Τσιρίδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω. 

Ημερομηνίες: Κυριακές 1, 8, 15 Οκτωβρίου και 26 Νοεμβρίου 2017.

Ώρα: 12.00 -13.00.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ. 

Κρατήσεις θέσεων: 2103611206, καθημερινά 10π.μ. - 6μ.μ.

Χρήσιμες πληροφορίες για τους εκπαιδευτικούς:

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία. 

Ημέρες και ώρες: καθημερινές στις 10:00.

Μαθητικό εισιτήριο: 6 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.)

Χωρητικότητα θεάτρου: έως και 120 παιδιά (οι θέσεις είναι στημένες αμφιθεατρικά, ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να βλέπουν στη σκηνή).

Διεύθυνση: Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα. 

* Η πρόσβαση στο θέατρο μπορεί να γίνει είτε οδικώς, είτε με τα ΜΜΜ - 290 μ. από το σταθμό Σύνταγμα)

Λίγα λόγια από την σκηνοθέτη της παράστασης, Μαριάνθη Φωτάκη...

-Τι είναι αυτό που κάνει τον «Κώδικα του κοντού δράκου» μία παράσταση που μπορούν να παρακολουθήσουν και οι μεγάλοι; Σε τι διαφέρει με τις καθαρά παιδικές παραστάσεις;

«Είναι μια παράσταση με πολύ χιούμορ το οποίο βγαίνει μέσα από τις καταστάσεις που βιώνουν οι ήρωες και αυτό κατά τη γνώμη μου είναι κάτι που δεν έχει ηλικία. Μιλάει για ζητήματα που προβληματίζουν γενικότερα τους ανθρώπους- και τους μικρούς και τους λίγο μεγαλύτερους. Οι προτεραιότητες στη ζωή, η γενναιότητα στην καθημερινότητά μας, η φιλία και το τί είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για αυτήν ακόμη και το ότι  καμιά φορά ξεχνιόμαστε και δεν βλέπουμε τα όμορφα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας. Έχει πλάκα που ένας δράκος και τρεις κροκόδειλοι μας τα ξαναθυμίζουν.»

Η μεταφορά του βιβλίου στο θεατρικό σανίδι κάνει το έργο του σκηνοθέτη πιο δύσκολο, με δεδομένο ότι πρέπει να περάσει στο κοινό όλα τα μηνύματα που υπάρχουν ήδη στο βιβλίο;

«Θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι αδύνατο. Πιστεύω ότι  όταν κάποιος διαβάζει ένα κείμενο το αποκωδικοποιεί σύμφωνα με τα βιώματά του, ακολουθώντας ένα δικό του μοναδικό τρόπο σκέψης. Η ομορφιά του θεάτρου (μια από αυτές) είναι και η συλλογικότητα. Μέσα από αυτή γεννιούνται μοναδικές συνθήκες και αποκαλύπτονται κρυμμένα μυστικά κάτω από τις λέξεις που ξαφνιάζουν όχι μόνο τους ηθοποιούς και το σκηνοθέτη αλλά και τον ίδιο το συγγραφέα (όταν αυτός μπορεί να είναι παρών). Πάντα, μια παράσταση δεν παύει να είναι μια ματιά πάνω σε ένα κείμενο και αυτό είναι κάτι αρκετά υποκειμενικό.»

Με τι εντυπωσιάζονται περισσότερο τα παιδιά, βλέποντας την παράσταση; Με τους ξεχωριστούς ήρωες (ο δράκος και οι κροκόδειλοι είναι πολύ πρωτότυποι χαρακτήρες), τη μουσική ή τον συνδυασμό όλων των στοιχείων που την κάνει ξεχωριστή; Τι πιστεύετε ότι τους «μένει» στο τέλος;

«Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αλλά από όσο τα βλέπω κατά τη διάρκεια της παράστασης, διακρίνω στις τεντωμένες πλατούλες τους τη συμμετοχή τους και τον ενθουσιασμό τους για αυτό που συμβαίνει πάνω στη σκηνή. Στην παράστασή μας συναντιούνται η μουσική, ο χορός, το κουκλοθέατρο και όλα αυτά μαζί φτιάχνουν μια όμορφη χαρούμενη γιορτή. Αυτό, όμως, που πιστεύω ότι έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι είναι μια διαδραστική παράσταση στην οποία τα παιδιά έχουν πολύ ενεργό ρόλο σε σχέση με την εξέλιξη της ιστορίας. Οι πληροφορίες καταγράφονται βιωματικά. Αυτό είναι κάτι πολύ έντονο για να περάσει απαρατήρητο.»

Ποιο είναι το μεγαλύτερο δίδαγμα που παίρνουν τα παιδιά από την παράσταση, η οποία έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα; Τι πιστεύετε ότι τους «μένει» στο τέλος;

«Στην συγκεκριμένη παράσταση τα παιδιά πέρα από το να είναι θεατές αποκτούν ενεργητικό ρόλο και μέσα από διάφορες δοκιμασίες που καλούνται να περάσουν, είναι αυτά που καταφέρνουν να ξεκλειδώσουν τον κώδικα και να δώσουν τη λύση, αλλά και ένα πολύ ευτυχές τέλος στην ιστορία μας. Και αυτό είναι κάτι που επιτυγχάνεται μέσα από τη συλλογικότητα και τη συνεργασία. Το "happy end" της ιστορίας είναι αποτέλεσμα μιας ομάδας ανθρώπων, ενός κοινωνικού συνόλου που συνεργάζεται αρμονικά. Κάπως έτσι δεν μοιάζει και μια πολύ καλά δομημένη κοινωνία; Τι πιο όμορφη αίσθηση από αυτή για να πάρει μαζί του κάνεις φεύγοντας...»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v