Πώς θα αισθανθείτε ξανά σέξι

Πώς θα αισθανθείτε ξανά σέξι

Νιώθετε ότι έχετε χάσει την ερωτική σας διάθεση; Κερδίστε την ξανά, παίρνοντας έμπνευση από αληθινές γυναίκες που εξηγούν τι τις κάνει να νιώθουν ελκυστικές και γεμάτες αυτοπεποίθηση.

Εκτιμώ το σώμα μου για όσα μπορεί να κάνει

«Το στήθος μου, μετά τον θηλασμό, έχει χαλαρώσει συγκριτικά με το πώς ήταν όταν έμεινα έγκυος. Παλαιότερα πίστευα ότι κάτι τέτοιο θα με ενοχλούσε, αλλά δε με ενοχλεί καθόλου. Ο μόνος που το βλέπει συνεχώς είναι ο άνδρας μου και, για εμένα, το στήθος μου αποτελεί παράσημο για να καμαρώνω. Άλλωστε, με αυτό τάισα την κορούλα μου για έναν ολόκληρο χρόνο».

Felicia, 38 ετών.

Λατρεύω τον χορό

«Αν υπάρχει μουσική, θέλω να χορέψω. Από τη στιγμή που θα αρχίσω να κουνιέμαι αυτόματα νιώθω πιο σέξι. Δεν ξέρω πώς με βλέπουν οι άλλοι εκείνη τη στιγμή, αλλά αυτό που μετρά είναι το πώς νιώθω εγώ. Πάντα μπορείς να αναγνωρίσεις μία γυναίκα που 'το΄χει'. Είναι σχεδόν αδύνατο να μη σε πείσει».

Jenny, 35 ετών.

Δε φοβάμαι να είμαι ο εαυτός μου

«Αν και δεν θεωρώ τον εαυτό μου ΄σέξι΄, μου έχουν πει πολλές φορές ότι αποπνέω έντονο ερωτισμό. Δεν έχω προσπαθήσει να δείχνω σέξι με κάποιον τρόπο, ωστόσο οι άνδρες συχνά λένε ότι έλκονται από τη σεξουαλική μου ενέργεια. Ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι, με την πάροδο των ετών, είμαι πλέον πολύ άνετη με το σώμα μου, ενώ ταυτόχρονα έχω ωριμάσει και συναισθηματικά και δε με νοιάζει ιδιαίτερα να εντυπωσιάζω τους άλλους. Αυτό κάποιοι το βρίσκουν ελκυστικό. Η δουλειά μου, ως δημοσιογράφος για ταξιδιωτικό περιοδικό, με αναγκάζει να ταξιδεύω διαρκώς σε όλο τον κόσμο, μερικές φορές εντελώς μόνη μου. Το να βρίσκομαι, λοιπόν, μόνη σε μέρη όπως η Αφρική και η Μέση Ανατολή με έχει αναγκάσει να τελειοποιήσω τη διαίσθησή μου και αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο να γνωρίζω καλά τον εαυτό μου και να νιώθω αυτοπεποίθηση.

Lisa, 53 ετών.

Κολακεύω τον αυτό μου

«Σκοπίμως στο σπίτι μου έχω δύο μεγάλους καθρέφτες: Ο ένας με δείχνει όπως πραγματικά είμαι και ο άλλος είναι από αυτούς που έχουν στα δοκιμαστήρια, που σε κάνει να δείχνεις πιο αδύνατη. Πριν βγω έξω, κοιτάζω πρώτα τον κανονικό καθρέφτη για να βεβαιωθώ πως όλα είναι στη θέση τους και έπειτα κοιτάζω τον άλλον, αυτόν που με αδυνατίζει, για να τονώνω άμεσα την αυτοπεποίθησή μου. Για να το κάνετε και εσείς, τοποθετήστε απλά έναν φτηνό, μακρόστενο καθρέφτη στον τοίχο».

Stephanie, 30 ετών.

Φροντίζω τον εαυτό μου

«Όταν θέλω να αισθανθώ σέξι, απολαμβάνω ένα αφρόλουτρο, ξυρίζομαι, λούζομαι, βάζω μάσκα στα μαλλιά μου και κάνω peeling στο πρόσωπο. Μέχρι να τελειώσω η διάθεσή μου έχει ανέβει κατακόρυφα και είμαι έτοιμη για όλα!»

Maria, 43 ετών.

