Κοτσίδες για μικρές κυρίες!

Κοτσίδες για μικρές κυρίες!

Ποιο κορίτσι δεν λατρεύει τα μακριά μαλλιά; Ποιο δέχεται να κουρευτεί στο τέλος του καλοκαιριού για να επιστρέψει στο σχολείο με πιο μαζεμένη κώμη; Και ποιο δεν ονειρεύεται να είχε τα μαλλιά της Ραπουνζέλ και να μπορεί να τα πλέκει σε περίτεχνες κοτσίδες; Δεν κατηγορούμε τις μικρές κοκετούλες –οι περισσότερες σημερινές μαμάδες είχαν ακριβώς τις ίδιες «ιδιοτροπίες» ως κορίτσια. Από την άλλη, όμως, υπάρχει και η πρακτική πλευρά του ζητήματος: Τα πολύ μακριά και λυτά μαλλιά, ειδικά στο σχολείο και το παιχνίδι, αποτελούν πρόβλημα!

Η λύση βρίσκεται κάπου στη μέση: Πείτε «ναι» στα μακριά μαλλιά της κόρης σας, αλλά προτείνετέ της όμορφα, περιποιημένα χτενίσματα για το σχολείο που θα ζήλευε ακόμα και η Barbie Pop Star! Δείτε παρακάτω πέντε περίτεχνες κοτσίδες για μικρά κορίτσια, με αναλυτικές οδηγίες για το πώς να τις φτιάχνετε.

Πλεξούδα με μικρά πλεξουδάκια

Για το χτένισμα αυτό θα χρειαστεί να κάνετε μία κοτσίδα στο πλάι, τη βάση της οποίας θα «ντύσετε» με μία τούφα μαλλιών, ενώ θα πλέξετε τα υπόλοιπα μαλλιά σε όμορφη πλεξούδα με μικρά πλεξουδάκια.

Δείτε στο παρακάτω video πώς ακριβώς θα το κάνετε:

Μποέμ πλεξουδάκια

Κομψό αλλά και ανέμελο ταυτόχρονα, για το look αυτό θα χρειαστεί απλά να σχηματίσετε τέσσερα μικρά πλεξουδάκια που να ξεκινούν από την κορυφή του κεφαλιού, δύο στο σχετικά μπροστινό μέρος και δύο στο κέντρο της κορυφής, δύο από τη μία πλευρά της χωρίστρας και δύο από την άλλη.

Όταν θα έχετε τελειώσει με το κάθε πλεξουδάκι, ενώστε τις άκρες τους και δέστε τα μαζί με λαστιχάκι. Έπειτα, απλά χτενίστε απαλά τα υπόλοιπα μαλλιά. Για ακόμα πιο κομψό αποτέλεσμα μπορείτε να δέσετε και έναν όμορφο φιόγκο πάνω από το λαστιχάκι.

Διπλή γαλλική με πλέξιμο

Ξεκινήστε χωρίζοντας τα μαλλιά στη μέση και παίρνοντας μία μεγάλη τούφα από το μπροστά μέρος, σε κάθε πλευρά της χωρίστρας. Κάντε μία γαλλική πλεξούδα στην κάθε τούφα που να καταλήγει στο κέντρο της κορυφής του κεφαλιού, ενώ συνεχίστε να πλέκετε τα μαλλιά που περισσεύουν σε απλή πλεξούδα. Όταν θα έχετε πλέον δύο πλεξούδες, ενώστε τις πλεκτά τη μία με την άλλη και στερεώστε με ένα λαστιχάκι στο τελείωμα.

Μονόπλευρη πλεξούδα-δαντέλα

Η τεχνική αυτή κάνει την πλεξούδα να δείχνει σα να «αιωρείται» από τις τούφες των μαλλιών, δίνοντας την εντύπωση δαντέλας. Κι αν σας φαίνεται δύσκολη για να την κάνετε στην κόρη σας, μετά το παρακάτω βίντεο θα την πετύχετε σε λίγα μόλις λεπτά:

Διπλή πλεξούδα-δαντέλα

Για να πετύχετε αυτό το χτένισμα θα χρειαστεί να κάνετε δύο πλεξούδες σε σχέδιο «δαντέλα», όπως η παραπάνω, στις δύο μπροστινές πλευρές των μαλλιών, οι οποίες θα τελειώνουν στο ύψος των αυτιών. Στο τελείωμά τους θα πάρετε όλα τα υπόλοιπα μαλλιά και θα τα κάνετε πλεξούδα.

Δείτε στο παρακάτω video πώς ακριβώς θα το κάνετε:

Πηγή: lilsugar

v