16 υπέροχες συμβουλές ζωής για μικρά κορίτσια!

16 υπέροχες συμβουλές ζωής για μικρά κορίτσια!

Σε ένα απόλυτα εύστοχο, χιουμοριστικό και ταυτόχρονα συγκινητικό κείμενο, ο μπαμπάς, συγγραφέας και ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας OutWithTheKids.com, Jeff Bogle, συγκεντρώνει τις πιο σημαντικές συμβουλές που έχει να δώσει στις κόρες του, καθώς μπαίνουν στην εφηβεία:

Όταν είναι πολύ μικρές, τους προσφέρουμε ζεστασιά, αγκαλιές και σε κάποιες περιπτώσεις, αν είμαστε τυχεροί, μητρικό γάλα. Λίγο πριν τα πρώτα τους γενέθλια τους προσφέρουμε δικαιολογίες, γιατί δεν τρώμε το αλεσμένο φαγητό τους, το οποίο προσπαθούν τόσο μεγαλόκαρδα να μοιραστούν μαζί μας (και που, τελικά, καταλήγει στο πάτωμα!). Καθώς τα παιδιά μας μεγαλώνουν, πηγαίνουν στο σχολείο, κάνουν φίλους και τεστάρουν τα όριά μας, εμείς προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τους δίνουμε «μπουκιές» σοφίας, σε κάθε τους βήμα, δράττοντας κάθε ευκαιρία να τους μάθουμε πράγματα, μέσα από τα «σωστά» και τα «λάθη» μας.

Μπορεί η παρακάτω λίστα να μην περιλαμβάνει όλη την γνώση που θέλω να μεταλαμπαδεύσω στις κόρες μου, καθώς μπαίνουν σιγά-σιγά στην εφηβεία, έχει όμως τις 16 σημαντικότερες πληροφορίες, με τις οποίες ελπίζω να μπολιάσω τα λαμπρά μυαλά τους:

1. Δεν χρειάζεται να τρώτε junk food, αποτελούμενο από λιπαρές και τηγανιτές τροφές, το οποίο δεν έχει τίποτα καλό να προσφέρει στον οργανισμό σας, ειδικά όταν αντίστοιχα φαγητά μπορούμε να φτιάξουμε -πολύ πιο υγιεινά- στο σπίτι. Και εντάξει, μπορεί ένα burger με πατάτες να είναι η ύστατη λύση ύστερα από μία δύσκολη, ατελείωτη μέρα –τουλάχιστον προτιμήστε το με κοτόπουλο και σαλάτα αντί για πατάτες!

2. Όλοι αυτοί οι υπερχαρούμενοι άνθρωποι στις διαφημίσεις και τα περιοδικά, πληρώνονται για να δείχνουν χαρούμενοι. Αν δεν χρειάζεστε αυτό που πουλάνε -και, για να είμαστε ειλικρινείς, μάλλον δεν το χρειάζεστε- δεν χρειάζεται να το θέλετε ή να το αγοράσετε.

3. Δεν έχει σημασία αν φοράω ακουστικά και κατευθύνομαι στο μπάνιο, αν έχω αφοσιωθεί στον αγώνα που βλέπω στην τηλεόραση και δεν καταλαβαίνω τι γίνεται γύρω μου ή αν δεν έχω ξυπνήσει ακόμα επειδή δούλευα μέχρι το ξημέρωμα –αν έχετε να μου πείτε κάτι, αν θέλετε να βγάλετε κάτι από μέσα σας την συγκεκριμένη στιγμή, είμαι έτοιμος να βάλω εσάς και τα λόγια σας σε απόλυτη προτεραιότητα. Τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν. Αλλά αν με ξυπνήσετε για να μου πείτε ότι πεινάτε, θα έχουμε πρόβλημα.

4. Μία φυσιολογική δουλειά θα σας πληρώνει τους λογαριασμούς και θα σας παρέχει τα βασικά για να ζείτε. Αλλά αν η δουλειά σας δεν σας φέρνει χαρά, τότε έχετε κάθε δικαίωμα να την εγκαταλείψετε και να ακολουθήσετε τα όνειρά σας.

