8 απίστευτα οφέλη του να κοιμάστε γυμνοί

8 απίστευτα οφέλη του να κοιμάστε γυμνοί

Εσείς πώς συνηθίζετε να κοιμάστε; Με πυτζάμες ή χωρίς; Τόσο ορισμένες μελέτες όσο και άνθρωποι που έχουν κάνει τον «γυμνό ύπνο» τρόπο ζωής επιμένουν ότι το να κοιμάστε γυμνοί μόνο οφέλη μπορεί να έχει τόσο για την υγεία σας, όσο και για την σεξουαλικότητά σας!

Κοιμάστε καλύτερα

Δεν υπάρχουν λάστιχα και τιραντάκια που να σας ενοχλούν και να σας ξυπνούν κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ δεν ζεσταίνεστε τόσο, με αποτέλεσμα και να σας παίρνει ο ύπνος πιο εύκολα και να κοιμάστε καλύτερα –έχετε προσέξει πόσο ανυπόφορο είναι να κοιμάστε όταν ζεσταίνεστε; Όσο για τα οφέλη του καλού ύπνου... αυτά κι αν είναι αμέτρητα!

Καλύτερο δέρμα

Κατά την διάρκεια του «γυμνού ύπνου» το δέρμα σας έχει την ευκαιρία να «αναπνεύσει» ανεμπόδιστο. Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα ακμής στο δέρμα παραδέχονται πως η κατάσταση βελτιώθηκε όταν άρχισαν να κοιμούνται γυμνοί. Εξίσου μπορεί να βοηθήσει να «αερίζονται» και τα γεννητικά σας όργανα –που... αυτά κι αν περιορίζονται και ζεσταίνονται κατά την διάρκεια της ημέρας!

Αποτρέπει την πρόωρη γήρανση

Υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι με το να κοιμάστε με ρούχα (π.χ. με πυτζάμες) αυξάνετε την θερμοκρασία του σώματος, η οποία εμποδίζει την έκκριση της ορμόνης μελατονίνης, μιας ορμόνης που επηρεάζει σημαντικά τον χρόνο επιβίωσης, ενώ ταυτόχρονα κάνει τα... μαγικά της στο δέρμα σας, ενώ εσείς κοιμάστε. Όταν κοιμάστε σε πιο δροσερές συνθήκες ενθαρρύνετε την παραγωγή της ορμόνης αυτής και... αποτρέπετε τις ρυτίδες!

Ενεργητικότητα

Φορώντας πυτζάμες μπαίνετε αυτόματα σε μία κατάσταση ύπνου, η οποία σας κάνει όλο και πιο οκνηρούς. Κάποιοι, μάλιστα, έχουν την κακή συνήθεια να φορούν τις πυτζάμες τους τη στιγμή που θα επιστρέψουν στο σπίτι μετά την δουλειά! Υποσυνείδητα τότε μπαίνουν στην λογική ότι «τώρα που έβαλα πυτζάμες δεν βγαίνω από το σπίτι!» και έτσι χάνουν μεγάλο μέρος της ενεργητικότητάς τους. Αντίθετα, το να κοιμάστε γυμνοί σημαίνει ότι δεν είστε έτοιμοι για ύπνο μέχρι να έρθει πραγματικά η ώρα του ύπνου. Σημαίνει, επίσης, ότι μπορείτε να φοράτε την ωραιότατη φορμίτσα σας, η οποία θα σας δώσει ένα παραπάνω κίνητρο, αντί να μείνετε μέσα, να βγείτε για περπάτημα!

Αυτοπεποίθηση

Το να κοιμάστε γυμνοί σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα με το σώμα σας. Όταν νιώθετε άνετα με το σώμα σας, λειτουργείτε με περισσότερη αυτοπεποίθηση, κάτι που σας κάνει όχι μόνο πιο χαρούμενους αλλά και πιο γοητευτικούς στα μάτια των άλλων.

Καλύτερη σχέση με τον σύντροφό σας

Τίποτα δεν σας φέρνει πιο κοντά με τον άλλον από την επαφή δέρμα με δέρμα! Η επαφή αυτή ενεργοποιεί την παραγωγή της ορμόνης της χαράς «οξυτοκίνης» και σας δένει ακόμα περισσότερο. Η ορμόνη αυτή, όχι μόνο σας κάνει πιο χαρούμενους, αλλά και μειώνει το στρες, μειώνει την πίεση και αποτρέπει τις μολύνσεις. Τα ρούχα, αντίθετα, εμποδίζουν αυτή την επαφή!

Κάνετε σεξ πιο συχνά

Όταν κοιμάστε γυμνοί δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας και η ιδέα αυτή (μαζί με την οπτική πρόκληση) οδηγεί πιο εύκολα στο σεξ.

Ευκολία

Έχετε λιγότερα ρούχα να πλύνετε κάθε εβδομάδα, γιατί απλά... δεν τα χρησιμοποιείτε! Ούτε χρειάζεται να αγοράζετε κάθε τόσο καινούργιες πυτζάμες.

v