Το έχω πιστέψει

«Κάποιοι λένε ότι όσο μεγαλώνεις τόσο λιγότερο σέξι νιώθεις. Όμως, προσωπικά, καθώς πλησιάζω τα 40, το μάντρα 'είμαι επαρκής' αρχίζει να αποκτά νόημα, καθώς εγώ νιώθω πλέον πιο σέξι από ποτέ. Το μόνο που περιμένω, λοιπόν, είναι να γίνω ακόμα πιο σέξι. Τι σημαίνει σέξι; Να αγαπάς πραγματικά τον εαυτό σου και να έχεις το θάρρος να το φωνάξεις από την κορυφή ενός βουνού. Το δέρμα μου, που έχει αρχίσει να χαλαρώνει, και οι ρυτίδες μου, που πλέον είναι εμφανείς, απλά μου θυμίζουν τα μαθήματα που έχω πάρει και τη σοφία που έχω αποκτήσει μέχρι σήμερα στη ζωή μου.»

Valerie, 37 ετών.

Βάζω την υγεία μου σε προτεραιότητα

«Τώρα που έχω κλείσει τα 30, νιώθω πολύ πιο σέξι και γεμάτη αυτοπεποίθηση όταν κάνω κάτι καλό για τον εαυτό μου. Με τη σωματική άσκηση και την υγιεινή διατροφή που ακολουθώ όχι μόνο κερδίζω σωματικά οφέλη, αλλά καθώς πιέζω τον εαυτό μου να πετύχει στόχους ή να κάνει περιπετειώδη πράγματα, νιώθω και ψυχικά πολύ καλύτερα. Φυσικά, το να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση με κάνει να δείχνω πολύ πιο σέξι και με τα ρούχα μου!»

Katie, 33 ετών.

Σταμάτησα να συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλες

«Όταν ήμουν στα 20 έδινα τρομερά μεγάλη σημασία στην εμφάνισή μου. Κάθε μικρή απόρριψη ή έλλειψη ενδιαφέροντος ήταν για εμένα μαχαιριά στην καρδιά. Τώρα που πλησιάζω στα 40, εκτιμώ την εμφάνισή μου και δεν συγκρίνω τον εαυτό μου με τα μοντέλα των περιοδικών, όπως έκανα όταν ήμουν νεώτερη. Η απόρριψη δεν αποτελεί πια αποθαρρυντική σκέψη. Αυτή η έλλειψη φόβου και η αποδοχή του ποια πραγματικά είμαι μου δίνει την αυτοπεποίθηση που χρειάζομαι για να κοιτάξω κάποιον στα μάτια και να τον προσεγγίσω».

Dina, 37 ετών.

Έκανα το άλμα

«Απέκτησα αυτοπεποίθηση από τη στιγμή που άρχισα να ζω με το σύνθημα 'ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί;' και να μη διστάζω πουθενά. Έτσι, βρήκα το θάρρος να κυνηγήσω το όνειρό μου και να γίνω ηθοποιός. Όσα 'όχι΄ κι αν έχω ακούσει στη ζωή μου, στις σχέσεις μου ή στην καριέρα μου, κάποια στιγμή έρχεται και το 'ναι'. Και κάπως έτσι συνεχίζω τη ζωή μου προς τη σωστή κατεύθυνση.»

Dawn Church, ηθοποιός, 30 ετών

Νιώθω ασφαλής στον γάμο μου

«Ξέρω ότι ο άνδρας μου πιστεύει ότι είμαι σέξι και αυτό με κάνει να νιώθω έτσι! Όταν θέλω να δημιουργήσω ατμόσφαιρα, φοράω κάτι προκλητικό για να τον ΄ταρακουνήσω' –και σχεδόν πάντα το πετυχαίνω!»

Lisa, 49 ετών.

Κάνω yoga

«Την περίοδο του διαζυγίου μου έχασα κάθε ίχνος αυτοπεποίθησης, όμως η yoga με βοήθησε να την ξαναβρώ. Η yoga μου έμαθε να χαλαρώνω, να εκτιμώ τον εαυτό μου και να αγαπώ το σώμα μου. Σήμερα δείχνω πολύ καλύτερη από όσο έδειχνα πριν γεννήσω –αυτό είναι το μυστικό μου!»

Leonie, 35 ετών.

Βλέπω τον εαυτό μου όπως με βλέπει ο γιος μου

«Γνωρίζοντας ότι πάντα θα είμαι η καλύτερη στα μάτια του γιού μου με κάνει να νιώθω υπέροχα! Το γεγονός ότι είμαι πολύ δεμένη μαζί του, το να βρίσκομαι δίπλα του διαρκώς και να του προσφέρω απλόχερα όλον τον χρόνο μου, κάθε μέρα, μου δίνει το θάρρος να πετυχαίνω οτιδήποτε βάζω στο μυαλό μου».

Marlena, 36 ετών.

Πηγή: Redbookmag

v