Σεξ μετά το παιδί: 6 αληθινές -και πονεμένες- ιστορίες γονιών

Σεξ μετά το παιδί: 6 αληθινές -και πονεμένες- ιστορίες γονιών

Πώς γίνεται ο σκοπός για τον οποίον ένα ζευγάρι κάνει σεξ, να γίνεται, τις περισσότερες φορές, το μέσο για να το σταματήσει; Θα γίνουμε πιο σαφείς: Πριν αποκτήσετε παιδί, το σεξ ήταν όχι μόνο αυτονόητη, σχεδόν καθημερινή και ιδιαίτερα απολαυστική υπόθεση αλλά και ο τρόπος για να αποκτήσετε το μωράκι που τόσο επιθυμούσατε. Όταν το μωράκι ήρθε, το σεξ έγινε από τυπική διαδικασία ρουτίνας έως και αγαθό προς εξαφάνιση. Εντάξει, δεν ισχύει για όλα τα ζευγάρια το ίδιο, βέβαια, αλλά... τι πραγματικά ισχύει;

Ζητήσαμε από έξι μαμάδες και μπαμπάδες με μωρά ή μικρά παιδιά να απαντήσουν στο ερώτημα: «Πού πάει το σεξ όταν έρχεται το μωρό;» Δείτε τι μας είπαν:

Η Πηνελόπη, 34 ετών, είναι πολλά χρόνια ζευγάρι με τον σύντροφό της και έχουν έναν γιο 3 ετών. Στο ερώτημα περί συχνότητας και επιθυμίας στο σεξ απαντά:
«Βασικά, τώρα, το κάνουμε περισσότερο (γέλια). Δεν άλλαξε τίποτα ως προς την επιθυμία ή τη διάθεση ή τη συχνότητα, ίσα-ίσα όλα αυτά αυξήθηκαν από ανάγκη να έρθουμε πιο κοντά και να εκτονώσουμε το στρες που υπάρχει λόγω του παιδιού (κουλό αλλά συμβαίνει). Το μόνο που άλλαξε είναι ότι πλέον συμβιβαζόμαστε πως δεν μπορούμε να το κάνουμε όποτε θέλουμε αλλά ότι πρέπει να υπάρξει πρώτα μια διαδικασία (να κάνουμε μπάνιο το παιδί, να το ταΐσουμε, να το βάλουμε για ύπνο). Έχει συμβεί πολλές φορές να κανονίσουμε να το κάνουμε όταν ο μικρός κοιμηθεί και αυτός που θα βάλει τον μικρό για ύπνο, να τον παίρνει ο ύπνος από τη κούραση».

Η Μαρία, 42 ετών, η οποία απέκτησε τον γιο της πριν 4 χρόνια έχει άλλη άποψη:
«Σε γενικές γραμμές τα πράγματα στο σεξ μετά το παιδί δεν είναι καλά. Δεν ξέρω αν φταίει το παιδί ή η κρίση, ή ότι απλώς μεγαλώνουμε και συνειδητοποιούμε πως έχουμε κι άλλες ανάγκες, άγχη κ.λ.π. Το μόνο σίγουρο είναι πως το σεξ γίνεται πλέον πολύ σπάνια και αυτό σίγουρα είναι κάτι που με προβληματίζει για το μέλλον της σχέσης μου με τον άνδρα μου...»

Με περισσότερο χιούμορ απαντά η Έρση που επίσης έχει έναν γιο 4 ετών στα 40 της:
«Πώς επηρεάζεται το σεξ; Ως εξής:
- Πλέον είσαι τόσο κουρασμένος που έχεις ανάγκη μόνο από ύπνο όχι σεξ.
- Δεν σκέφτεστε τι kinky εσώρουχα να βάλεις, αλλά αν έβαλες το πλυντήριο με τα βρώμικα βρακάκια του γιατί δεν έχει άλλα.
- Αγχώνεσαι μην έρθει το παιδί στο κρεβάτι την ...ακατάλληλη ώρα.
- Αν τελικά έρθει και σε ρωτήσει, λες ό,τι σου έρθει εκείνη την ώρα, π.χ. η μαμά κρύωνε και ο μπαμπάς είπε να την ζεστάνει (και απαραριθμείς τα ψυχικά τραύματα που μπορεί να του έχεις προκαλέσει)...
- Όταν, βέβαια, έρχεται η όρεξη και η στιγμή έχει πλάκα, γιατί νιώθεις «γλυκός» συνωμότης!
Σε κάθε περίπτωση, οι πολλές σκοτούρες της ζωής συνθλίβουν τα πάντα... και μάλλον δεν φταίει το παιδί γι'αυτό».