5. Η καρδιά σας μπορεί μερικές φορές να σας οδηγήσει σε παραστρατήματα, όμως κάθε δρόμος που θα πάρετε θα σας μάθει κάτι.

6. Αναπόφευκτα θα συναντήσετε σάπιους ανθρώπους στον δρόμο σας και κάποιοι από αυτούς μπορεί να επιδιώξουν να σας βλάψουν. Οι άνθρωποι αυτοί, ωστόσο, αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Όσο δύσκολο κι αν είναι, μην κρίνετε όλους τους ανθρώπους βάσει της κακίας και του φθόνου που διακατέχει κάποιους.

7. Το καλό θα ξεπερνά πάντα το κακό στον κόσμο, ανεξάρτητα από το τι μεταδίδουν η τηλεόραση, το ίντερνετ και το ραδιόφωνο.

8. Δεν θα πρέπει ποτέ, σκόπιμα, να δυσκολεύετε την ζωή κάποιου. Όποιος κι αν είναι αυτός. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να είστε ευγενικές με τον σερβιτόρο του εστιατορίου, να αφήνετε το δωμάτιο του ξενοδοχείου σε καλή κατάσταση όταν φεύγετε και να μαζεύετε το καροτσάκι στο σούπερ μάρκετ όταν έχετε τελειώσει τα ψώνια σας. Σοβαρά –μη βαριέστε! Περπατήστε 10 μέτρα και βάλτε το ρημάδι το καροτσάκι στην θέση του!

9. Οι μικρές στιγμές και πράξεις μετρούν περισσότερο από όσο μπορείτε να φανταστείτε και ο κόσμος βασίζεται σε κάθε μία από αυτές για να μπορεί να προχωρά μπροστά.

10. Η αγάπη σας για το διάβασμα θα σας πάει μακριά. Αλλά δεν πειράζει και να απολαμβάνετε την κινηματογραφική εκδοχή μιας ιστορίας... αρκεί να συνεχίσετε να πιστεύετε πως το βιβλίο της ιστορίας ήταν καλύτερο!

11. Το Πανεπιστήμιο δεν φεύγει από την θέση του –τα νιάτα, όμως, είναι εισιτήριο που εξαργυρώνεις μόνο μία φορά. Και αφού το είπα αυτό, σας παρακαλώ μην την «κοπανήσετε» με κανέναν τύπο για να «βρείτε τον εαυτό σας». Έχω δουλέψει πολύ σκληρά και έχω επενδύσει πολλά σε εσάς, για να πρέπει να υποφέρω τέτοια μοίρα!

12. Δεν χρειάζεται να πίνετε μπύρα ή κρασί ή οποιοδήποτε αλκοολούχο για να είστε cool ή χαλαρές ή ενδιαφέρουσες. Η προσωπικότητά σας δεν χρειάζεται -και δεν θα χρειάζεται ποτέ- ενίσχυση από το αλκοόλ. Είναι υπέροχη από μόνη της.

13. Αν κάποιοι άνθρωποι σπαταλούν χρόνο από την ζωή τους για να μιλήσουν για εσάς πίσω από την πλάτη σας, αυτό αποδεικνύει πόσο πιο ενδιαφέρουσες από εκείνους είστε.

14. Μπορείτε να αγαπάτε τα αθλήματα ακριβώς όσο και τα αγόρια και δεν χρειάζεται να φοράτε την μπλούζα της ομάδας σας σε ροζ χρώμα!

15. Τα αθλήματα και οι επιστήμες και τα μαθηματικά και η μηχανολογία και οι ταινίες δράσης και τα Lego με τα Star Wars και τα κόμικς και τα αστεία για πορδές και τα μαγικά κόλπα και οι αγώνες αυτοκινήτων δεν είναι μόνο για αγόρια. Ακόμα κι αν έτσι φαίνεται μερικές φορές.

16. Αν αγαπάτε κάτι βαθιά και θέλετε απελπισμένα να συμμετέχετε σε αυτό μπορεί να χρειάζεται να πατήσετε επί πτωμάτων για να το καταφέρετε. Μην το κάνετε. Ποτέ.

Πηγή: owtk.com

v