8 αξέχαστες παιδικές σειρές

8 αξέχαστες παιδικές σειρές

Κάποτε όλα τα κορίτσια είχαν γόμες, μολύβια και επιστολόχαρτα «Κάντι-Κάντι», το «Μικρό μου Πόνυ» ήταν ένας πολύ καλός λόγος για να τσακωθείς με τον μεγάλο αδερφό σου, και τα Στρουμφάκια η αφορμή για να τα ξαναβρείτε. Με τη βοήθεια του YouTube αλλά και του ψηφιακού αρχείου της ΕΡΤ, ανατρέχουμε στις αγαπημένες σειρές της παιδικής μας ηλικίας, που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους στη μνήμη μας και μας κάνουν ακόμα να χαμογελάμε ανέμελα.

Του Κουτιού τα Παραμύθια

Η οικογένεια Σοφιανού γράφει (παραμυθένια) ιστορία στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με τον Φιόγκο, τον Ρούχλα και τη Μελιά.

Κάντι-Κάντι

Το κατάξανθο κορίτσι με τις μπούκλες, με το αισιόδοξο βλέμμα παρά τις αναποδιές που τελειωμό δεν είχαν, λατρεύτηκε από όλα σχεδόν τα κοριτσάκια, από το 1984 έως το 1989 που προβλήθηκε μέσω της ΕΡΤ.

Μικρό μου Πόνυ

Πολύχρωμα αλογάκια διεξάγουν την αιώνια μάχη του καλού ενάντια στο κακό.

Μάγια η Μέλισσα

Με ασύγκριτη αθωότητα και πρωτοφανή τεχνική αρτιότητα για την εποχή, η κατεξοχήν παιδική σειρά της δεκαετίας του ’80 μόνο γλυκές αναμνήσεις μπορεί να ξυπνήσει.

Φρουτοπία

Η κορυφαία ελληνική παραγωγή του 1987 δεν έχει μέχρι σήμερα βρει επάξιά της. Με ένα καστ σημαντικών Ελλήνων ηθοποιών, έξυπνο σενάριο και τον Πίκο Απίκο στις επάλξεις της ιστορίας, θα μας μείνει για πάντα αξέχαστη.

Οι Περιπέτειες του Νιλς Χόλγκερσον

Η ταξιδιάρικη σειρά αποτελεί ένα από τα πιο τρυφερά καρτούν με τα οποία μεγαλώσαμε, ενώ η μελωδία της εισαγωγής έχει εντυπωθεί για τα καλά στο ασυνείδητό μας. Απολαύστε το απόσπασμα σε ελληνική μεταγλώττιση.

Στρουμφάκια

Δεν είναι τυχαίο ότι η Στρουμφομανία συνεχίζεται ακάθεκτη μέχρι σήμερα. «Δευτέρα κάτι έχω, την Τρίτη δεν αντέχω…»

Τα Αρκουδάκια της Αγάπης

«Η ισχύς εν τη ενώσει» είναι το σύνθημα που μας έμαθαν τα γλυκύτατα Αρκουδάκια της Αγάπης, τα οποία μοναδικό σκοπό έχουν να προστατέψουν… την αγάπη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v