Παιχνίδια και κατασκευές με μπαλόνια!

Παιχνίδια και κατασκευές με μπαλόνια!

Ποιο παιδί δεν αγαπά τα μπαλόνια; Και ποιο παιδί δεν ενθουσιάζεται με παιχνίδια «ταχύτητας»; Δείτε δύο απίθανες ιδέες για κατασκευές, με τις οποίες μπορείτε στη συνέχεια να διοργανώσετε «μπαλονοδρομίες» και να κρατήσετε έτσι απασχολημένα τα παιδιά σας για ώρες!

Αγώνας δρόμου με μπαλονο-οχήματα

Εμφανίστε τα Lego, μερικά μπαλόνια (τόσο όσα τα παιδιά που θα παίξουν) και αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει!

Υλικά:

Μπαλόνια
Lego
Μανταλάκι για σακούλες

Τι θα κάνετε:

Για τα μπαλονο-οχήματα θα πρέπει καταρχήν να ζητήσετε από τα παιδιά να φτιάξουν με τα Lego τα οχήματα. Φυσικά, αν δεν έχετε Lego μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα υλικά για να φτιάξετε αυτοκινητάκια, αρκεί σε κάποιο σημείο τους να έχουν ένα μικρό άνοιγμα, για να μπορείτε να περάσετε από μέσα την άκρη του μπαλονιού.

Όταν το όχημα είναι έτοιμο, περάστε την άκρη του μπαλονιού μέσα από το άνοιγμα που έχετε αφήσει και φουσκώστε το. Μετά χρησιμοποιήστε ένα μανταλάκι για σακούλες για να κρατήσει την άκρη του μπαλονιού σφραγισμένη (να μη φύγει ο αέρας), μέχρι να είναι όλα έτοιμα για τη μπαλονοδρομία.

Όταν όλα τα μπαλονο-οχήματα είναι έτοιμα, βάλτε τα ένα δίπλα στο άλλο, ανοίξτε τα ταυτόχρονα τα μανταλάκια και αφήστε τα να τρέξουν, με τη δύναμη του αέρα από το μπαλόνι. Ποιο θα φτάσει πρώτο;

Μικροί μπαλονο-επιστήμονες

Όταν τα παιδιά θα έχουν κουραστεί με τις μπαλονοδρομίες, προτείνετε μία άλλη, πρωτότυπη ιδέα, για να ανακαλύψουν τα παιδιά τον ρόλο που μπορεί να παίζει ο αέρας μέσα σε κάθε μπαλόνι.

Υλικά:

Μπαλόνια
Καλαμάκια
Αυτοκόλλητη ταινία
Σχοινί
Μανταλάκια για σακούλες

Τι θα κάνετε:

Πάρτε μερικά καλαμάκια και σχοινί, φουσκώστε τα μπαλόνια, σφραγίστε την άκρη τους με τα μανταλάκια και κολλήστε από ένα καλαμάκι σε κάθε μπαλόνι.

Στη συνέχεια, δέστε τη μία άκρη του σχοινιού σε ένα ψηλό σημείο του σπιτιού και περάστε την άλλη άκρη μέσα από το καλαμάκι που είναι κολλημένο σε κάθε μπαλόνι. Κρατήστε ψηλά την άκρη του μπαλονιού με το ένα χέρι και το μπαλόνι με το άλλο.

Τέλος, βάλτε τα παιδιά στη σειρά με τα μπαλόνια στο χέρι και πείτε τους να ανοίξουν τα μανταλάκια! Η δύναμη του αέρα θα σπρώξει τα μπαλόνια προς τα πάνω, εκεί που έχετε δέσει την άκρη του σχοινιού.

Πηγή: www.ehow.com

v