Πώς να χάσετε κιλά γρήγορα και διασκεδαστικά!

Πώς να χάσετε κιλά γρήγορα και διασκεδαστικά!

Τα δεδομένα είναι τα εξής: Α) όλοι θέλουν να αδυνατίσουν και να σμιλέψουν τους γλουτούς. Β) όλοι βαριούνται θανάσιμα το γυμναστήριο. Μέχρι πρότινος, το γυμναστήριο αντικαθιστούσε συνήθειες εξίσου βαρετές με αυτό, όπως η γυμναστική στο σπίτι (που κανείς ποτέ δεν έβαλε στη ζωή του για περισσότερο από έναν μήνα) ή το τρέξιμο. Τα τελευταία χρόνια, όμως, οι νέες, διασκεδαστικές μέθοδοι εκγύμνασης έχουν καταφέρει να δραστηριοποιήσουν ακόμη και τους πιο τεμπέληδες. Πάρτε ιδέες:

Ζumba

Η Ζούμπα, είναι ο -πολύ διασκεδαστικότερος- διάδοχος του aerobic. Πρόκειται για ένα πολύ δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα που δανείζεται κινήσεις από τους latin χορούς και συνδυάζει τα οφέλη της αερόβιας άσκησης, με τη τέχνη του χορού. 

Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη της Zumba και πού μπορείτε να απευθυνθείτε σε παλαιότερο άρθρο του Mama365.

Power cycling 

Το power cycling είναι αερόβια άσκηση μέτριας έως μεγάλης έντασης που θα σας θυμίσει την παιδική σας ηλικία και τις βόλτες με τα ποδήλατα. Σε ομαδικό μάθημα, υπό την καθοδήγηση του... "αρχι-ποδηλάτη", πάνω σε στατικά ποδήλατα και με δυνατή μουσική, οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν όλα τα οφέλη της ποδηλασίας. Η ομαδικότητα, ο ανταγωνισμός και ο ρυθμός που δίνει ο καθοδηγητής, καθιστούν το power cycling εξαιρετικά διασκεδαστικό. 

Θα βρείτε προγράμματα power cycling στα μεγάλα γυμναστήρια της πόλης.

Pole dancing/ Belly dancing

Ναι. Αναφερόμαστε στο χορό του στριπτίζ, και στον χορό της κοιλιάς. Και οι δύο αυτοί χοροί θεωρούνται στις μέρες μας ολοκληρωμένες μορφές άσκησης. Η μόδα αυτή, έχει ήδη φτάσει στην Ελλάδα - θα βρείτε αρκετά εύκολα τμήματα διδασκαλίας, τόσο του χορού σε στύλο, όσο του ανατολίτικου σαγηνευτικού χορού. Οπλιστείτε με όλη σας τη θηλυκότητα και αντικαταστήστε τα βάρη, με πέπλα και ψηλά τακούνια. 

Μάθετε περισσότερα για το pole dancing και πού μπορείτε να κάνετε σε παλαιότερο άρθρο του Mama365.

Ακροβατική γυμναστική

Για τους πιο τολμηρούς, υπάρχει η ακροβατική γυμναστική. Ίσως έχετε προσέξει ότι τα σώματα των ακροβατών είναι αψεγαδιαστα... Αντί να τρέχετε κοιτώντας τον απέναντι τοίχο στο διάδρομο του γυμναστηρίου, κρεμαστείτε από πανιά, κάντε yoga για αυτοσυγκέντρωση και μάθετε να περπατάτε με ξυλοπόδαρα. (Μην αγχωθείτε! Στα studio των ακροβατικών ομάδων, υπάρχουν τμήματα αρχαρίων.)

Ακροβατική γυμναστική μπορείτε να κάνετε σε διάφορους κατά τόπους αθλητικούς συλλόγους, καθώς και στη μοναδική σχολή ακροβατικών τσίρκου στην Ελλάδα Circus Days.

Πεζοπορία

Αν τα ξυλοπόδαρα, το στριπτιζ και το aerobic τύπου latin σας ...ξεπερνούν, μπορείτε να επιλέξετε την πεζοπορία ως τρόπο εκγύμνασης. Το περπάτημα και η αναρρίχηση ασκούν το σώμα και αναζωογονούν τη σχέση σας με τη φύση.

Ουκ ολίγοι οι σύλλογοι πεζοπορίας στην Ελλάδα που σας περιμένουν να οργώσετε οργανωμένα τα όρη και τα βουνά, ενώ για τα πιο... ελεύθερα πνεύματα, υπάρχει πάντα ο Υμηττός!

v