Ενδιαφέρον έχει η άποψη του Μάριου, ο οποίος στα 44 δεν έχει ένα ή δύο αλλά τέσσερα παιδιά!
«H διάθεση για σεξ δεν άλλαξε μετά τα παιδιά –άλλαξαν οι συνθήκες, γιατί άλλο να είσαι εσύ και η γυναίκα σου στον χώρο και άλλο εσύ, η γυναίκα σου και άλλοι 1,2,3,4...

Οι στιγμές, πάντως, που το μωρό κοιμάται στον ίδιο χώρο με τους γονείς, έρχεται η διάθεση, ξεκινάει η ...διαδικασία και ξαφνικά το μωρό ξυπνάει γιατί θυμήθηκε ότι πεινάει... ή το μεγαλύτερο παιδί έχει ...αυπνίες είναι τουλάχιστον τραγελαφικές!»

Ο Παναγιώτης παντρεύτηκε μετά από κεραυνοβόλο έρωτα με τη σύντρόφο του, την οποία είχε ωστόσο αφήσει έγκυο. Το μωρό τους είναι ακόμα μηνών και όπως ο ίδιος λέει το σεξ γίνεται... «Μια φορά τον μήνα πλέον. Εγώ την βλέπω ερωτικά, αυτή όχι (γέλια!). Δεν ανησυχώ ακόμα για το μέλλον της σχέσης μας, πάντως. Το μέλλον θα δείξει, βέβαια, αλλά θέλω να πιστεύω πως όσο μεγαλώνει το μωρό τα πράγματα θα φτιάχνουν...»

Ο Λευτέρης, 38 ετών, με δύο μικρά παιδιά το "ρίχνει" στη γυναίκα...
«Αν η συνολική ερωτική συμπεριφορά της γυναίκας μετά το παιδί ή τα παιδιά περνά σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα έναντι της μητρότητας ή και της καριέρας, η σεξουαλική πέφτει στον... πάτο του πηγαδιού. Χρειάζεται διαρκώς "τράβηγμα" από το άλλο μισό. Παλιά πέφταμε για ύπνο τελείως γυμνοί. Τώρα φοράει φόρμα, 2-3 μπλούζες από πάνω, εννίοτε και κάλτσες (!) γιατί "πρέπει να σηκώνεται το βράδυ για το παιδί". Σταδιακά νομίζω ότι χάνουμε την ποικιλία στο σεξ, την "τρέλα", το κάτι παραπάνω: Το σεξ σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού που γίνεται όλο και πιο σπάνιο ή το σεξ στη μέση της νύχτας ή τη δοκιμή νέων ερωτικών στάσεων. Τα παιδιά παρεμβάλλουν βίαια τη δική τους ατζέντα στη ζωή της γυναίκας, η οποία χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να θυμάται ότι πρέπει να είναι και σεξουαλικά ζωντανή. Μπορεί και να μην είναι εύκολο να γίνει αυτό, αλλά τότε ίσως να πρέπει να σκεφτούμε ότι δεν είναι "γουρούνια" οι άντρες που αναζητούν πέραν της συζυγικής εστίας την ερωτική τους εκτόνωση. Ακόμη όμως και αν το ζευγάρι βρει τη διάθεση μπορεί να υπάρχουν αρκετά... απρόβλεπτα εμπόδια. Προ μηνών κάναμε σεξ στη στάση "στα τέσσερα", οπότε τα πράγματα ήταν αρκετά έντονα. Στη μέση της πράξης ο 4χρονος γιος μας έρχεται νυσταγμένος και στέκεται ακριβώς δίπλα. Μείναμε ψύχραιμοι και του εξηγήσαμε ότι η πλατούλα της μαμάς πονάει και την τρίβει ο μπαμπάς. Μάλιστα για να υποστηρίξουμε το παραμύθι μας την επόμενη το πρωί τον ανέβασα και αυτόν στην πλάτη της μαμάς για να την τρίψει ώστε να της περάσει η πλάτη. Η δε μαμά υποκρινόταν τα ίδια βογγητά ώστε να μην υποψιαστεί ο μικρός κάτι (τώρα που το σκέφτομαι μάλιστα υποκρινόταν πολύ καλά). Η τραυματική εμπειρία από το συμβάν ήταν εξ ολοκλήρου της γυναίκας μου που αφού σκέφτηκε πράγματα του τύπου "τι μάνα είμαι εγώ;" απείχε από το σεξ τουλάχιστον για καμιά 10αριά μέρες.»

v