Φτιάξτε τούρτα με φράουλες και λεμόνι σαν… επαγγελματίας! (video)

Φτιάξτε τούρτα με φράουλες και λεμόνι σαν… επαγγελματίας! (video)

Ετοιμάζεστε για γιορτή; Ονειρεύεστε μια υπέροχη τούρτα γενεθλίων; Αντί να την αγοράσετε έτοιμη, εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας δημιουργώντας στο σπίτι μια μοναδική, ανοιξιάτικη τούρτα, με χρώματα και αρώματα από φράουλες και λεμόνι! Πώς; Την συνταγή μας δείχνει με τον πιο αναλυτικό τρόπο η κ. Γιώτα Τζαφέρη, ιδιοκτήτρια των ζαχαροπλαστείων All About Lemon.

Η επίσημη ονομασία της τούρτας που θα ετοιμάσετε είναι Le Fraisier, δηλαδή η... φραουλένια, και πρόκειται για ένα γλυκό που συνηθίζουν να σερβίρουν οι Γάλλοι κατά την περίοδο του Πάσχα! Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να την παρουσιάσετε αμέσως μετά το πασχαλινό γεύμα;

Δείτε αναλυτικά στα παρακάτω βίντεο πώς θα την φτιάξετε:

Βήμα 1ο: Το τέλειο παντεσπάνι!

Βήμα 2ο: Κρέμα ζαχαροπλαστικής και μοντάρισμα τούρτας

Υλικά

Για το παντεσπάνιΓια την κρέμα ζαχαροπλαστικήςΓια το ζελέΓια το σιρόπι
60 γρ. αλεύρι
60 γρ. καλαμποκάλευρο
5 αυγά (χωρισμένος ο κρόκος από το ασπράδι)
125 γρ. ζάχαρη
375 γρ. γάλα
3 κρόκοι
125 γρ. ζάχαρη
45 γρ. αλεύρι
2 λεμόνια, το ξύσμα
125 γρ. κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)
½ φακελ. ζελέ λεμόνι
Λίγο λικέρ limoncello
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
1 κ.σ. λικέρ limoncello

Θα χρειαστούν ακόμα φράουλες για το γαρνίρισμα

Χρήσιμα tips:

-Για την εκτέλεση της τούρτας σας θα χρειαστείτε ακόμα λαδόκολλα, ψαλίδι, τσέρκι, μαχαίρι, μαρίζ, μίξερ και σύρμα χειρός.

-Αν δεν θέλετε η τούρτα σας να έχει γεύση και χρώμα από λεμόνι, μπορείτε να βάλετε ζελέ φράουλα στο πάνω μέρος της και βανίλια αντί για λεμόνι στην κρέμα ζαχαροπλαστικής.

-Μπορείτε ακόμα να κάνετε μια σοκολατένια εκδοχή της τούρτας, αν είτε στο παντεσπάνι είτε στην κρέμα ζαχαροπλαστικής βάλετε κακάο! Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να μειώσετε την ποσότητα αλευριού που θα βάλετε.

-Αν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε το παντεσπάνι της τούρτας, μπορείτε στην θέση του να απλώσετε μπισκότα σαβαγιάρ (1 πακέτο αρκεί).

All about Lemon: Ένας χώρος για το ...λεμόνι!

Το All About Lemon (Αθανάσιου Διάκου 34 & Αναξαγόρα, Νέα Ερυθραία, 210- 6250237 και Σολωμού 1, Ν. Ψυχικό -στον φάρο) είναι ένας υπέροχος χώρος για καφέ, γλυκό και σνακ αφιερωμένος στο λεμόνι! Εκεί θα βρείτε τα πιο νόστιμα γλυκά και ροφήματα από λεμόνι, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με το δημοφιλές εσπεριδοειδές.

v