Ασφαλή εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά στο διαδίκτυο!

Ασφαλή εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά στο διαδίκτυο!

Η ενασχόληση του παιδιού με τον υπολογιστή είναι αναπόφευκτη. Ήδη από την προσχολική ηλικία το παιδί είναι σε θέση όχι μόνο να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή, αλλά και να συμμετέχει σε διαδραστικά παιχνίδια που το εντυπωσιάζουν και το διασκεδάζουν. Αυτό που δεν είναι σε θέση να κάνει είναι να ελέγξει την ασφάλειά τους, αλλά και την ποιότητα του περιεχομένου τους.

Στην πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσαν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η WIND, παρουσιάστηκε το ανανεωμένο portal της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο οποίο δημιουργήθηκε μία νέα ενότητα, η «Ψηφιακή Αλάνα», αφιερωμένη στο παιδί. Από εκεί ξεχωρίσαμε ορισμένα από τα πιο αξιόλογα και ασφαλέστερα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Τα εμπλουτίσαμε με μερικά ακόμα που έχουν δημιουργηθεί με κεντρικό άξονα την παιδική ασφάλεια στο Διαδίκτυο και... σας τα παρουσιάζουμε!

Μάντεψε ποιος

Το γνωστό παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων παίρνει ψηφιακή μορφή και καλεί τα παιδιά να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις, προκειμένου να ανακαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από την κάρτα του αντιπάλου-υπολογιστή!

Κρεμάλα

Αγαπημένο παιχνίδι, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά μεγάλων τάξεων του Δημοτικού, η Κρεμάλα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ακονίσει το παιδί τις γνώσεις αλλά και την γραμματική του!

Βρες τα φρούτα

Κλασσικό παιχνίδι μνήμης για παιδιά από 2,5-3 ετών αλλά και μεγαλύτερα, καθώς αυξάνεται το επίπεδο δυσκολίας.

Τουβλάκια

Τα τουβλάκια είναι ένα έξυπνο «στρατηγικό» παιχνίδι για παιδιά άνω των 8-10 ετών, το οποίο απαιτεί την σωστή τοποθέτηση των «τουβλακίων» στην οθόνη, έτσι ώστε να μπορέσει να απελευθερωθεί ένα από αυτά!

Γλώσσα, μαθηματικά και μελέτη στο Jele.gr

Ο πρωτοποριακός διαδικτυακός τόπος του Jele.gr απευθύνεται σε παιδιά της Α', Β' και Γ΄τάξης του Δημοτικού και διαθέται εκπαιδευτικές δραστηριότητες που ενσωματώνουν όλη την ύλη των τριών αυτών τάξεων, με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο!

Wild Web Woods

Το παιχνίδι αποτελεί μέρος του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης «Χτίζοντας μια Ευρώπη για τα παιδιά και μαζί με τα παιδιά» και σκοπό έχει την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών και της προστασίας τους από κάθε είδους βία. Η αραχνούλα W@b θα δώσει αναλυτικές οδηγίες στα παιδιά για το πώς να το παίξουν!

v