Παιδικό πάρτυ: Απίθανες προτάσεις, εκτός σπιτιού, για κάθε budget

Παιδικό πάρτυ: Απίθανες προτάσεις, εκτός σπιτιού, για κάθε budget

Πλησιάζουν τα γενέθλια του παιδιού σας και ο αριθμός των καλεσμένων ξεπερνά κατά πολύ την χωρητικότητα του σπιτιού σας; Δείτε τους δημοφιλέστερους χώρους, στους οποίους μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα πιο απίθανα και διασκεδαστικά παιδικά πάρτυ, ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, και μάθετε πόσο θα σας κοστίσουν.

Παιδότοπος: Για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ο παιδότοπος είναι μία καλή εναλλακτική για παιδιά προσχολικής ηλικίας, ειδικά αν έχετε σκοπό να καλέσετε πολλά άτομα (π.χ. όλη την τάξη του νηπιαγωγείου και τους γονείς των παιδιών). Φροντίστε να «κλείσετε» από νωρίς τον χώρο, σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, ώστε να προβλεφθεί το μέρος όπου θα καθίσουν οι γονείς, καθορίστε το μενού για τα παιδιά, και μάθετε αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόγραμμα απασχόλησης ή αν τα παιδιά θα παίζουν απλά στα φουσκωτά. Διευκρινίστε, επίσης, κατά πόσο μπορεί ο χώρος να «κλειστεί» αποκλειστικά για εσάς –αν και κάτι τέτοιο συμβαίνει σπάνια.

Οι τιμές στους περισσότερους παιδότοπους εξαρτώνται από το «μενού» που θα επιλέξετε και το οποίο ετοιμάζεται αποκλειστικά από τον ίδιο τον παιδότοπο (δε μπορείτε να το φέρετε από το σπίτι σας). Το μενού αυτό μπορεί να είναι διαφορετικό για τα παιδιά και τους ενήλικες. Ενδεικτικά, υπολογίστε πως για ένα λιτό μενού (μπόμπες, τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια και χυμός) το κόστος κυμαίνεται στα 7 ευρώ ανά παιδί, ενώ για τους ενήλικες, στους οποίους συνήθως προσφέρεται καφές και κάποιο κέικ, το κόστος ανέρχεται στα 5 ευρώ κατ'άτομο. Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται η τούρτα.

Θέατρο: Για παιδιά από 4 ετών και πάνω

Ορισμένα θέατρα αναλαμβάνουν τη διοργάνωση παιδικών πάρτυ σε κάποιον όμορφο χώρο τους που τελεί χρέη φουαγιέ. Σε αυτά, οι θεατρικές ή κουκλοθεατρικές ομάδες αναλαμβάνουν για κάποιες ώρες να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά, καλώντας τα να παρακολουθήσουν κάποια παράσταση και να συμμετέχουν, στη συνέχεια, σε κάποιο εργαστήρι.

Χαρακτηριστικά, τέτοια πάρτυ πραγματοποιούνται στην πανέμορφη «Παραμυθοχώρα» στην οποία έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορα «πακέτα» με τιμές που ξεκινούν από 280 ευρώ.

Ακόμα, το θέατρο Πρόβα, στο νεοκλασικό διώροφό του, διαθέτει ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για αυτόν τον σκοπό. Μάλιστα, τα παιδιά εκεί παρακολουθούν κάποια θεατρική παράσταση, ενώ στη συνέχεια ψυχαγωγούνται από εμψυχωτές και συμμετέχουν σε θεατρικά παιχνίδια. Επίσης, το θέατρο αναλαμβάνει την τούρτα, το catering και τη διακόσμηση. Το ενδεικτικό κόστος για 30 παιδιά που θα παρακολουθήσουν την παράσταση, θα παίξουν μετά με τους ηθοποιούς και θα απολαύσουν ζεστά σνακ (πιτσάκια, τυροπιτάκια κ.λ.π.) είναι 300 ευρώ, χωρίς την τούρτα.

