5 καθημερινές συνήθειες που υπόσχονται γρήγορο αδυνάτισμα

5 καθημερινές συνήθειες που υπόσχονται  γρήγορο αδυνάτισμα

Οι γιορτές και τα γιορτινά τραπέζια ανήκουν πια στο παρελθόν, αλλά τα κιλά που ενδεχομένως πήρατε ανήκουν, δυστυχώς, στο παρόν.  Για να μην τα διατηρήσετε και στο μέλλον, βάλτε στην καθημερινότητά  σας πέντε απλές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε εύκολα και γρήγορα από το περιττό βάρος.

Πιείτε νερό

Πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα. Μ’ αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα ενυδατωθείτε, αλλά θα ξεγελάσετε το στομάχι και την πείνα σας! Το μόνο που χρειάζεται είναι το θυμάστε πάντα.

Πάρτε το χρόνο σας

Διαχειριστείτε την πείνα σας! Προσπαθήστε να καταναλώσετε το φαγητό σας χωρίς βιασύνη. Αφήστε που και που το πιρούνι στο πιάτο σας και μασήστε αργά το φαγητό σας. Μ΄αυτόν τον τρόπο δίνετε στον εγκέφαλό σας χρόνο να «συνειδητοποιήσει» ότι είστε χορτάτοι.

Κάντε… μισές δουλειές

Σερβιριστείτε και… φάτε το μισό της μερίδας σας! Μοιραστείτε το φαγητό σας με τον σύντροφό σας ή, αν είστε μόνη, βάλτε στο πιάτο τη μισή απ’ τη συνηθισμένη ποσότητα φαγητού. Η εφαρμογή αυτής της συμβουλής είναι αρκετά επίπονη, αλλά σκεφτείτε ότι «επαναπρογραμματίζετε» την όρεξή σας. Ο οργανισμός θα αντιληφθεί σταδιακά, ότι δεν χρειάζεται μεγάλες ποσότητες, αλλά ένα υγιεινό και ισορροπημένο διαιτολόγιο.

Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι σπουδαίοι σύμμαχοι

Αν τηρήσετε την αμέσως προηγούμενη συμβουλή, αυτή η συνήθεια θα σας φανεί πολύ χρήσιμη! Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της καινούριας σας διατροφικής ζωής, λογικά θα νιώθετε πείνα μεταξύ των γευμάτων. Αντισταθείτε στους πειρασμούς και φάτε ένα φρούτο ή κόψτε μια σαλάτα! Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι η τέλεια επιλογή –κόβουν την όρεξη χωρίς να επιβαρύνουν θερμιδικά τον οργανισμό.

Ασκηθείτε

Ίσως έχετε βαρεθεί να το διαβάζετε, αλλά, πραγματικά, 20 λεπτά αερόβιας άσκησης την ημέρα κάνουν θαύματα: βελτίωση του καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος, βελτίωση της φυσικής κατάστασης, ευεξία, κάψιμο θερμίδων και μείωση του λίπους. Βάλτε στη ζωή σας το τρέξιμο, το ποδήλατο, το αερόμπικ ή το χορό και σίγουρα οι κόποι σας δεν θα πάνε χαμένοι!

Είναι στο χέρι σας να φτάσετε στο ιδανικό βάρος. Το μόνο που χρειάζεται για να κάνετε τη ζυγαριά φίλη σας, είναι πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση! Πάρτε την ηρωική απόφαση και... με τη νίκη!

v