Συμβουλές μακιγιάζ για να δείχνουν τα μάτια σας μεγαλύτερα

Συμβουλές μακιγιάζ για να δείχνουν τα μάτια σας μεγαλύτερα

Τα μάτια αποτελούν το σημείο του προσώπου που μαγνητίζει όσο κανένα άλλο. Δεν είναι, όμως, όλες οι γυναίκες προικισμένες με μεγάλα, λαμπερά μάτια! Λύση στο «πρόβλημα» αυτό δίνει το μακιγιάζ, το οποίο εφόσον εφαρμοστεί με συγκεκριμένες τεχνικές μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει το γυναικείο πρόσωπο. Η αισθητικός κ. Φρόσω Αγιαννιώτη δίνει πολύτιμες συμβουλές, για το πώς θα κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα.

Υγιές βλέμμα = Μεγάλα μάτια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίστε για να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα είναι την περιοχή γύρω από αυτά. Αν υποφέρετε από πρηξίματα και μαύρους κύκλους κι αν γύρω από τα μάτια σας διαγράφονται λεπτές γραμμές, μια κούρα με κάποια καλή μάσκα ματιών είναι ό,τι χρειάζεστε για να αποκτήσετε ξανά υγιές βλέμμα. Αν, πάλι, βιάζεστε, ακόμα και δύο μικρές σακούλες με πάγο ή δύο παγωμένα κουτάλια κάτω από τα μάτια μπορούν να μειώσουν άμεσα τις σακούλες.

Δείτε εδώ τις καλύτερες σπιτικές συνταγές για κουρασμένα μάτια.

Μαύροι κύκλοι

Το επόμενο βήμα σας είναι να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους και θα το πετύχετε καλύπτοντάς τους με το σωστό concealer! Επιλέξτε ένα concealer σε υγρή μορφή, καθώς τα στικ «βαραίνουν» το βλέμμα. Αν η επιδερμίδα σας είναι σκούρα, η απόχρωση του concealer πρέπει να τείνει προς το πορτοκαλί, ενώ αν έχετε ανοιχτή επιδερμίδα το concealer σας πρέπει να είναι κατά ένα τόνο πιο ανοιχτό.

Δείτε εδώ πώς θα εξαφανίσετε αποτελεσματικά τους μαύρους κύκλους.

Μάσκαρα ή ψεύτικες βλεφαρίδες

Για να τονίσετε το μέγεθος των ματιών σας χρειάζεστε μια μάσκαρα που να στρέφει έντονα τις βλεφαρίδες προς τα έξω. Στα μικρά μάτια η μάσκαρα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις βλεφαρίδες, τονίζοντας περισσότερο τον έξω κανθό. Αν πάλι οι βλεφαρίδες σας είναι κοντές, δοκιμάστε να φορέσετε ψεύτικες, οι οποίες πραγματικά μπορούν να κάνουν θαύματα αναφορικά με το μέγεθος των ματιών σας. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ψεύτικες βλεφαρίδες είναι ασφαλέστερο την πρώτη φορά να σας τις εφαρμόσει αισθητικός, προκειμένου να μάθετε έτσι τον σωστό τρόπο.

Μάθετε περισσότερα για τις ψεύτικες βλεφαρίδες και την εφαρμογή τους εδώ.

Η τέλεια σκιά

Οι σκουρόχρωμες σκιές δεν ενδείκνυνται αν θέλετε να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα. Προτιμήστε να απλώσετε μία σκιά λευκή ή περλέ σε παλ απόχρωση, η οποία θα φωτίσει το βλέμμα σας, τονίζοντας τα μάτια σας.
Επίσης, αποφύγετε το smoky μακιγιάζ αν έχετε μικρά μάτια, γιατί το πολύ σκούρο χρώμα θα τα κάνει να δείχνουν μικρότερα.

Ψαλίδι

Όλες οι γυναίκες έχουν ένα ψαλίδι για τις βλεφαρίδες, όμως λίγες θυμούνται να το χρησιμοποιήσουν. Κι, όμως, αν οι βλεφαρίδες σας είναι πολύ ίσιες με καθοδική φορά μπορεί να δημιουργούν σκιά στο βλέμμα σας. Το ψαλίδι θα καταφέρει να τις στρέψει προς τα πάνω και να «ανοίξει» αυτόματα το βλέμμα σας.

To ιδανικό cat-eye

Το ιδανικό cat-eye για γυναίκες που θέλουν να κάνουν τα μάτια τους να φαίνονται μεγαλύτερα είναι αυτό κατά το οποίο η γραμμή θα διαγράφεται ακριβώς πάνω από τις βλεφαρίδες και η γωνία θα «τραβιέται» αρκετά προς τα έξω. Με τον τρόπο αυτό το μάτι μεγαλώνει οριζόντια.

Αν έχετε καθοδικό μάτι αποφύγετε το μολύβι στο κάτω βλέφαρο, ειδικά στην εσωτερική γραμμή του. Προτιμήστε να βάλετε εσωτερικά ένα άσπρο ή μπεζ μολύβι που θα δημιουργήσει την αίσθηση ότι η απόσταση ανάμεσα στο πάνω και το κάτω βλέφαρο έχει μεγαλώσει.

Δείτε εδώ πώς θα πετύχετε το τέλειο cat-eye.

Τέλεια σχηματισμένα φρύδια

Τα καλά σχηματισμένα φρύδια, βγαλμένα έτσι ώστε να «ανεβάζουν» τη γωνία του ματιού, έχουν την ιδιότητα να μεγαλώνουν τα μάτια. Αντίθετα, τα παχιά φρύδια μικραίνουν την απόσταση από τα μάτια, κάνοντάς τα να φαίνονται μικρότερα.

Μάθετε να βγάζετε σωστά τα φρύδια σας με αυτές τις συμβουλές.

v