Μουσείο: Για παιδιά σχολικής ηλικίας

Πιο «ψαγμένη» ιδέα και σίγουρα με περισσότερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ιδανική για παιδιά σχολικής ηλικίας, είναι το πάρτυ σε κάποιο παιδικό μουσείο. Ενδεικτικά, στο Μουσείο Πειραμάτων πραγματοποιούνται Science Parties με πειράματα, παιχνίδια και εκπλήξεις για μικρούς επιστήμονες που γιορτάζουν! Το πακέτο του πάρτυ περιλαμβάνει δραστηριότητες, ψυχαγωγία των παιδιών, αναμνηστικά δωράκια, κέρασμα στους γονείς που περιμένουν σε άλλη αίθουσα, αλλά δεν περιλαμβάνει το φαγητό και την τούρτα των παιδιών. Το κόστος του παραπάνω πακέτου ανέρχεται στα 18 ευρώ ανά παιδί με ελάχιστη χρέωση τα 300 ευρώ (για γιορτές με λιγότερα από 17 παιδιά). Μάθετε περισσότερα εδώ.

Στο πανέμορφο Αμμωνίτες Café, στο Κέντρο Γαία του Μουσείου Γουλανδρή, μπορείτε να διοργανώσετε ένα παιδικό πάρτι για 20 έως 40 παιδιά με τους γονείς τους. Την διασκέδαση των παιδιών αναλαμβάνει εξωτερική ομάδα ψυχαγωγίας, ενώ, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, πραγματοποιείται και ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου. Το κόστος της διοργάνωσης του πάρτυ εκεί ξεκινά από 850 ευρώ για 30 παιδιά. Στην τιμή αυτή δεν περιλαμβάνεται κάποιο μενού, ωστόσο, το μουσείο συνεργάζεται με το Catering «Δειπνοσοφιστήριον», οπότε μπορείτε να συνεννοηθείτε για το φαγητό και την τούρτα που θα προσφέρετε στους καλεσμένους σας. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Εργαστήρι - Πολυχώρος: Για κάθε ηλικία!

Μία εναλλακτική πρόταση για την διοργάνωση του πάρτυ είναι κάποιος πολυχώρος που μπορεί να διατεθεί για τον σκοπό αυτό ή ακόμα και κάποιο εργαστήρι ή κέντρο δημιουργικής απασχόλησης, αρκετά ευρύχωρο και με ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Ενδεικτικά, στον πολυχώρο «Αστροχωριό» τα παιδιά διασκεδάζουν με δύο εμψυχωτές/ηθοποιούς που βρίσκονται όλη την ώρα μαζί τους στον πρώτο όροφο του κτιρίου, ενώ οι γονείς βρίσκονται στο ισόγειο και χαλαρώνουν με την παρέα τους. Κατά την διάρκεια του πάρτυ μπορούν, αν θέλετε, να πραγματοποιηθούν θεατρικές παραστάσεις αλλά και να λάβουν χώρα διαδραστικά παιχνίδια. Ενδεικτικό κόστος για τουλάχιστον 15 παιδιά στο «Αστροχωριό» είναι τα 13 ευρώ ανά παιδί (συμπεριλαμβανομένου φαγητού) και 4,5 ευρώ ανά συνοδό. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Ακόμα, στο θεατρικό εργαστήρι «Εν αρχή...» διοργανώνονται παιδικά πάρτυ, στα οποία την απασχόληση των παιδιών αναλαμβάνουν θεατρολόγοι-ηθοποιοί, παιδαγωγοί και μουσικοί. Το κάθε πάρτυ διαρκεί 2,5 με 3 ώρες και περιλαμβάνει κουκλοθέατρο ή θεατρική παράσταση, θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, εικαστικές κατασκευές, καραόκε κ.λ.π. Ένα ενδεικτικό κόστος είναι τα 250 ευρώ για 25-30 παιδιά και 20-25 γονείς. Στην τιμή αυτή, πέρα από τη συνολική απασχόληση των παιδιών, περιλαμβάνεται ένα κέρασμα για τους γονείς (π.χ. ροφήματα, κέικ ή cookies) και κάποια απλά σνακ για τα παιδιά (π.χ. πατατάκια, ποπ-κορν κ.λ.π.). Οι γονείς μπορούν αν θέλουν να φέρουν φαγητό από το σπίτι, ενώ θα πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι την παραγγελία της τούρτας.

v