8 μυστικά για να τον ερωτευτείτε ξανά (όπως στην αρχή!)

8 μυστικά για να τον ερωτευτείτε ξανά (όπως στην αρχή!)

Μέσα στην ρουτίνα του γάμου, πολύ συχνά χάνεται η συναισθηματική και σωματική επαφή. Πολλά ζευγάρια, μάλιστα, εγκαταλείπουν κάθε προσπάθεια να προσεγγίσουν τον άλλον μόλις δουν ότι δεν είναι πλέον ερωτευμένα. Ωστόσο, υπάρχουν "κόλπα" με τα οποία μπορείτε να αναζωπυρώσετε την σχέση σας με τον άνδρα σας και να... τον κάνετε να σας ερωτευτεί από την αρχή.

Να θυμάστε

Να αφιερώνετε χρόνο για να θυμάστε στιγμές και συναισθήματα που βιώνατε στην αρχή του γάμου σας. Ανακαλύψτε σημειώματα, ραβασάκια ή γράμματα και διαβάστε τα. Κλείστε τα μάτια και νιώστε πώς ήταν τότε που βγαίνατε τα πρώτα ραντεβού... τι ήταν εκείνο που αρχικά σας είχε τραβήξει σε αυτόν τον άνθρωπο;

Να συγχωρείτε

Αν ο σύντροφός σας έχει κάνει πράγματα που σας έχουν πληγώσει, βρείτε την δύναμη να τον συγχωρήσετε. Και κυρίως βρείτε την δύναμη και την μεγαλοψυχία να συγχωρήσετε τον εαυτό σας για λάθη του παρελθόντος, για ό,τι κακό έχετε κάνει σε εσάς ή στους ανθρώπους που αγαπάτε.

Δώστε στην επικοινωνία σας ένα "λίφτινγκ"

Αντί να κατηγορείτε τον άλλον, προσπαθήστε να εκφραστείτε απέναντί του με τρόπο που δεν θα τον θίγει και δεν θα τον κάνει να αισθάνεται άσχημα. Προσπαθήστε να του δώσετε να καταλάβει πως μπορεί να έχετε κάποια παράπονα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν τον αγαπάτε.

Να είστε ειλικρινείς αλλά όχι εμπαθείς

Η ειλικρίνεια είναι πολύ σημαντική στο ζευγάρι και ειδικά όσο περνούν τα χρόνια απαιτείται όλο και μεγαλύτερη προσπάθεια για να παραμένει ακέραιη. Κάντε μια προσπάθεια να μιλήσετε ειλικρινά στον σύντροφό σας για όλα όσα σας απασχολούν, χωρίς να τον πληγώνετε. Είναι δύσκολο, αλλά αξίζει τον κόπο!

Εστιάστε μόνο στον σύντροφό σας, και όχι σε άλλον άνδρα

Κατά τη διάρκεια του γάμου είναι εύκολο να μπουν σκέψεις και επιθυμίες για άλλον άνδρα. Σταματήστε τις! Μείνετε πιστοί στην σκέψη σας και εστιάστε στο πώς θα λύσετε τα προβλήματα με τον σύντροφό σας. Ένα τρίτο πρόσωπο απλά θα φέρει μεγαλύτερη σύγχυση. 

Μην κακολογείτε τον σύντροφό σας στους άλλους

Ακόμη και αν έχετε πολλά παράπονα, μην κακολογείτε τον άνδρα σας σε φίλους και γνωστούς. Οι άλλοι θα αποκομίσουν μια κακή εντύπωση για εσάς, αλλά -κυρίως- θα τους δώσετε το δικαίωμα να πουν την γνώμη τους και να περιπλέξουν καταστάσεις και συμπεριφορές. 

Φερθείτε σαν ερωτευμένοι

Κάντε όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που κάνατε και τότε, όταν η καρδιά σας χτυπούσε δυνατά κάθε φορά που τον βλέπατε. Κάντε του μικρά δωράκια. Κανονίστε μια έξοδο για φαγητό. Αγοράστε σέξι εσώρουχα. Πάρτε πρωτοβουλία για να κάνετε σεξ. Θα το εκτιμήσει δεόντως!

Κάντε μια προσωπική επανεκτίμηση

Αν έχετε πραγματικά την διάθεση να δώσετε μια ακόμη ευκαιρία στον γάμο σας, δείτε πρώτα τι συμβαίνει μέσα σας. Γράψτε σε ένα τετράδιο όλα τα στοιχεία σας που έχουν αλλάξει μέσα στα χρόνια και κατά πόσο αυτά έχουν εξελίξει ή εμποδίσει την σχέση. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα με πιο καθαρό μάτι. 

Πηγή: familyshare.com

v