Όσα θέλατε να μάθετε για την αποτρίχωση στο μπικίνι

Όσα θέλατε να μάθετε για την αποτρίχωση στο μπικίνι

Ναι, είναι αλήθεια πως θέλουμε να είμαστε πάντα όμορφες και περιποιημένες. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το κατορθώνουμε πάντα με εύκολο τρόπο. Η αποτρίχωση στο μπικίνι με κερί είναι ίσως το πιο δύσκολο, δυσάρεστο και επώδυνο κομμάτι κατά την επίσκεψη σε ένα κέντρο ομορφιάς, ωστόσο ειδικά το καλοκαίρι κρίνεται απαραίτητο! Η αισθητικός-φαρμακοποιός κ. Εύη Κυνηγαλάκη απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που μια γυναίκα, η οποία θέλει να κάνει αποτρίχωση, ντρέπεται να ρωτήσει!

Τι πρέπει να κάνω για να πονέσω λιγότερο;

Ο πόνος κατά την διάρκεια της αποτρίχωσης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Καταρχάς έχει να κάνει με την ποιότητα του κεριού που χρησιμοποιείται, με την τεχνική που θα εφαρμόσει η αισθητικός, από την πείρα και την τεχνογνωσία που η ίδια έχει και κυρίως από το μήκος της τρίχας. Θα είναι καλό, δηλαδή, να γίνεται ένα είδος "ψαλιδίσματος" της τρίχας στην περιοχή του μπικίνι, πριν η γυναίκα επισκεφθεί την αισθητικό, καθώς το τράβηγμα με το κερί δημιουργεί εκχυμώσεις και κατ' επέκταση μεγαλύτερους ερεθισμούς σε μακριά τρίχα. 

Πότε μπορώ να κάνω σεξ μετά την αποτρίχωση;

Χρειάζεται να περάσει τουλάχιστον ένα 24ωρο και σίγουρα χρειάζεται η χρήση αντιφλογιστικού σκευάσματος, όπως π.χ. είναι η κρέμα bepanthol, για να αντιμετωπιστεί η όποια φλεγμονή.

Γιατί υπάρχει φαγούρα μετά την αποτρίχωση;

Ο κνησμός είναι μια από τις αντιδράσεις του οργανισμού στην αποτρίχωση, και οφείλεται στις νευρικές απολήξεις που ερεθίζονται από την "άσκηση βίας" στους θύλακες της τρίχας. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει κνησμός για ένα 24ωρο. Αν συνεχιστεί όμως, αυτό μπορεί να σημαίνει πως έχει δημιουργηθεί δερματίτιδα και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί κατάλληλα. 

Τι εσώρουχο είναι καλό να φοράω μετά την αποτρίχωση;

Απαγορεύεται ρητά το στρινγκ για ένα 24ωρο τουλάχιστον! Χρειάζεται να φοράτε βαμβακερά εσώρουχα και να αποφεύγετε το μεγάλο λάστιχο και την δαντέλα μιας και με την τριβή μπορούν να δημιουργήσουν ερεθισμούς και δερματίτιδες. 

Τι πρέπει να κάνω πριν πάω στην αισθητικό;

Είναι καλό να "ψαλιδίσετε" τις τρίχες στην περιοχή και να εφαρμόσετε ένα body lotion για να είναι η περιοχή πιο ανεκτική στην εφαρμογή κεριού. 

Τι μπορώ να πάθω από μια επίσκεψη για αποτρίχωση;

Αν η αισθητικός δεν έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία που χρειάζεται, τότε μια γυναίκα μπορεί να εμφανίσει δερματίτιδα, ψευδοθυλακίτιδα, κάποιο έγκαυμα ή ακόμα και μια μόλυνση, αν δεν τηρούνται σωστά οι συνθήκες υγιεινής.

Σε πόσες μέρες μπορώ να κάνω μπάνιο στη θάλασσα;

Είναι καλό να αποφεύγεται η επαφή με την θάλασσα για τρεις ημέρες. Στη συνέχεια μπορείτε να χαρείτε άφοβα τα μπάνια σας!

Σε ποιες περιπτώσεις δεν επιτρέπεται να κάνω αποτρίχωση στο μπικίνι;

Όταν υπάρχει καισαρική τομή, όταν έχει γίνει κάποια επέμβαση στην περιοχή, όταν υπάρχει μυκητίαση, κάποια κολπίτιδα, φλεγμονή ή σε περίπτωση αλλεργίας. 

Κάθε πότε μπορώ να κάνω αποτρίχωση στο μπικίνι;

Κανονικά κάθε 25 μέρες. Αν όμως μια γυναίκα έχει ορμονικές διαταραχές (πχ. πολυκηστικές ωοθήκες) που αυξάνουν την τριχοφυΐα λόγω αυξημένων ανδρογόνων, τότε μπορεί να κάνει και κάθε δύο εβδομάδες. 

Διαγωνισμός!

Λάβετε μέρος και κερδίστε 3 αποτριχώσεις για την περιοχή μπικίνι στο Κέντρο Αισθητικής Tormalina's beauty (Ναιάδων 47, Π.Φάληρο, τηλ. 210 9814390). Κλείστε το ραντεβού σας ως τέλη Απριλίου και κάντε την αποτρίχωση ως τις 10 Μαΐου. 

Πατήστε εδώ για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό!

v